Adirondack Mountains i staten New York

Adirondack Mountains er ikke officielt en del af New England, men mange inkluderer området på deres roadtrip, især hvis den går til Niagara Falls.

3/4. juni, 2016

Adirondack Mountains på din New England roadtrip

Jeg havde sat som mål at opleve lidt af Adirondack Mountains på denne mini-roadtrip rundt i New England.

Adirondack Mountains ligger i staten New York.

Staten New York hører ikke officielt til New England. Dog tror jeg mange, inklusiv mig selv, nupper den med på New England turen for at få turen over til Niagara Falls med.

Så langt havde jeg ikke tid til at køre denne gang, men kom langt nok ind i staten New York til at få Adirondack følelsen.

Jeg har tidligere kørte turen over til Niagara Falls på en New England tur og gjorde det igen i 2018.

Crown Point State Historic Park

Fra Ben & Jerry’s i Vermont gik turen mod Lake Champlain og krydsede søen ved Lake Champlain Bridge og Crown Point Historic Site ind I staten New York.

Her ligger bl.a. et lille Lake Champlain Visitor center og resterne af et gammelt fransk fort.

I 1734-1737 blev Fort St. Frederic byget her og fungerede som base for franske plyndringer af de engelske bosættelser i New York og New England.

Først i 1759 sætter briterne foden ned og erobrede fortet.

Under uafhængighedskrigen (The Revolutionary War) erobrede de amerikanske kolonister fortet i en kort bemærkning og rømmede det for våben.

I 1777 tog enlænderne det tilbage og holdt det til krigen var ovre, hvorfor du også ser det engelske Union Jack blafre i vinden der i dag.

Speculator og Lake Pleasant

Da jeg krydsede ind i staten New York gik der rigtig landevej i den. Jeg havde sat kurs mod byen Speculator ved Lake Pleasant et stykke inde i Adirondack.

Efter nogen tid gennem det kuperede landskab og masser af skov, åbenbarede der sig en sø på min venstre side og jeg var ankommet.

Jeg havde set på kortet, at der var et motel lige ved søen (The Lake Pleasant Lodge), så der holdt jeg ind og fik et værelse. Et af de der moteller hvor man næsten kan bakke bilen ind på værelset.

Stedet var som taget ud af en turistbrochure. Idyl på alle leder og kanter og masser af ro på.

Vandfly og meatball sandwich

Jeg ramte tilfældigt ned i byen under en af deres store begivenheder – Speculator Pilots Reunion – og Lake Pleasant Lodge var hvor vandfly piloterne lagde til i vandkanten og boede.

Det betød der var lidt anderledes at kigge på i vandkanten og det summede af aktivitet og fly lettede og landede i et væk.

Jeg havde ikke valgt byen pga. andet end at den lå et stykke inde i Adirondacks og passede med hvor langt jeg ville køre den dag. Havde derfor ikke forventninger til byen (eller lavet research) så gik mig en tur for at provianterer lidt og finde noget aftensmad.

Byen har hvad der var brug for og masser af sjæl og charme med klassiske detaljer.

Der var flere steder i byen jeg kunne sætte mig ind og spise, men jeg valgte at købe en meat ball sub ved en lokal snask og nyde den ved mit motel med kig ud over søen.

Netop som man troede der ikke kunne komme mere idyl i spil, nærmede solnedgangen sig og der åbenbarede sig endnu flere Kodak moments.

Lejrbål og sund morgenmad

Prikken over i’et, var da ejerne af Lake Pleasant Lodge tændte op på bålpladsen og man kunne sidde i flammernes skær og brændets knitren (dog med en masse myg) og nyde livet.

Jeg faldt i snak med et par andre gæster fra motellet som kom ud da bålet blev tændt.

Den næste morgen blev det understreget yderligere med en total postkort morgen med dis på vandet kort før solen stod op og brændte igennem.

Jeg havde købt ind til en lille, men sunde, morgenmad dagen før og sad nu ned de sidste gløder fra bålet og nød den i den opgående sol.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top