Freedom Trail med guide i Boston

Freedom Trail i Boston kan opleves på flere måder. Jeg tog den ene halvdel med guide, med start i Boston Common til lyden af salutkanoner.

6. juni, 2016

To dage i Boston

Jeg havde to hele dage i Boston inden turen gik mod Danmark.

Jeg havde været i Boston i en enkelt dag inden jeg tog videre til Minneapolis, så havde været lidt rundt i byen.

Jeg havde tre store ting på programmet de sidste par dage: Freedom Trail, Fenway Park og en sejltur i Boston Harbor.

Boston Breakfast

I dag skulle det være Freedom Trail, men også tid til lidt afslapning efter nogle dage på vejen.
Jeg startede derfor med en klassisk Boston morgenmad fra Dunkin Donuts.

Dunkin Donuts (som er ved at skifte navn til Dunkin’) blev startet i byen Quincy syd for Boston i 1950. I dag er der 9000+ Dunken’ rundt om i USA og rigtig mange i Boston området.

Jeg valgte en bager og smoothies fra Dunken til morgenmad denne dag.
Jeg nød min morgenmad i Boston Common parken, mens jeg nød hvordan byen vågnede og folk hastede til job denne mandag morgen.

Der var dog plads til en lille kage ovenpå min bagel, så jeg kiggede forbi mit lokale supermarked, Roche Bros. (et lokalt supermarked a la Whole Food) som jeg vidste havde en bagerafdeling med kager to-die-for. Valget faldt på en klassiker fra donut verdenen – en Boston Creme – men denne pakket ind i en croisant.

China Town i Boston

Jeg havde god tid, så brugte formiddagen til at se nærmere på den lokale China Town, der som så meget andet i Boston, ligger i gåafstand hvis du bor downtown.

Freedom Trail

Freedom Trail er en optegnet rute gennem Boston. Den er markeret med en stribe af røde mursten og tager dig forbi en lang række af de historiske steder i Boston. Steder som var med til at definerer USA som selvstændig nation.

Du har flere muligheder hvis du vil opleve Freedom Trail.

Du kan gå den selv og læse op på stederne eller lytte til fortællinger på en audio tour, som du downloader.

Der er også guidede ture og jeg valgte en der udgik fra Boston Common Visitor Center.

Der er flere udbydere af disse, og fælles for de fleste er, at guiderne klæder sig i tidstypisk påklædning og ”er” en af personerne fra den gang.

Jeg vil ikke anbefale en af disse ture hvis du ikke kan engelsk eller ikke interesserer dig blot en smule for amerikansk historie.

Der er rigtig mange informationer og ikke nemt at skulle gengive det videre på dansk til ex. børn, uden at gå glip af mere info.

Vi startede med at få opridset tiden omkring Bostons grundlæggelse (1634) mens vi stod i Boston Common.
Pludselig lød der nogle store brag som viste sig at være nogle kanoner i parken der blev skudt af.

Ved en tilfældighed var vi på tur lige som Ancient and Honorable Artillery Company havde deres June Day (den første mandag i juni).

Der kom en stor parade igennem byen med soldater fra nu og tilbage til hvordan de så ud i 1634.

Det var ikke en del af vores tour, så gik glip af det meste af paraden, da vores guide snakkede løs, kun afbrudt af salut fra kanonerne og soldater i paraden der afgav skud fra tid til anden.

Fra Boston Common fulgte vi den optegnede rute (lagt med røde sten i fortovet) videre af Freedom Trail.

Granary Burying Ground

Et af de stop der bruges lang tid på, er Granary Burying Ground.

En kirkegård fra 1660, hvor mange af de store historiske figurer gennem tiden er begravet.

Der er 2300 grave, men man mener op mod 5000 mennesker er begravet på det relativt lille stykke jord.

The Tea Party

De næste par stop er Old City Hall og Old South Meeting House.

Det var ved Old South Meeting House at The Boston Tea Party startede og kick-startede nogle af de begivenheder der ledte til uafhængighedskrigen med England.

Der er et museum indenfor som fortæller mere om dette, men der er også et stort Tea Party museum nede ved havnen, hvor sceancen med at hælde te overbord og i havnen, opføres flere gange dagligt.

Old State House I Boston

Old State House er ikke længere i brug (byens nye State House ligger på Beacon Hill og har den gyldne kuppel, som du kan se på mit morgenmadsbillede).

The Old State House er i dag et museum, samt indgang til subway stationen State Street.

Stedet er kendt for mange ting, men også et tragisk kapitel i Bostons historie, da det var lige her The Boston Massacre skete (the incident of King Street).

I 1770 skød britiske soldater ind i en folkemængde og dræbte fem og sårede seks.

En af de store fortalere for uafhængighed fra briterne, John Adams, blev soldaternes advokat (og fik flere af dem frikendt) og John Adams blev senere præsident i USA.

Faneuil Hall

Det sidste stop på denne tour af Freedom Trail med guide, var ved Faneuil Hall. Bygget som et marked, men brugt til mange politiske ting (og benyttes den dag i dag stadig til lokale politiske møder).

Den 4. Juli læses uafhængighedserklæringen højt fra balkonen til minde om den føste oplæsning på samme sted, den 18. Juli 1776.

Freedom Trail slutter ikke her, men er et godt stop inden du går videre på egen hånd.

Faneuil Hall er stadig en stor markedsplads med masser af shops og souvenirbutikker.

Mest imponerende er den food hall der strækker sig ned gennem den midterste af de tre store bygninger der udgør Quincy Market bag ved Faneuil Hall.

Cheers, Sam’s Bar

Udover mad i alle afskygninger, finder du også en Cheers restaurant. En filial af den oprindelige som ligger ved Public Garden (), men for begge gælder at de ikke har nogen relation til tv-serien, andet end at den oprindelige bidrog med inspiration til serien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top