Ben & Jerry’s og oplevelser i Vermont

Ben & Jerry’s er den støste attraktion i Vermont, men staten gemmer på mange hyggelige stop og rigtige roadtrip oplevelser.

28 sep, 2018

Ben & Jerry’s fabrik

Ben & Jerry’s fabrikken i Waterbury, VT er mest for show & tell. Der produceres Ben & Jerry’s is der (360.000 bæger om dagen), men de har større fabrikker i USA og rundt om i verden.

Fabriksrundturen er billig og tager 20 minutter. Den starter med en kort film om Ben & Jerrys historie og deres filosofi. Dernæst besøges et lokale hvorfra du kan se produktionen og de forskellige steps forklares (her må du ikke tage billeder).

Til sidst er der et lille tasting room, hvor du får en smagsprøve på en af deres mange smagsvarianter. Sidste stop er gift shoppen.
Udenfor kan du købe dig til rigtig mange forskellige smagsvarianter af Ben & Jerry is, som du nok aldrig finder i danske butikker.

Et finurligt stop ved Ben & Jerry fabrikken, er deres kirkegård for afgåede smagsvarianter. Her finder du nogle interessante smage, hvor i hvertfald nogle af dem virker naturligt at de ikke holdt ved. Ben & Jerry introducerer 5-12 forskellige smagsvarianter hvert år og pensionerer det samme antal.

Glass Blowing Studio

Der er masser af fristende stop i vejkanten på en roadtrip og endnu flere når du kører rundt i et område der er populært. Et uskyldigt stop kan hurtigt tage lidt tid, så dagens rute skal være afmålt til hvad der kan dukke op. Det var tilfældet denne dag, hvor vi “kun” skulle til Montreal, et par timers kørsel væk.

Et skilt med Glass Blowing Studio vakte vores interesse og indenfor i den lille butik kan du se ud til glaspusteren der lavede ting til butikken.

Facsinerende at se hvordan sand og varme kan blive til en brugsgenstand. Glaspusteren Glenn Ziemke brugte et kvarters tid på at lave et krus med hank og lille tut til tommeltotten.

Der blev både blæst, tilsat farvet glas, brugt form til mønster og centrifugalkraft mm til at lave et krus.

Idylliske Stowe i Vermont

Byen Stowe i Vermont er en lille idyllisk samling huse ved en kirke. Byen er et populært stop på en roadtrip rundt i New England. Den hvide kirke er motiv på mange populære billeder fra New England og specielt med Fall Foliage eller vinter og sne er den et yndet motiv.

Skilift til toppen

Turen gennem Smugglers Notch er et must for enhver roadtrip i New England og specielt en efterårstur. Ved skiområdet Stowe Mountain Resort kan du tage gondolen op og se det hele lidt fra oven.

Der er en lille restaurant og gift shop på toppen og et lille område med stole i solen (hvis den er fremme). Vi var nogenlunde heldige med vejret.

Nede igen gik turen gennem den sidste del af Smugglers Notch inden vi fandt den lige vej (interstate) mod Canada.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Ben & Jerry’s fabrik via byen Stowe op til Smugglers Notch. Herfra gik turen nordpå gennem Vermont op til grænsen til Canada.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gibson guitar og Highway 61

Dagens mål var Little Rock, AR, men inden jeg forlod Memphis besøgte jeg Gibson og fik en rundtur og ruten til Little Rock gik via Highway 61 Blues.

Cape Cod og Provincetown

Yderst på Cape Cod i Massachusetts ligger Provincetown. En populær destination ved vandet, men også hvor Anthony Bourdaun startede som kok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada