Ballontur i Vermont, New England

En ballontur på din roadtrip kan være en rigtig god oplevelse. På denne roadtrip var jeg på ballontur for at se efterårsfarverne i New England.

27 sep, 2018

Fall Foliage fra en varmluftballon

Efterårsfarverne (Fall Foliage) kan ses fra vejkanten på din rodtrip gennem New England, men der er mange flere farver end dem du kan se ud af din forrude.

Til denne roadtrip havde jeg undersøgt mulighederne for at se farverne ‘lidt fra oven’. Der er mange steder du kan komme på en helikoptertur eller med et lille fly som du måske kender fra Las Vegas og Grand Canyon. Jeg ville gerne have tid til at nyde det endnu mere (og helst uden støj) så valget faldt på en tur med varmluftballon.

Der er flere muligheder for en tur med varmluftballon i New England. Jeg fandt en tur ved Essex nær Burlington i Vermont, som lå nogenlunde i forhold til den planlagte rute.

Hvis ballonen falder ned

Min tur startede med at læse en række ting igennem (om hvordan en ballontur foregår) og så skrive under på at jeg kunne komme til skade og at det er på eget ansvar.

Derefter bliver vi kørt ud til et startsted hvor ballonen blev klargjort og fik endnu mere info om hvordan de forskellige ting foregår med indstigning, take off og oppe i luften.

Der var et stort crew der ordnede det hele. På en tidligere ballontur i Colorado var det muligt at hjælpe med de forskellige forberedelser og oppustning af ballonen mm.

God plads og Mile High Club

Vi var tolv personer der skulle op med ballonen, men der var god plads. Kurven er lavet til 18 personer, men dette ballonfirma tager kun 12-14 med op, for at sikre der er god plads.

Da alt var klar lettede vi og steg hurtigt et godt stykke op over Essex. Faktisk helt op i 1,6 km højde (mile high club).
Fra den højde var der en god udsigt til bjergtoppe rundt i horisonten og endda højhusene i Montreal 80 miles (130 km) væk.

Selvom byen under os var fin at få med fra den højde, så bliver landskabet først rigtig interessant fra en ballon, når du kommer tættere på.
Og det var hvad resten af turen gik med, nemlig lavere højde hvor du bedre kunne se detaljerne og ikke mindst farverne.

Et par gange fik vores ballonskipper helt ned til trætoppene (og rørte dem en enkelt gang med kurven).

Her kan du se lidt video fra ballonturen.

Ekstra lang ballontur fejret med champagne

Pga af meget lidt vind, kunne ballonskipperen ikke rigtig finde den retning han ønskede, for at komme til et sted han kunne lande. Det betød vi endte med at flyve i en time og fyrre minutter, i stedet for den normale tid på godt en time.

Da han endelig fandt vind og retning blev personalet på jorden guidet derhen for at være klar.

Ombord blev vi instrueret i hvordan landingen ville forgå inkl. de mulige hop der kunne komme når kurven rammer jorden. Vi stod derfor på en bestemt måde i kurven under landing.

Der var dog ingen grund til bekymring. Vi landede silkeblødt og Jeff, skipperen, satte ballonen ned præcis hvor han ønskede uden det mindste hop eller andet.

Atter stod det store crew klar og gik i gang med at pakke ballonen sammen så snart vi var ude af den. I toppen af den, var det muligt at stå så man fik pustet fra den varme luft efterhånden som den blev tømt.

Traditionen tro var der også en champagne toast.

En tradition fra dengang ballonflyvning blev skabt i Frankrig. Skålen blev ledsaget af et lille vers, som det også har været tradition siden dengang:

The winds have welcomed you with softness.
The sun has blessed you with its warm hands.
We have flown so high and so well that God
has joined you in laughter and set you gently
back into the loving arms of mother Earth.

Tag på ballontur i New England

Vi fløj 11 miles, kom i mile high club og var i luften i en time og fyrre minutter.
Jeg havde givet 285 dollars for turen og fløj med Above Reality Hot Air Balloon Rides. Der var desværre ikke fuld knald på efterårsfarverne endnu, men det gjorde ikke turen mindre spektakulær. Prisen på en ballontur ændre sig med mængden af farverne, og bliver mere populær. Så book i god tid.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Ben & Jerry’s fabriksrundtur

Ben & Jerry’s isfabrik er en skønt stop for børn i alle aldre og alle der er vild med is. Rundturen er fin, de mange varianter gør det til et godt stop.

Harvard University Tour i Boston

Harvard University i Boston er åben for alle, men bør opleves på en guidet tour for at få alle de interessante detaljer om skolen og de kendte der har gået der.

Besøg på PEZ slikfabrik

PEZ fabrikken i New Haven, Connecticut er en fin lille pause på din roadtrip. Kender du til slikket, så er besøget en del mere interessant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada