GPS på godt og ondt, Roadtrip 2008

Opdateret 2017:
Denne artikel er fra 2008. Siden da, har jeg været i USA rigtig mange gange og kørt mange tusinde miles.
GPS er normalt at benytte i dag. Det er nemt og de fleste kan nøjes med den mulighed de fleste har i en smartphone.
Se mere her om det praktiske med en GPS på din roadtrip.

– – –

Jeg skal være den første til at indrømme, at man ikke SKAL have en GPS for at klare sig på vejene i USA.
Fra A til B er meget nemt i USA og hvis man har et kort er det endnu nemmere.

Men når det er sagt, så vil jeg gerne slå et slag for, hvorfor jeg synes GPS er en god ting på en sådan USA-tur vi har været på.

Når man skal 309 km lige ud inden man skal dreje, så har man ikke noget at bruge en GPS til.
Når man ankommer til eks. Alliance, NE og motellet ligger i vejkanten og man skal videre ud af samme vej næste dag så får GPSen også lov at hvile.

Men når man vil have noget at spise, købe noget, se noget, lave noget i Alliance, så viser GPSen sin styrke.
De GPSer jeg kender til har Interessepunkter indlagt.
Man taster blot hvad man har lyst til, og GPSen lister eks. alle restauranter i byen og hvor langt der er. Det samme med benzinstationer, supermarkeder, posthuse og turistattraktioner.

Som storby guide er GPSen også uundværlig.
Man skal ikke have kørt forkert i mange motorvejssammenfletninger før man ikke kan leve uden GPSen i storbyer man ikke kender.
Vi kan fint finde ud og ind i Denver nu fra vores hotel, men når vi, som i dag, skulle rundt til 5 ting på kryds og tværs af byen, så gider man ikke rode med kort.

Men en GPS er jo kun så god som ham der betjener den.
Det oplevede vi i dag.

Sidste stop i dag var en IMAX biograf.
Adressen havde jeg fået da jeg bookede billetter så jeg havde tastet den foran computeren, så vi ikke skulle rode med det på farten.

Da vi kl. 17:25 rullede ind på Colorado Boulevard nr. 2000, så var det også på parkeringspladsen til en IMAX biograf.
Vi kunne se at dørene til aften forestillingen åbnede kl 17:30, så vi gik en runde om bygningen som huser det Naturvidenskabelige museum i Denver.
Da vi kom rundt til døren var den stadig låst og jeg blev lidt i tvivl om vi nu var det rigtige sted. Men der var ro på, for filmen startede først kl 19.

For en sikkerheds skyld checkede jeg min iPod Touch hvor jeg havde min email kvittering fra Fandango.
Her kiggede jeg en ekstra gang på adressen og kunne se den var gal, for det var ikke Colorado Boulevard nr. 2000, men S Colorado Boulevard nr. 2000 som vi skulle til (9 km ned af vejen).

Vi fandt biffen tids nok til at få nogle gode pladser (man bruger ikke det med reserverede pladser i USA, så det er først til mølle når dørene åbnes).

Sammenfaldet af 2 IMAX biografer på samme husnummer og vej, med et S som eneste forskel hører nok til de sjældne, men viser at man ikke skal give GPSen skylden alt for tidligt.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Sabrine Overgaard says:

  Hej Rene.
  Tak for din fantastiske hjemmeside. Det er så helt igennem fedt at få alle de fede tips inden afrejse. Du har hjulpet os med ruten, billeje mm. .- Vildt lækkert. TAK!

  Jeg overvejer at købe 3g til min iphone så jeg hurtigt kan google/tripadvise ting i bilen/på farten. Så man ikke glipper en fed destination. Men jeg læste også her på siden at man sagtens kan undvære da der er wifi næsten overalt? Du har ikke stået og manglet net? Ja tænk at man er så afhængig at det er en bekymring.. 3g er stadig med i mine overvejelser.

  Jeg er ved at købe en GPS gennem dba da jeg synes det er rart at have gps sproget på dansk (men det kan måske være lige meget?), Jeg er ved at købe Navigon 2310 m opdaterede kort fra 2012, men den har ikke Lifetime Maps eller Traffic. Vigtigt? Den har POI, fodgænger/cykel funktion og “parkering” reminder.

  Jeg ved mange foreslår at købe gps I USA, men jeg vil gerne kortlægge ruterne inden (5500 km)..

  Så bruger vi ikke MEGET tid på planlægningen derovre, men nyder netop rejsen/destinationerne. Min gps drøm er at jeg kan lave POI på min bærbar hjemmefra og overføre til min gps evt. så der ligger en dato for hver dag. Indtil nu har jeg alt planlægning på google maps som du foreslår man skal gøre.

  Jeg har google i flere dage og ved at man kan noget i den retning. Men ved/husker ikke hvilket navigationssystem der kan det?

  Måske du ved?

  Kh Sabrine.

  • Morten says:

   Hej Sabrine

   Hvis du har en Iphone 4, 4s eller 5 med 3 g så har du også en telefon med GPS antenne i. Du kan downloade App´en NAVFREE og derefter downloade de kort (stater) du har brug for. Du kan ligeledes hente stemmer på alverdens sprog inkl. dansk.
   Vi var på vestkysten i USA sidste år og brugte denne App og det fungerede perfekt.
   App´en er gratis og det koster heller ikke noget at bruge den.. grunden til at telefonen skal være med 3g er at modeller uden ikke har GPS antenne.
   Du kan så lægge hele ruten ind inden i tager afsted…. Noget smart med denne App er også at du kan Google forskellige ting bare på navn og så køre det direkte ind som Destination.

   Eneste negative ting er at når du ikke er online via Wifi kan du ikke søge adresser mm. via google eller POI. Men du kan stadig indtaste en adresse.
   Da der er Wifi på langt de fleste moteller/hoteller er det nemt at gøre inden man tager afsted.

   God tur.

   • Morten says:

    Men så snart POI eller andre ting har været fundet da du havde Wifi så ligger de i telefonen og kan bruges hele tiden uden 3G eller wifi.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top