Carlsbad Caverns – rejsen til jordens indre

Fra Roswell og syd på gennem New Mexico, ændre naturen sig gradvist. Når man er kommet igennem byen Carlsbad begynder ørkenen rigtig at vise sig og man aner nogle bjerge i det fjerne. Knap en time syd for Carlsbad drejer man ind ad bjergvejen op til Carlsbad Caverns National Park.

Der er to måder at komme ned i grotten på. Man kan tage en elevator eller man kan benytte den naturlige indgang og gå derned ved egen hjælp. Jeg valgte at gå derned.
Når man kommer ud fra informationen og begynder at følge stien ned til indgangen, så bliver man mindet om at man er på vej ud på en travetur som kan være for meget for nogen. De fleste gange når man ser disse skilte i USA, så er det for at sikre sig mod evt. overraskelser mm. fra overvægtige gæster. Denne gang er der dog hold i skiltene. Det er en gå tur som kan mærkes i benene. Det går stejlt nedad i 40-45 minutter inden man er nået ned til bunden (750 fod under jordens overflade). Dagen derpå kan man godt mærke sine lår.


Grotten er også hjemsted for en stor koloni af flagermus og der er mulighed for at komme og se når de folader stedet (aften) eller kommer tilbage (morgen). Til formålet er der indrettet en form for amfi teater hvor grottens indgang er scenen.

Der er en konstant temperatur på omkring de 20 grader inde i grotten. Hvis man vælger at gå derned så tag en langærmet med, men vent med at tage den på til du er nået bunden, da motionen ned i grotten nok skal holde dig varm.

Man føler sig lidt som en figur i en Jules Verne historie når man begynder sin nedstigning til jordens indre. Man kan ikke rigtig se noget når man står og kigger ned i det mørke hul.Grotten er kun svagt oplyst og typisk er det nogle af de mange drypstens formationer som har lys på sig. Det betyder det er lidt svært at få gode billeder dernede, men jeg lykkedes med et par stykker.Når man er kommet ned i bunden kan man fortsætte sin udforsken ved at gå rundt i The Big Room. Der er en sti på 2 km som man kan følge. Har man taget elevatoren ned fordi man ikke kunne klare den stejle nedstigning, så kan man roligt følge stien rundt. Den er kun svagt kuperet. Ca. midtvejs kan man tage en genvej, så man kan nøjes med en tur på 1 km.
I The Big Room er det lidt nemmere at få nogle billeder da store dele er mere oplyst da der her er nogle kæmpe formationer.
Ovenpå al den aktivitet så kan man slappe lidt af i det lille cafeteria som er indrettet dernede. Der er også toiletter så man ikke behøver stå i kø ved elevatoren for at komme op.

Der er i øjeblikket meget tørt i dette område og flere steder har store brande ødelagt kæmpe arealer. Man ser skiltene med Extreme Fire Danger og Fire Ban in Affect alle steder. Ved indgangen til Carlsbad Caverns så jeg et skilt omkring rygning der sagde følgende: Smoking only allowed in your vehicle. Og det er forståeligt. En enkelt glød der blæser ud over en bjergskråning kan starte en katastrofe.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

København til Los Angeles med Norwegian

Min første tur med Norwegian til USA gik fint og 787 Dreamlineren er et fint fly til den lange tur til USA. Immigration og billeje gik nemt og sluttede med en burger i Hollywood.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada