Gamle mænd i fede biler

Jeg springer lige lidt i den kronolgiske rækkefølge af dagene, for i dag skete der noget af det som er det fede ved roadtrips og det at man aldrig rigtig ved hvad der sker.

Jeg forlod Lajitas i morges og kørte via Big Bend National Park op til Marathon. Jeg havde udset mig Ft. Stockton som dagens destination (der er ikke så mange at vælge mellem på disse kanter).

Det sidste lige stræk på vejen ind til byen var også dagens længste hvor jeg kunne se 7 miles frem (11 km) og de lange øde stræk var begyndt at sætte sine spor og jeg var træt.
Jeg havde set meget til Ft. Stockton i brochure på turen hertil og de bliver ved med at fremhæve der historiske midtby. Da jeg kom ind i byen kunne jeg dog hurtig se, at det var overdrevet og der var forfald alle steder. Hvis ikke det var for I-10 som suser forbi, så ville denne by nok dø ud.
Jeg havde udset mig et Best Western i byens udkant og var efter omstændighederne tilfreds med valget. På vej hen til hotellet så jeg der kørte en Corvette bag mig. En lyseblå en af slagsen med runde fartnumre på døre og hjelm. Jeg gik lidt ud fra at det nok var byens spradebasse, da byen ikke ligende en hvor man gjorde meget i sådan nogle biler.

Men jeg tog fejl. Meget endda.
Min Mustang havde på stort set hele turen været den meste potente bil i miles omkreds, men jeg skulle hurtig finde ud af, at i disse dage i Ft. Stockton er en lille standard Mustang ikke noget at prale med.

Da jeg kørte ind til hotellet holdt der en Viper, en Shelby og tre Cobra midt i det hele. Og det var kun begyndelsen.
Da jeg var tjekket ind og kørte om til mit værelse parkerede jeg ved siden af en Corvette.

Jeg havde fået et forkert værelse og gik ned i receptionen igen. Mens jeg ventede på et nyt værelse fik jeg øje på plakaten om Big Bend Open Road Race 2011. Og nu faldt 10-øreren. Jeg havde godt til min research til turen i 2010 fundet denne begivenhed på en søgning, men havde slået den ud af hovedet, da det finder sted i sidste weekend i april og jeg var der i den første. Nu var jeg istedet midt i det, så jeg kiggede hurtigt info på plakaten igennem. Imens jeg stod ved døren og læste kørte en Ford GT op og ejeren steg ud og kom ind for at hente sin nøgle.

Løbet er 118 miles i alt og går fra Ft. Stockton til Sanderson og tilbage igen. En strækning på 59 miles er lukket af hele dagen lørdag og overvejende gamle mænd i fede biler kan gi den max gas. Der er forskellige klasser og unlimited går op til max 140 mph (godt 220 km/t).

Da jeg havde fået mit værelse og kølet lidt ned (over 100f i dag) tog jeg kamerate på skulderen og gik rundt på parkeringspladsen og knipsede løs. Da hotellerne ligger på stribe, så gik jeg rundt til alle de som lå på min side af gaden og knipsede vidre, men det var nu Best Western hvor der var flest og da jeg kom tilbage var der endnu flere.

Jeg fik en snak med ejeren af den ene Cobra og fik lidte flere detaljer om de næste par dage. Desværre er løbet først på lørdag så selvom det er fristende så går jeg glip af det. Mens vi stod og snakkede kørte en sin Corvette ud af bilens trailer. Fy føj der var pillet ved den, for sådan siger biler (desværre) ikke fra fabrikken.
Fik også lidt info om af de andre Cobra ejere. Han havde brændt en gearkasse af tidligere og var kørt hjem til Houston (10 timer) og ville komme tilbage dagen efter med en ny.

Jeg startede min “lille” Mustang og kørte rundt på nogle af de andre hoteller og tog lidt flere billeder. Overalt på vejene, tankstationer, restauranter og supermarkeder begyndte man nu et se Corvetter, Mustang, Camaro m.fl. gøre sig til. Der er forbavsende få udenlandske biler (en enkelt Honda og nogle Porscher) og der hersker en Cannonball Run stemning alle steder med improviserede grill parties rundt om på parkeringspladser ved hotellerne.

Se alle indlæggene fra påskens roadtrip

Læs om forberedelserne, ankomst og immigration, alle oplevelserne, inklusiv ridetur, skydning, racerløb, udkants-kunst mm., min lejebil, madoplevelser m.fl.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top