Food tour i Leslieville, Toronto

Kage, brød, fisk, ost, vin, drinks og meget mere. Du bliver proppet med masser af mad og info på Leslieville Food Tour i Toronto.

31. maj, 2013

Rig madkultur i Toronto

Toronto er en sammenbragt storby med masser af kulturer og dermed også masser af variation i udvalget af kulinariske oplevelser.
Jeg havde booket mig ind på en Food Walking Tour i bydelen Leslieville (godt 4 km fra CN Tower), hvor jeg ville få et indblik i området og ikke mindst den megen mad området har at byde på.

leslieville_food_tour_toronto_2013-2

Stedet er ikke et etnisk hot spot, som en food tour i Torontos Koreatown eller Chinatown ville have været, men vi fik masser af autentiske oplevelser.

Vores guide, Chef Scott

Vi startede på hjørnet af Broadview Avenue og Queen Street East.
Vores guide var Scott Savoie. Stifter af firmaet The Culinary Adventure Company (som udbyder en lang række food tours og andre kulinariske oplevelser i Toronto).

Han er udannet kok og har arbejdet i restaurantbranchen i mange år, efterfulgt af en række år som privat omrejsende kok for kendisser (bl.a. NASCAR Champion Richard Childress og komikeren Jeff Foxworthy).

leslieville_food_tour_toronto_2013-1

Chef Scott (som er titaleformen – chef og så navnet – til kokke på disse kanter) sætter en ære i, at det er kokke med lokal tilknytning som viser rundt og hans viden og kendskab til området var tydeligt fra start til slut.

Vi lagde ud med lidt historisk info om området og gik så mod den første af mange godbidder på turen.

Butter tarte på Dark Horse

Første stop var Dark Horse Espresso Bar. Her smagte vi på den klassiske Canadisk kage: Butter tarte

leslieville_food_tour_toronto_2013-3

Stedet serverer en af de bedste Butter Tartes i Toronto, ifølge Chef Scott, og jeg måtte efterfølgende give ham ret. Prøvede den senere ved flere lejligheder, men denne var formidabel. Hemmeligheden ligger i detaljen, ikke bruge sirup og få den rette konsistens på fyldt, så det ikke løber.

leslieville_food_tour_toronto_2013-4

Traditionsrig fransk brød

Næste stop var St. Johns Bakery. Et non profit bageri stiftet af en præst, men ikke tilknyttet en kirke, som bagte brød efter gamle franske traditioner og beskæftigede flere som ellers ikke ville kunne passe et fuldtids job.
Det er en lille butik, men populær, og med et solidt udvalg i brød, med nogle enkelte, klassiske kager.

leslieville_food_tour_toronto_2013-6

leslieville_food_tour_toronto_2013-7

leslieville_food_tour_toronto_2013-8

leslieville_food_tour_toronto_2013-9

Flere steder end vi kunne besøge

Mens vi gik fra sted til sted fortalte Chef Scott om mange af de restauranter og butikker som vi ikke havde tid til at besøge på turen. Der er masser af dine-out muligheder i Toronto, men det var tydeligt at det var her ’the up and coming’ startede og skabte sig et navn.

Canadisk vin

Selvom klokken stadig var formiddag, var der en lille vinsmagning på programmet. Det foregik hos Wine Rack. Canada laver selv en masse vin og vi besøgte butikken Wine Rack som har et bredt udvalg af canadisk vin. Ja, faktisk kun canadisk vin (igen nogle specielle canadiske alkoholregler om hvad man må sælge uden for de statsejede alkoholbutikker, LCBO).

Olive & Olives med dansk islæt

Vi blev ved de flydende smagsprøver ved næste stop hos Olive & Olives. Har havde vi en oliveolie smagning (det foregår med specielle glas og opvarmning med kropsvarme mm.).

leslieville_food_tour_toronto_2013-10

Som prikken over i’et rørte Chef Scott en vinagrette sammen og afslørede tricket for, hvordan man undgår at olie og eddike skille (tilsæt en teskefuld sennep).
Chef Scott havde tidligere købt en baguette ved et af vores stop, så vi havde noget at dyppe med.

leslieville_food_tour_toronto_2013-11

Butikkens ejer hedder Mia, forkortet fra Anne-Maria og er født i København og har et dansk klingende efternavn: Sturup
Hendes danske er for længst forsvundet (kun født i Danmark, ikke opvokset), men hun blev glad for at møde en anden dansker og kunne sige, på nogenlunde dansk, at hun var født i København.

Ost og fisk

Inden The Grand Finale, med en komplet frokost, gjorde vi stop hos Ruby Eats. Her var der linet op til en ostesmagning med fire forskellige oste fra Ontario og diverse tilbehør.

leslieville_food_tour_toronto_2013-12

Herefter var vi hos Hooked, som er en sustainable fiskebutik (friskfanget, lille udvalg) hvor du kan se hvilke både der har bragt hvilke fisk ind. Vi smagte to slags forarbejdet fisk, mens vi beundrede udstillingen i montreren – hvor fiskene var lagt i forhold til hvor de kom fra: Fisk til venstre fra stillehavet – fisk til højre fra Atlanterhavet.

leslieville_food_tour_toronto_2013-13

leslieville_food_tour_toronto_2013-14

leslieville_food_tour_toronto_2013-15

Mellemøstlig frokost

Vi sluttede turen på restaurant Tabulé. Som serverer mad fra mellemøsten. Vi startede med en Habibi Mojito og fik så serveret 4-5 forskellige klassiske retter retter fra mellemøsten.

leslieville_food_tour_toronto_2013-17

leslieville_food_tour_toronto_2013-18

leslieville_food_tour_toronto_2013-19

leslieville_food_tour_toronto_2013-20

Info om en friturestegt cheeseburger

Vi gik alle fra Leslieville Food Tour (meget) mætte og tilfredse med oplevelsen.
Inden jeg sagde farvel til Chef Scott, fik jeg et tip om en lille restaurant i Toronto, hvor de serverer deep fried cheeseburgers. Den nåede jeg at besøge inden jeg forlod Toronto og skriver om det i et senere indlæg.

Disclaimer

Denne Food Tour var en gratis mulighed jeg fik fordi jeg deltog på en konference i Toronto. Turen havde en værdi af 69 CAD + tax.

På turen får du masser af info med dig hjem som du ellers ikke ville få hvis du besøgte området på egen hånd og så får du en masse mad. Vi nåede ikke alle stop på denne tur, da de skulle nå to denne dag i forbindelse med konferencen, men vi fik rigeligt inkl. en fuld frokost + drink.

Det var en type tur som jeg normalt selv ville opsøge, da jeg har en interesse i mad – og specielt det lokale køkken hvor jeg rejser i USA og Canada.
Jeg var yderst tilfreds med oplevelsen og vil godt anbefale andre at få denne oplevelse med.

Det var The Culinary Adventure Company som stod for turen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada