Food tour i Leslieville, Toronto

Der var rigeligt med mad og endda lidt dansk islæt, på min Food Walking Tour i Leslieville.

31. maj, 2013

Rig madkultur i Toronto

Toronto er en sammenbragt storby med masser af kulturer og dermed også masser af variation i udvalget af kulinariske oplevelser.
Jeg havde booket mig ind på en Food Walking Tour i bydelen Leslieville (godt 4 km fra CN Tower), hvor jeg ville få et indblik i området og ikke mindst den megen mad området har at byde på.

leslieville_food_tour_toronto_2013-2

Stedet er ikke et etnisk hot spot, som en food tour i Torontos Koreatown eller Chinatown ville have været, men vi fik masser af autentiske oplevelser.

Vores guide, Chef Scott

Vi startede på hjørnet af Broadview Avenue og Queen Street East.
Vores guide var Scott Savoie. Stifter af firmaet The Culinary Adventure Company (som udbyder en lang række food tours og andre kulinariske oplevelser i Toronto).

Han er udannet kok og har arbejdet i restaurantbranchen i mange år, efterfulgt af en række år som privat omrejsende kok for kendisser (bl.a. NASCAR Champion Richard Childress og komikeren Jeff Foxworthy).

leslieville_food_tour_toronto_2013-1

Chef Scott (som er titaleformen – chef og så navnet – til kokke på disse kanter) sætter en ære i, at det er kokke med lokal tilknytning som viser rundt og hans viden og kendskab til området var tydeligt fra start til slut.

Vi lagde ud med lidt historisk info om området og gik så mod den første af mange godbidder på turen.

Butter tarte på Dark Horse

Første stop var Dark Horse Espresso Bar. Her smagte vi på den klassiske Canadisk kage: Butter tarte

leslieville_food_tour_toronto_2013-3

Stedet serverer en af de bedste Butter Tartes i Toronto, ifølge Chef Scott, og jeg måtte efterfølgende give ham ret. Prøvede den senere ved flere lejligheder, men denne var formidabel. Hemmeligheden ligger i detaljen, ikke bruge sirup og få den rette konsistens på fyldt, så det ikke løber.

leslieville_food_tour_toronto_2013-4

Traditionsrig fransk brød

Næste stop var St. Johns Bakery. Et non profit bageri stiftet af en præst, men ikke tilknyttet en kirke, som bagte brød efter gamle franske traditioner og beskæftigede flere som ellers ikke ville kunne passe et fuldtids job.
Det er en lille butik, men populær, og med et solidt udvalg i brød, med nogle enkelte, klassiske kager.

leslieville_food_tour_toronto_2013-6

leslieville_food_tour_toronto_2013-7

leslieville_food_tour_toronto_2013-8

leslieville_food_tour_toronto_2013-9

Flere steder end vi kunne besøge

Mens vi gik fra sted til sted fortalte Chef Scott om mange af de restauranter og butikker som vi ikke havde tid til at besøge på turen. Der er masser af dine-out muligheder i Toronto, men det var tydeligt at det var her ’the up and coming’ startede og skabte sig et navn.

Canadisk vin

Selvom klokken stadig var formiddag, var der en lille vinsmagning på programmet. Det foregik hos Wine Rack. Canada laver selv en masse vin og vi besøgte butikken Wine Rack som har et bredt udvalg af canadisk vin. Ja, faktisk kun canadisk vin (igen nogle specielle canadiske alkoholregler om hvad man må sælge uden for de statsejede alkoholbutikker, LCBO).

Olive & Olives med dansk islæt

Vi blev ved de flydende smagsprøver ved næste stop hos Olive & Olives. Har havde vi en oliveolie smagning (det foregår med specielle glas og opvarmning med kropsvarme mm.).

leslieville_food_tour_toronto_2013-10

Som prikken over i’et rørte Chef Scott en vinagrette sammen og afslørede tricket for, hvordan man undgår at olie og eddike skille (tilsæt en teskefuld sennep).
Chef Scott havde tidligere købt en baguette ved et af vores stop, så vi havde noget at dyppe med.

leslieville_food_tour_toronto_2013-11

Butikkens ejer hedder Mia, forkortet fra Anne-Maria og er født i København og har et dansk klingende efternavn: Sturup
Hendes danske er for længst forsvundet (kun født i Danmark, ikke opvokset), men hun blev glad for at møde en anden dansker og kunne sige, på nogenlunde dansk, at hun var født i København.

Ost og fisk

Inden The Grand Finale, med en komplet frokost, gjorde vi stop hos Ruby Eats. Her var der linet op til en ostesmagning med fire forskellige oste fra Ontario og diverse tilbehør.

leslieville_food_tour_toronto_2013-12

Herefter var vi hos Hooked, som er en sustainable fiskebutik (friskfanget, lille udvalg) hvor du kan se hvilke både der har bragt hvilke fisk ind. Vi smagte to slags forarbejdet fisk, mens vi beundrede udstillingen i montreren – hvor fiskene var lagt i forhold til hvor de kom fra: Fisk til venstre fra stillehavet – fisk til højre fra Atlanterhavet.

leslieville_food_tour_toronto_2013-13

leslieville_food_tour_toronto_2013-14

leslieville_food_tour_toronto_2013-15

Mellemøstlig frokost

Vi sluttede turen på restaurant Tabulé. Som serverer mad fra mellemøsten. Vi startede med en Habibi Mojito og fik så serveret 4-5 forskellige klassiske retter retter fra mellemøsten.

leslieville_food_tour_toronto_2013-17

leslieville_food_tour_toronto_2013-18

leslieville_food_tour_toronto_2013-19

leslieville_food_tour_toronto_2013-20

Info om en friturestegt cheeseburger

Vi gik alle fra Leslieville Food Tour (meget) mætte og tilfredse med oplevelsen.
Inden jeg sagde farvel til Chef Scott, fik jeg et tip om en lille restaurant i Toronto, hvor de serverer deep fried cheeseburgers. Den nåede jeg at besøge inden jeg forlod Toronto og skriver om det i et senere indlæg.

Disclaimer

Denne Food Tour var en gratis mulighed jeg fik fordi jeg deltog på en konference i Toronto. Turen havde en værdi af 69 CAD + tax.

På turen får du masser af info med dig hjem som du ellers ikke ville få hvis du besøgte området på egen hånd og så får du en masse mad. Vi nåede ikke alle stop på denne tur, da de skulle nå to denne dag i forbindelse med konferencen, men vi fik rigeligt inkl. en fuld frokost + drink.

Det var en type tur som jeg normalt selv ville opsøge, da jeg har en interesse i mad – og specielt det lokale køkken hvor jeg rejser i USA og Canada.
Jeg var yderst tilfreds med oplevelsen og vil godt anbefale andre at få denne oplevelse med.

Det var The Culinary Adventure Company som stod for turen.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top