Kanotur ud for Toronto

Efter en formiddag fyldt med lækkert mad og masser af input fra min Food Walking Tour i Leslieville, tog jeg et par timer på vandet i en kano ud for Toronto.

Gruppe-kanotur i Toronto

31. maj, 2013

Det var en oplevelse i forbindelse med konferencen jeg deltog i, så vi var en større gruppe på 14-16 personer der fik skrevet under på at det var på eget ansvar, fik låst vores ting inde, smurt sol creme på og fik en introduktion til forretningen, området og vores sejltur.

kanotur_toronto_2013-1

kanotur_toronto_2013-2

Stor historisk kano

Det var dog ikke en helt almindelig kano med plads til 2-3 personer vi skulle ud i. Derimod en kæmpe kano, med plads til os alle. Kunne virke som en gimmick lavet til større grupper, men faktisk er det en historisk konstruktion/størrelse fra dengang området kun var beboet af indfødte indianere.

kanotur_toronto_2013-4

Rytmisk padlen

Fordi vi var så mange, så skulle grund koordinationen være på plads og rækkefølgen for, hvem der følger hvem. Fordi kanoen er kæmpe, så går det bedst når alle arbejder i takt – men når det så skete, så sejlede den ganske fint.
Pga. størrelsen, så lå den også utroligt sikkert og roligt i vandet, men man mærkede med det samme når nogle stoppede med at padle (for at tage billeder mm.) og der var færre til at tage slæbet.

kanotur_toronto_2013-5

Øer ud for Toronto

På tværs fra Toronto og ud til de øer, som var målet for turen, gik det over åbent vand på Lake Ontario. Der blæste en del, så det var en strid tur at komme på tværs og i læ af øerne. Men da vi først var nået derover, så var det en yderst hyggelig tur.

kanotur_toronto_2013-6

God info om øerne

Vi fik lidt introduktion til øerne, størrelsen og hvad der ligger derude. Der bor folk fast derude og der er marinaer rundt om. Der er også en nudist strand, men mest for solbadningens skyld. Selvom der er sandstrande, så er der ikke mange der vover sig ud i vandet. Lake Ontario er meget forurenet så næsten ingen bader i den – og slet ingen spiser fisk fra den.

kanotur_toronto_2013-10

Tæt på naturen i kano

Selvom kanoen var kæmpe, kom vi ind i en lille lukket lagune hvor vi kom lidt tættere på dyrelivet. Der lever forskellige arter skildpadder og en masse fugle på øen. Der er også masser af gedder i vandet og vi så flere på over en meter. Der sportsfiskes efter dem og andre, men som nævnt er der ikke nogen der spiser fisk fra søen.

kanotur_toronto_2013-9

kanotur_toronto_2013-12

kanotur_toronto_2013-13

Oplev øerne på andre måder

Der er flere måder at opleve øerne ud for Toronto på. Der ern en masse rekreative områder som kan opleves fra cykel (eller gå/løb) som strækker sig over flere kilometer.
Der sejler færger ud til øen til tre forskellige steder og der er en forlystelsespark og mini-zoo derude. Der er også et b&b, mindre caféer og restauranter. Og sågar en frisbee golf bane.

kanotur_toronto_2013-16

kanotur_toronto_2013-17

Toronto skyline

En af de mest spetakulære ting ude på øen, er faktisk ikke på øen, men udsigten til Toronto.
Fra tid til anden får du et unik kig til den karakteristiske skyline som Toronto har fået – med CN Tower og Rogers Centre som de genkendelige strukturer.

kanotur_toronto_2013-18

Tæt på de landende fly

Hele vejen tilbage fra øerne er der rig mulighed for at nyde udsigten og med en vind der nu var skiftet til en anden retning, var det en endnu hårde tur på tværs, tilbage til Toronto.

kanotur_toronto_2013-20

Et imponerende afbræk i kampen for at komme tilbage til byen, var når et fly lagde an til landing i Toronto City Airport. Flyene kommer lige hen over hovedet på en.

Toronto skyline by night

Jeg var med færgen tilbage på øen dagen efter om aftenen til et arrangement i forbindelse med konferencen. Her var der perfekt mulighed for at få ’the money shot’ at den imponerende skyline. Desværre artede vejret sig ikke, så det regnede og jeg havde derfor ikke taget det helt store udstyrsstykke med derud. Fik nogle ok billeder med mit kompakt kamera.

kanotur_toronto_2013-23

Det var Paddle Toronto som stod for turen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada