Kanotur ud for Toronto

Er dette indlæg sponsoreret? Døm selv.

Efter en formiddag fyldt med lækkert mad og masser af input fra min Food Walking Tour i Leslieville, tog jeg et par timer på vandet i en kano ud for Toronto.

Gruppe-kanotur i Toronto

31. maj, 2013

Det var en oplevelse i forbindelse med konferencen jeg deltog i, så vi var en større gruppe på 14-16 personer der fik skrevet under på at det var på eget ansvar, fik låst vores ting inde, smurt sol creme på og fik en introduktion til forretningen, området og vores sejltur.

kanotur_toronto_2013-1

kanotur_toronto_2013-2

Stor historisk kano

Det var dog ikke en helt almindelig kano med plads til 2-3 personer vi skulle ud i. Derimod en kæmpe kano, med plads til os alle. Kunne virke som en gimmick lavet til større grupper, men faktisk er det en historisk konstruktion/størrelse fra dengang området kun var beboet af indfødte indianere.

kanotur_toronto_2013-4

Rytmisk padlen

Fordi vi var så mange, så skulle grund koordinationen være på plads og rækkefølgen for, hvem der følger hvem. Fordi kanoen er kæmpe, så går det bedst når alle arbejder i takt – men når det så skete, så sejlede den ganske fint.
Pga. størrelsen, så lå den også utroligt sikkert og roligt i vandet, men man mærkede med det samme når nogle stoppede med at padle (for at tage billeder mm.) og der var færre til at tage slæbet.

kanotur_toronto_2013-5

Øer ud for Toronto

På tværs fra Toronto og ud til de øer, som var målet for turen, gik det over åbent vand på Lake Ontario. Der blæste en del, så det var en strid tur at komme på tværs og i læ af øerne. Men da vi først var nået derover, så var det en yderst hyggelig tur.

kanotur_toronto_2013-6

God info om øerne

Vi fik lidt introduktion til øerne, størrelsen og hvad der ligger derude. Der bor folk fast derude og der er marinaer rundt om. Der er også en nudist strand, men mest for solbadningens skyld. Selvom der er sandstrande, så er der ikke mange der vover sig ud i vandet. Lake Ontario er meget forurenet så næsten ingen bader i den – og slet ingen spiser fisk fra den.

kanotur_toronto_2013-10

Tæt på naturen i kano

Selvom kanoen var kæmpe, kom vi ind i en lille lukket lagune hvor vi kom lidt tættere på dyrelivet. Der lever forskellige arter skildpadder og en masse fugle på øen. Der er også masser af gedder i vandet og vi så flere på over en meter. Der sportsfiskes efter dem og andre, men som nævnt er der ikke nogen der spiser fisk fra søen.

kanotur_toronto_2013-9

kanotur_toronto_2013-12

kanotur_toronto_2013-13

Oplev øerne på andre måder

Der er flere måder at opleve øerne ud for Toronto på. Der ern en masse rekreative områder som kan opleves fra cykel (eller gå/løb) som strækker sig over flere kilometer.
Der sejler færger ud til øen til tre forskellige steder og der er en forlystelsespark og mini-zoo derude. Der er også et b&b, mindre caféer og restauranter. Og sågar en frisbee golf bane.

kanotur_toronto_2013-16

kanotur_toronto_2013-17

Toronto skyline

En af de mest spetakulære ting ude på øen, er faktisk ikke på øen, men udsigten til Toronto.
Fra tid til anden får du et unik kig til den karakteristiske skyline som Toronto har fået – med CN Tower og Rogers Centre som de genkendelige strukturer.

kanotur_toronto_2013-18

Tæt på de landende fly

Hele vejen tilbage fra øerne er der rig mulighed for at nyde udsigten og med en vind der nu var skiftet til en anden retning, var det en endnu hårde tur på tværs, tilbage til Toronto.

kanotur_toronto_2013-20

Et imponerende afbræk i kampen for at komme tilbage til byen, var når et fly lagde an til landing i Toronto City Airport. Flyene kommer lige hen over hovedet på en.

Toronto skyline by night

Jeg var med færgen tilbage på øen dagen efter om aftenen til et arrangement i forbindelse med konferencen. Her var der perfekt mulighed for at få ’the money shot’ at den imponerende skyline. Desværre artede vejret sig ikke, så det regnede og jeg havde derfor ikke taget det helt store udstyrsstykke med derud. Fik nogle ok billeder med mit kompakt kamera.

kanotur_toronto_2013-23

Disclaimer

Denne kanotur var en gratis mulighed jeg fik fordi jeg deltog på en konference i Toronto. Turen havde en værdi af 35 CAD + tax.

Turen i den store kano er for grupper af folk der kender hinanden. Havde vi ikke kendt hinanden og haft relationen fra konferencen, så havde det været lidt en prøvelse at sejle den, til tider, anstrengende tur – og der kunne nok have været lidt sure miner over hvem som ’ikke lavede noget’.

Når det er sagt, så tror jeg ikke en tur i en to-tre personers kano ville være oplagt heller. Turen på tværs kan være pæn streng. Du skal vælge turen fordi du virkelig kan lide at sejle i kano. Som nævnt er der nemmere måder at komme ud til øerne og opleve dem på.

Info niveauet på turen var fint, og man fik et lille indblik i, hvordan øerne fungerede og turen på vandet giver et andet perspektiv – og du kan komme til/igennem med en kano hvor andre ikke kan.

Det var Paddle Toronto som stod for turen.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top