Medicine Lake og Poutine

Medicine Lake er et rent postkort i landskabet, og egentlig ikke en sø. Efter et ægte kodak-moment, stod den på øl og canadas nationalret, Poutine, inde i Jasper by.

14 sep, 2014

Medicine Lake

Turen tilbage mod Jasper var den samme som ud men denne gang havde vi tid til at stoppe hvor landskabet bød sig til.

Udsynet ud af forruden var ikke værst, men en gang imellem skulle der et stop til, for at komme ned til vandet og få den rigtige vinkel på billedet.

På vej ind havde vi set Medicine Lake og kørt langs den. Den var et helt sikkert stop på tilbagevejen.

I den nordlige ende af Medicine Lake, er motivet som taget ud af et postkort. Vi var heldige med vind, vejr og skyer og søen stod næsten spejlblank til det perfekte billede.

Vi skulle ikke nå noget, så jeg satte min GoPro op og lavede en timelapse mens jeg blot sad og nød den blændende udsigt.

Medicine Lake (sø) er i virkeligheden ikke en sø men et afløbsområde for Maligne River. Medicine Lake får vand fra Maligne Lake, men der er ikke nogen flod der fører det videre. I stedet er der et hul i søen, hvor vandet løber ned i og ud et et af verdens største underjordiske flodområder.

Det kan du se lidt nærmere på kort inden byen Jasper.

Maligne Canyon

Ved Maligne Canyon kan du i et lille område se næremere på den finurlige geologiske sammensætning der er i området. Der var ikke så meget vand da vi var der, men nede i kløfter og slugter kan du se floden og vandfald.

Flere steder kan du se hvordan vandet gennem årtusinder har ædt sig ind i klipperne og ændret landskabet. Vil tro det er mere imponerende med masser af vand først på året. Vi kom dog ikke til at mange land, vandfald og kløfter de næste par dage, så var ikke skuffet over tiden der blev brugt.

Iøvrigt havde vi været i Grey Provincial Park på vej op til Jasper. Den har 39 vandfald, så samlet set fik vi rigeligt med majestætiske vandfald på denne tur.

Jasper by

Dagen før måtte vi helt ud til Hinton, en time uden for Jasper. Det skyldes der var fuldt booket i byen og det var den nærmeste mulighed. Jeg havde ganske enkelt været for sent ude med min planlægning, hvorfor jeg altid anbefaler at bestille overnatning i nationalparker på forhånd og i god tid.

Denne aften havde vi et værelse midt i Jasper og kunne gå rundt i den lille by.

Det er en klassisk turist-by og ikke super interessant, men der er de velkendte fornødenheder, inkl. et brewery, som var det jeg havde udset til aftenens pitstop.

En flight med øl

Det kan være svært at vælge når et brewery har 10-15 (eller flere) forskellige øl på menuen. Heldigvis kan du få en flight de fleste steder.

En flight er et udvalg af nogle af stedets øl, serveret i nogle mindre glas. På den måde kan du finde frem til det du søger af smag, styrke, bitterhed mm. eller blot få prøvet en masse forskellige, uden at drikke dig i hegnet.

Brewery jargon

De fleste steder kan du smage en lille mundfuld inden du beslutter dig for at købe et glas øl.

Hvis du ikke kan beslutte dig eller gerne vil prøve en masse forskelligt, så kan du købe en Flight. Det er x antal smagsprøver.

Hvis i er flere ved bordet, kan i købe en Pitcher (kande).

Det er også normalt at tage sin egen Growler med (en stor flaske/junge) som du kan få fyldt op og tage med hjem.

Enkelte steder har de også dåser eller flasker til salg med egne øl og du kan være heldig at finde en bomber. En bomber er en flaske større end normal 33 cl.

Poutine – Canadas nationalret

Øl er fint, men det skader ikke at skylle noget ned med det, og det var en anden årsag til vi valgte dette sted: De har Poutine på menuen.

Poutine er Canadas nationalret. Så meget, at du også kan få det på McDonalds i Canada.
Det er en simpel ret med pomfritter, cheese curds og brun sovs.
Hemmeligheden i en god Poutine ligger i opskriften på den brune sovs og at retten er varm nok til at cheese curds smelter.

Lad dig ikke afskrække af udseendet, det smager meget bedre end det nogle gange ser ud.

Andre roadtrip oplevelser:

Quebec City

Downtown Quebec City har en hyggelige historisk bydel med masser af referencer til England og Frankrig og en fæstningsmur på tværs af det hele. Jeg valgte dog en klassisk Canadisk aftensmad, Poutine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada