Peyto Lake og postkort på stribe

Peyto Lake har en karakteristisk turkis farve som kommer fra områdets mange gletchere. Jasper blev til Banff National Park og naturen fortsatte sin kontinuerlige række af postkortmotiver.

15 sep, 2014

Postkort efter postkort

Dagen sluttede ikke ved Columbia Icefields Glacier. Der var mere natur på programmet inden vi nåede ned til Lake Louise.

Vejen vi kørte på, Icefields Parkway, ligger i en dal mellem bjergene og er både imponerende på afstand og når du kører nede på den.

På dette stykke af Icefields Parkway er hvor du krydser fra Jasper National Park ind i Banff National Park. Og nede ved Lake Louise kan du dreje fra og køre ind i Yoho og Kootenay National Parks, som grænser op til Banff National Park, men de var ikke på programmet på denne tur.

Bjergsøer i vejkanten

Der er flere stop i vejkanten langs Icefields Parkway hvor du ikke skal mange meter væk fra bilen for at få en postkort oplevelse.

Billederne her er fra Waterfowl Lakes men lignende motiver kan findes ved flere af de smeltevandssøer der ligger langs vejen.

Motiverne minder lidt om dem du også finder i Yosemite National Park når du krydser gennem parken via Tioga Pass.

Peyto Lake fra Bow Summit

Et must-see stop ligger lidt væk fra vejen.
Du kan køre lidt af højdemeterne, men det sidste stykke skal du gå.

Dagen var startet køligt og jeg skal ikke kunne sige om sneen vi så var faldet i dag eller dagen før, men i skyggerne langs stien holdt et tyndt hvidt lag stand.

Fra toppen af Bow Summit venter en udsigt ud over Peyto Lake og et kig gennem dalen fra hvor du kommer hvis du er kørt nord-syd.

Den turkise farve Peyto Lake har, kommer af den gnidning der er mellem Peyto Glacier og bjerget. Det skaber bitte små partikler der skylles ned i søen og giver den karakteristiske farve.

Farven går igen (i varierende grad) i mange af områdets søer, da de også er skabt af smeltevand fra gletchere.

Klik på billedet for fuld størrelse

Det sidste stykke af Icefields Parkway ind mod Lake Louise snittede Bow Lake. Endnu en postkort oplevelse som ved Waterfowl Lakes tidligere.

Vildt til aften i Lake Louise

Lake Louise er et kapitel for sig, som vil blive beskrevet i næste indlæg. Det var blevet sidst på dagen, så fokus var på at finde hotellet for natten og ikke mindst et gold måltid mad ovenpå en lang dag med masser af oplevelser.

Den ultimative overnatning ved Lake Louise ligger i vandkanten og hedder Fairmont Chateau Lake Louise.
Det var budgettet ikke til, så nøjedes med Deer Lodge lidt væk fra søen, men ikke længere end at du fint kan gå til den.

På Deer Lodge, der levede op til sit navn Lodge (hytte) var der en god træhytte i bjergene stemning som gik igen i bar og restaurant og ikke minde på menuen.

Et charcuterie bræt tiltrak opmærksomheden til en forret da det bestod af Elk, Buffalo, røget and, vildsvine paté mm. og talte til jægeren i urmennesket.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top