Hoh Rain Forest i Olympic National Park

Hoh Rain Forest er som det lyder, en regnskov. Som en del af Olympic National Park er det et must-see når din roadtrip går til Pacific Northwest.

13. april, 2016

Jetlag til din fordel

På en lige linje fra Seattle til San Diego, hvor jeg på vej til konference, er byen Aberdeen omvej.
Det var med vilje, da jeg ville op og opleve Hoh Rain Forest i Olympic National Park.

Hoh Rain Forest er en endnu større omvej end at overnatte i Aberdeen, men pga. jetlag kommer jeg tidligt op og får noget ud af dagen, så det gjorde ikke spor.

Her kan du se hvordan du kan udnytte din jetlag på din roadtrip.

Jeg spiste morgenmad lidt over 06:00 og fik et glimt af byen som den vågnede.

Turen op til Hoh Rain Forest

Det tegnede til at blive en god dag, og turen op til Hoh fejlede da heller ikke noget. Solen skinnede, men der var koldt. Den var nede og runde 1 grad mens jeg kørte, men lå omkring 7 grader det meste af tiden.

Det var forventeligt i starten af april på disse kanter, men skulle helt ned til San Diego, så varmen skulle nok komme.

På turen op til Hoh gjorde jeg et kort stop da ruten kom ud i nærheden af kysten. Min plan var, at besøge Hoh først, og så bruge noget tid ved kysten, så det var blot for at se hvad der ventede. Der var gang i bølgerne og med de lave temperaturer var det ikke for at dyppe tæerne jeg ville ud til kysten, men pga. noget andet.


Olympic National Park

Olympic National Park har åbent året rundt, men med begrænset adgang om vinteren pga. sne. Vejen ind til Hoh var dog åbnet nu, men det er ikke den største attraktion (ligger 17 miles fra hovedvejen) så der var ikke mange mennesker på denne årstid – og det tidlige tidspunkt.

Vejen ind til Hoh er idyllisk med hints om hvad der venter længere inde. Der er også kig til floden og bjergene undervejs og med solen lavt på himlen denne morgen, var det en super oplevelse.

Hoh Rain Forest

Der er flere hiking stier ved Hoh. De mindre og mest populærere ligger ved visitor centeret. Der var kun en større åbent på denne tid af året – The Hall of Mosses – som jeg gik. Den er ikke så lang eller særlig anstrengende og info tavlerne sagde den kunne gåes på en time. Det tager den dog langt fra.


Det kan måske virke underligt at der kan være regnskov i det nordlige USA i et område der også får sne. De fleste kender til regnskove fra et meget varmere klima, men det der kategoriserer en regnskov er regn, og det er der rigeligt af i dette område.

Byen Forks, som ligger 12 miles nord for Hoh, får 3 meter regn om året og er den by i USA (lower 48) hvor det regner mest.

Der var ikke andre mennesker end mig til at nyde området denne morgen, så jeg gik i ro og mag og nød skovens lyde. Der er meget af det man forbinder med regnskov – bregner, mos, store træer og vådt.

Selvom det var koldt og sommeren (og foråret) ikke helt er nået her til endnu, så var det grønt og frodigt. Lige hvad den lokale Roosevelt Elk havde brug for så de gik og smæskede sig i området.

Hoh Rain Forest er en anderledes skov-oplevelse og er du på vej rundt på Olympic halvøen og har tiden, er det et stop værd. Er tiden knap, kan du med fordel vælge Quinault Rain Forest syd for Hoh (en time nord for Aberdeen).

Jeg valgte turen helt til Hoh, for at få kysten med. Mere om det i næste indlæg.

Besøg Hoh Rain Forest i Olympic National Park

Går din tur op til Olympic National Park, bør du køre hele turen rundt og besøge Hoh Rain Forest som en del af dit besøg.
Olympic National Park er åbent året rundt og det samme er Hoh Rain Forest.
Der kan dog, pga vejret, være begrænsninger i hvilke områder du kan køre til eller komme ud og opleve.
Følg derfor med på nationalparkens hjemmeside for at se hvad der er åbent når du skal besøge Olympic National Park og Hoh Rain Forest.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

Santa Barbara, Malibu og Long Beach

Morgen i Santa Barbara, frokost i Malibu på Highway 1og aften i Long beach. Tre oplagte stop på din roadtrip på vestkysten og Highway 1 i særdeleshed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada