Buc-ee’s og overnatning i Florida

En god dag på vejen fra New Orleans via Alabama til Florida. Største stop var på den kæmpestore Buc-ee’s tankstation.

1 jan, 2020

Via Florida til Atlanta

Jeg skulle flyve hjem fra Atlanta den 4. januar, men det ville være for nemt at køre direkte efter Atlanta fra New Orleans. Jeg ville have nogle roadtrip kilometer i dækkene og havde udset mig et par oplevelser på vejen.
Denne dag blev brugt til transport på tværs af Louisiana, lidt af Alabama og ind i Florida. Jeg skulle forlade min Airbnb i New Orleans kl 11 om formiddagen. På trods af en nytårsaften i New Orleans aftenen før blev det ikke et problem.

Jeg havde ingen oplevelser planlagt denne dag, så havde sat mig som mål at køre 780 km denne dag. På nær en tur ud til en plantage ved New Orleans havde min lejebil været parkeret i fire dage, så den var klar til at lægge noget interstate bag sig. Det var en skøn 1. januar og vejret gjorde at køreturen på tværs af de tre stater var en ren fornøjelse.

Buc-ee’s tankstation

Første gang jeg for alvor holdt en pause var i Alabama. Her holdt jeg ind ved en Buc-ee’s tanksstation. Du har måske været på roadtrip og oplevet tankstationer rundt om i USA af en anden karakter end vi har i Danmark og Europa. Hos Buc-ee’s har de taget det til næste niveau og gjort tankstationen til en destination i sig selv. På afstand kan du se, at dette ikke er din gennemsnitlige tankstation. Ude foran er mere end 100 benzinpumper klar til at tage imod tørstige billister og butikken strækker sig lige så langt øjet rækker.

Arealet af en Buc-ee’s kan måle sig med en stor Føtex, og det er lige før udvalget af varer er det samme. Her du finder alt den rejsende på vejen har brug for og lidt til. Mad og drikke er der et kæmpestort udvalg af, men er du kommet afsted uden din køletaske eller mangler en ny stor grill, så klarer Buc-ee’s også det.

Midt i butikken bliver der lavet frisk mad i stride strømme og det er næsten hypnotisk se på BBQ pulled pork sandwiches blive pakket og stablet.

Overnatning i Florida

Fra Alabama krydsede jeg ind i Florida – The Sunshine State. Jeg skulle ikke noget i Florida andet end køre til Lake City for at overnatte. Jeg stoppede ved et visitor center i Florida. Havde jeg været på opdagelse, er det et fint stop, da du kan finde info om oplevelser i den stat du er kørt ind i.

Jeg skulle ikke mod syd og ned mod betalingsvejene, men stik øst til Lake City. Der var stadig 480 km tilbage inden dagens køretur var omme, men vejr og landskab var nu ikke det værste at køre på tværs af Florida i denne 1. januar, 2020.

Toll roads (betalingsveje) i Florida

Der er ofte vending machines ved rest areas og jeg tager altid et kig, for at se om noget interessant kunne friste. Nogle gange er det ikke kun snacks du finder i maskinerne. I Florida kan du trække et Sun Pass. Toll roads (betalingsveje) er udbredt i Florida og en Sun Pass er (næsten) uundværlig. Jeg skulle ikke til en del af Florida hvor det ville blive aktuelt. Betalingsveje er primært noget du oplever fra Orlando og syd på. Her kan du læse mere om billeje i Miami/Florida og finde info om hvordan det foregår med betalingsveje.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra New Orleans på tværs af Alabama og til Lake City i Florida.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada