Kan jeg flyve til USA? – Rejser under corona

Corona har lukket for al rejseaktivitet, inklusiv fly til USA. Når der åbnes op igen, kan jeg så flyve til USA som før corona / COVID-19?

Opdateret 3. januar, 2021

Kan jeg rejse til USA eller Canada?
Nej. Du kan ikke rejse til USA eller Canada som turist i øjeblikket.

Hvornår kan jeg rejse på roadtrip igen?
Det er der ingen der ved.

Kan jeg rejse på roadtrip når jeg er vaccineret?
Måske. Muligheden for at rejse afhænger dog ikke kun af om du er vaccineret. Der kan være mange andre faktorer uden for Danmark der bestemmer om du kan rejse.

Er det sikkert at købe en rejse til USA eller Canada?
Måske, men du ved jo ikke hvornår det bliver muligt at rejse. Køber du en rejse til 2021, skal du nok hen på den anden side af sommeren, før vaccinen er globalt udbredt.

Skal jeg købe en rejse hvis der følger en coronaforsikring med?
Personligt ville jeg ikke. Det er fint du kan få pengene tilbage fra en rejse der ikke bliver til noget. Men går et rejsebureau, hvad sker der så?
Det er fint der er garantier og forsikringer, men se hvordan det gik med flyselskaberne i 2020. De mangler stadig at udbetale penge. Personligt ville jeg ikke gide det tovtrækkeri, blot for at købe noget nu.

Rejser til USA uden corona / COVID-19 vaccine

Denne gennemgang tager ikke stilling til sygdommen, spredningen, risikoen mm. Den kigger udelukkende på, hvilke praktiske ting (lufthavn, i flyet, mellemlandinger, immigration, rejse i USA, rejseforsikring) du skal være opmærksom på og sætte dig ind i, inden din næste rejse til USA.

Når coronavaccinen er rullet ud tilstrækkeligt rundt om i verden, vil flere ting forhåbentlig vende tilbage til en situation der ligner den vi havde før Corona. Det er dog ikke utænkeligt at ting vil have ændret sig permanent, for ikke at tale om færre flyselskaber og ændringer i rutenetværk .

I slutningen af 2020 var de første vacciner klar. Det er gode nyheder, men det betyder ikke du kan komme afsted til USA i løbet af kort tid.
Der vil stadig gå en rum tid, inden den er distribueret ud til menigmand.
Det er uvist hvad en vaccine vil betyde for mulighederne for at rejse. Skal alle have den før verden vender tilbage til normal? Skal du kunne bevise du har fået den for at kunne rejse? (og hvordan gør du det?) Vil USA accepterer alle vacciner? Vil Danmark fraråde rejser til ex. USA hvis ikke størstedelen af landet er vaccineret?

Nedenstående vil ændre sig over tid, og jeg vil forsøge at opdaterer de generelle områder når der foreligger noget konkret, a la udmeldingen fra SAS og Air Canada nedenfor. Jeg vil ikke følge op på alle flyselskaber og lufthavnes regler. Dem skal du selv holde dig opdateret om.

Indrejseforbud i USA og Canada

Rejsemuligheder med fly til USA og Canada fra Danmark åbner langsomt op. SAS har meldt ud at flere langdistanceruter vil åbne i løbet juni, herunder ruter til USA.

At Danmark åbner gradvis op, får ingen indflydelse på din rejse til USA eller Canada.

Så længe USA og Canada har et indrejseforbud fra Europa og/eller specifikke lande som Danmark er en del af, så vil du ikke kunne rejse til USA.

Hold dig opdateret om indrejse i USA og Canada:

Gradvis åbning af Danmark, Europa og verden

Europa vil åbne op i forskellige tempi. Det betyder, at selvom Danmark åbner op, så vil det ikke betyde flyselskaberne vil kunne flyve til resten af Europa med det samme. Der vil gå en rum tid før flytrafikken i Europa har normaliseret sig. Det vil betyde, at selv hvis det var muligt at flyve til USA, så vil du ikke kunne forbinde til et andet fly i Europa, før flytrafikken har normaliseret sig.

Der er altså meget der skal åbne op og “normalisere” sig, inden det bliver muligt at tage et fly fra Danmark til USA.

Når det så bliver muligt at flyve igen, vil der nok være mange ting der har ændret sig. Igen er der ikke nogen der ved noget med sikkerhed, men med udgangspunkt i hvordan vi åbner samfundet op i Danmark og andre steder, er der en række tiltag du kan overføre til flyrejser.

I lufthavnen

Regn med at alt kommer til at tage længere tid. Ingen lufthavne er gearet til at der skal være 1,5- 2 meter mellem alle. Hverken i tjek ind eller i sikkerhedskontrollen.
For at imødekomme dette, kan det være det bliver påkrævet at bære beskyttelsesudstyr når du tager i lufthavnen.
Det kan være vi finder en løsning i lille Danmark hvor det ikke bliver nødvendigt, men alle gør ting forskelligt. Du skal derfor undersøge om der gælder særlige regler for den lufthavn du evt. skal mellemlande i. Undersøg grundigt, da det ikke er sikker at der er de samme krav i Amsterdam, som i Frankfurt eller Paris.

I Danmark skal du fra den 15. juni bære mundbind i lufthavnen og til rejsen er slut, inkl. ombord i flyet.

Her kan du læse alle reglerne der træder i kraft i danske lufthavne fra 15. juni.

I flyet

Hvadenten det bliver beskyttelsesudstyr eller halvfyldte fly – eller begge dele – så vil flyvning nok komme til at ændre sig.
Her er det meget sandsynligt, at der vil være forskellige måder at håndterer det afhængig af, hvilket flyselskab du skal med. SAS er skandinavisk, men i Danmark vil gælde danske regler. Skal du videre med et andet europæisk eller amerikansk selskab via din mellemlanding, har de nok nogle andre regler. Flyselskaber vil nok være underlagt det lands regler de tilhører. Her er det altså ikke nok du gør dig bekendt med ex. SAS regler, hvis du skal videre med Lufthansa fra Frankfurt.

Der er sikkert flere eksempler, men bl.a har Air Canada meldt følgende ud (4. maj, 2020) for de fly de har i drift i øjeblikket:

 • Før ombordstigning bliver din temperatur taget (infrarød)
 • Midtersæder kan ikke reserveres eller benyttes
 • Passagerantal begrænset
 • Ansigtsmaske skal bæres af passagerer og personale
 • Ingen tæpper og hovedpuder
 • Rengøringen mellem hver afgang ændres og der vil være håndrens til alle passagerer ombord
 • SAS har indført regler vedr. ansigtsmasker. Det meddelte de den 13. maj, 2020.
  Det er et krav at alle rejsende bærer egen ansigtsmaske, som dækker både næse og mund, fra ombordstigning til afstigning. Dette er gældende på alle flyvninger. Rejsende uden ansigtsmaske nægtes ombordstigning. Kravet om ansigtsmaske gælder fra 18 maj til 31 august. Børn under 6 år er undtaget fra denne regel.
  Læs alle reglerne fra SAS.

  Lufthavnen i USA

  Først og fremmest gælder igen, at den lufthavn du lander i kan have andre regler end den du fløj fra.
  Læg dertil, at der kan være store forskelle på reglerne afhængig af hvilken stat du lander i. De amerikanske stater har grebet denne situation forskelligt an, så hvis du ex. lander i New York og skal videre til Californien, kan der være forskelle på, hvordan du skal gebærde dig i de to lufthavne. Der kan også være forskel på hvordan det håndteres i de fly du ankommer med og skal videre med.

  Mens du er i USA eller Canada

  Skal du besøge flere stater eller områder i Canada, så vær opmærksom på, at reglerne kan varierer imellem dem. Det kan også være tilfældet indenfor de enkelte stater, hvor individuelle counties (kommuner) har deres egne regler.
  Når det bliver muligt at rejse til USA og Canada igen, må man antage et oplevelser er åbnet op igen, ex. Nationalparker, forlystelsesparker mm.
  Der vil dog nok være nye forholdsregler der kan have en indflydelse på din oplevelse. Begrænsninger på antallet af besøgende, samt krav om brug af beskyttelses udstyr. I nogle tilfælde kan der være at ting som slet ikke er muligt at prøve/gøre/opleve længere.

  Rejseforsikring hvis rejser frarådes

  Når der åbnes op for turistrejser, vil coronavirus stadig være udbredt. Det kan være Udenrigsministeriet stadig vil fraråde rejser til bestemte lande. Hvis du vælger at trodse denne advarsel, skal du sikrer dig din rejseforsikring stadig gælder. Nogle rejseforsikringer følger UM’s anvisninger, så hvis du rejser til et land efter at det frarådes, vil din rejseforsikring ikke gælde. I andre tilfælde kan den gælde, men hjemrejse er ikke dækket.
  Dette varierer fra selskab til selskab, så undersøg grundigt med dit rejseforsikringsselskab, om du er dækket i forhold til situationen.

  Her kan du se UM’s rejsevejledning til Canada.

  Her kan du se UM’s rejsevejledning til USA.

  Tags:

  About the Author

  Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

  6 Enlightened Replies

  Trackback  •  Comments RSS

  1. Kevin Larsen says:

   Hvordan er reglerne med at, tage medicin med til usa når man skal igennem immigrationen ?

  2. Simon Glaesel says:

   Hej

   jeg har et spørgsmål. Jeg skal hjem til Los Angeles her om en uges tid men kan ingen steder se om USA(Californien) har krav om fremvisning af negativ test for at checke in i DK. lufthavn eller for at komme ind i USA.

   Ved du det? Mange tak 🙂

   • @ Simon

    Jeg kan desværre ikke hjælpe. Informationerne tilgængelig på diverse hjemmesider siger alt muligt – fra tests til at gå i karantæne mm.

    Dit bedste bud er, at tage kontakt til den Amerikanske Ambassade og forhøre dig.

  3. Anja says:

   Hej Rene
   Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med at besvare 😬 vi har for længe siden booket fly med British Airways til Vancouver dn 24. Juli, og det ser jo lidt problematisk ud ift at rejse.
   En ting er vores egne grænser, men det kræver jo at Canada åbner sine for bla danskere. Vi skal mellemlande i London, så der skal transit jo også være muligt…
   Det store spørgsmål er så bare, hvornår mon Canada åbner… jeg har prøvet at se på diverse hjemmesider, men kan ikke finde noget ift, hvordan de næste par mdr. forventes at blive afviklet..
   Kan du anbefale en hjemmeside eller andet, som orienterer mere konkret om regeringens planer ift åbning af landet ift turister mv.?
   Sidst men ikke mindst, skal vi kontakte flyselskabet for at høre hvon de har tænkt sig at forholde sig til vores specifikke flyvning?

   På forhånd tak

   • @ Anja

    Senest nyt om Canada er, at grænserne som minimum er lukkede indtil 21. juni.

    Som med mange andre lande, har Canada indrejseforbud for ikke essentielle rejser, herunder turister.
    Deres oversigt og offentlig myndigheders information om dette, kan du finde her.

    Alt med jeres flybillet og om flyet afgår eller ej skal i forhøre jer om ved flyselskabet.

  Vigtigt!

  Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

  Planlægning

  Turen går til USA
  Huskeliste til din roadtrip
  ESTA - undgå at blive snydt
  Flybilletten til USA
  Data og taletidskort på mobil

  Rejsegarantifonden

  Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

  Billeje

  Billeje i USA
  Billeje i Californien.
  Billeje i San Francisco.
  Billeje i Los Angeles.
  Billeje i New York.
  Billeje i Chicago.
  Billeje i Florida.
  Billeje i Miami.
  Billeje i Denver.
  Billeje til krydstogt i Florida.
  Lej en cabriolet i USA
  Aldersgrænse ved billeje i USA
  Ekstra Chauffør ved billeje i USA
  Forsikring og fee på billeje
  Envejsgebyr på billeje i USA
  Bagageplads i lejebiler
  GPS

  Ruten til din roadtrip

  Køreturen i USA
  Din roadtrip tager længere tid end du regner med
  Hjælp til ruter i USA
  Den klassiske roadtrip på vestkysten
  Route 66

  Overnatning

  Info om overnatning i USA
  Hvad koster en overnatning i USA?
  Billig overnatning i New York
  Billig Overnatning i Los Angeles
  Billig overnatning i Miami
  Billig overnatning i San Francisco
  Billig overnatning i Las Vegas
  Billig overnatning i Chicago

  Hvad koster en roadtrip i USA

  Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
  Se prisen på min roadtrip i 2013

  Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

  Bemærk!

  Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

  Post a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  X

  Jeg er vild med at hjælpe!

  Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

  Vent venligst ....

  Top