Købe bil i USA

Jeg har ikke erfaring med køb af bil, men hvad jeg har kunne finde frem til, så er det ikke det værd når det kun drejer sig om 3 mrd – medmindre man virkelig er på budget.

Bemærk

Nede i kommentarerne har Lars E. og Kim, som begge har erfaring med køb af bil i USA, givet deres besyv med. Generelt frarådes det til kortere ophold i USA.

Leje eller køb?

Du kan leje en udlejningsbil med plads til 3-4 voksne og bagage i 3 mrd, inklusiv forsikring for under 20.000 kr. (det afhænger af tid og sted).

Du kan sagtens finde en bil hvor købssummen er billigere (husk at lægge sales tax til de priser du ser oplyst på nettet) hertil skal du så lægge forsikring + det arbejde du skal lægge i det at købe, forsikre og registrere en bil.

Det er værd at overveje dette inden man beslutter sig for at købe frem for at leje bilen.

Forsikring og registrering

For at få en forsikring (og det skal man) så skal i bruge en lovlig adresse i USA.

Jeg kender ikke til markedet for bilforsikring i USA så jeg ved ikke hvad det koster og på hvilken måde du skal være dækket, men kan forestille mig at alle brugere af bilen skal være dækket. Da du vil blive ny kunde i forsikringsselskabet, så kan jeg også forstille mig du får lov at betale fuld pris, da du ingen ancenitet har.

Der er nok også noget ekstra i skal have på jeres rejseforsikring fra DK. Der er ofte inkluderet en kaskoforsikring på lejebiler i en rejseforsikring (check det), men jeg ved ikke hvordan det fungere med forsikring på materiel og personer når det er med biler man køber.

Når købet og forsikringen er klaret, skal bilen også registreres. Det kan der også gå nogle dage med og her skal i også bruge en adresse (samme som til forsikring burde virke).

Registrering af bil i USA

Registrering af en bil i USA har samme formål som i Danmark: At forbinde bilen med ejeren. Det foregår hos DMV i USA (Department of Motor Vehicle). Der findes ikke et landsdækkende kontor. Du skal registrere bilen i den stat den er købt.

Før du kan registrere din bil, skal du sikre dig følgende:

  • Kørekort (her skal du bruge et internationalt kørekort)
  • ID
  • Forsikringspapirer
  • Car title (papirer på bilen)
  • Synspapirer (safety inspection)
  • Afhængig af alder på bil og stat du er i/vil køre til, skal du bruge Proof of Passed Smog test

Registreringsprocessen

Når du har alle papirerne skal du udfylde dokumenter hos DMV. Det kan måske være en fordel at bestille tid, da det ikke er sikkert de tager imod walk-ins.

Når alt papirarbejdet er udfyldt skal du betale et gebyr. Det varierer fra stat til stat.
Hos DMV får du klistermærkerne til din nummerplade.

Her kan du på et kort vælge den stat du overvejer at købe en bil i, og læse alle detaljerne.

Service

Hvis du lejer bilen og noget går galt, så ringer du til et servicenummer og så bliver der taget hånd om dig. Evt. får du blot en ny bil at køre videre i.

Udlejningsbiler er typisk ikke mere end et år gamle, er i god stand og har sikkerhedsudstyr som airbags, ABS bremser mm.

Hvis der sker noget med en bil du har købt, så skal du selv via forsikringen.
Hvis du holder et eller andet sted ude i ingenting, så skal du også bekoste AAA (Falck service) for at få bilen fjernet/bugseret på værksted (medmindre det er med i jeres forsikring).

Hvis det er privat køb (der finder man dem nok billigst) så skal du måske tilbage til sælger og kræve bod for noget som du var lovet var i orden.
Det kan der gå dage med. En billig købt bil kan have nogle år på bagen og har måske ikke alt i sikkerhedsudstyr eller alle serviceeftersyn mm. Det kan også have indvirken på forsikringen.

Salg af bil

Når du er færdig med bilen efter 3 mrd, så skal den sælges igen. Det kan der godt gå nogle dage med.
Husk at modregne tab når du lægger budget. Og så hæfter du som tidligere ejere i evt. garanti ordninger hvis den nye ejer kommer tilbage til dig med et problem.

Vil du alligevel leje bil?

Har ovenstående taget modet fra dig og vælger du alligevel at leje en bil, kan du finde praktisk info og priser nedenfor. I søgeboksen kan du hurtigt se, hvad billeje vil koste på den roadtrip du har planer om.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.



Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

16 Comments

  1. Hej,

    Nogen erfaringer med leje af AV? Jeg har kigget lidt på leje af AV til 2 personer i 3 måneder med afhentning på østkysten og aflevering på vestkysten.

    Jeg synes bare det virker meget dyrt? Omkring 4000 dollars for de 3 måneder? Men det er måske bare prisen nu om dage?!

    Hvis nogen har erfaring med AV leje, hvem har man så brugt som udbyder?

    1. @ Christoffer

      Jeg har ikke selv erfaring med at leje RV, men har researchet til mange lignende spørgsmål.

      RV leje er ikke billigt. Det er dyrere end almindelige lejebiler og den er dyrere i drift (kører ikke så langt på literen). Derfor lyder 4000 dollars ikke vildt. Faktisk synes jeg det lyder som en fornuftig pris. En SUV i tre måneder denne sommer i LA koster 3000 dollars.

      Der vil sandsynligvis tilkomme et envejsgebyr på din leje af RV hvis du henter et sted og afleverer et andet sted.
      Afhængig af hvad der er oplyst på deres hjemmeside, kan det være du skal lægge denne pris oveni. For en lejebil kan det fra kyst-til-kyst godt løbe op i 500-1000 dollars, som du betaler efterfølgende. Se mere her: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/envejsgebyr-billeje-usa/

  2. hej Lars E
    Jeg kommer til san fransisco 03.08.2014, min datter skal bo derovre I 2 år, og derfor skal jeg købe brugt bil til hende, kan du nogle gode forhandlere der er til at stole på, kan vi få bilen synet inden køb for sikkerhedens skyld, tillige hvilken forsikring er bedst, skal kun være ansvarsforsikring, min datter er 19 år, men skal være med vejhjælp tyveri osv. mange tak dejlig med nogle eksperter herinde

  3. Hej Rene eller andre, der kan hjælpe,
    Min ven (21 år) og jeg (20) rejser den 13. august til San Fransisco for at starte vores roadtrip, som skal ende i New York den 13. november – altså 3 måneder.
    Der er altså tale om en envejstur med to unge kørere, hvoraf den ene (mig) er under 21. Af hvad vi har undersøgt på alverdens udlejningbureauers hjemmesider, så vil det komme til at koste kassen i vores situation. Derfor overvejer vi stærkt at gå bilkøbsvejen.
    Vi søger derfor gode råd og tips i forbindelse med et bilkøb i Californien og et salg i New York. Jeg har i den forbindelse læst mig frem til at vi behøver en fast adresse, som både forsikring og indregistrering kan indskrives på.

    Jeg håber at der findes gode råd, og at eventyret ikke behøver at ødelægges at bureaukrati.

    Go sommer
    Søren Hauris
    60949363

    1. Hvor langt er I i processen?
      En kammerat og jeg (henholdsvis 20 og 21 år), skal på samme tur fra 1. september til slut november, og vi står i præcis samme situation som jer. Er I blevet klogere?

      1. Nå hvor sjovt!
        Jamen nej altså, det synes jeg ikke, at vi er. Men vi har besluttet os for at gå bilkøbsvejen, som det ser ud nu. Jeg har snakket med en sælger fra rentalcars, og de udlejer slet ikke til personer under 21, så det er et no go fra dem i hvert fald. Envejsgebyret er jo også enormt højt.. Med hensyn til dette element, så har vi faktisk også overvejet at køre en kæmpe tur landet rundt, og så komme tilbage til San Fran igen, hvorfra vi så flyver over til NY (men dette er bare strøtanker).
        Vi tænker altså at købe en bil, og så krydse fingre for, at det bliver nogenlunde smertefrit 🙂

        Hilsen Søren

        1. Vi har også søgt og søgt efter billeje, men som du selv skriver, så bliver det ganske enkelt alt for dyrt – uanset hvilket selskab det bliver igennem. Vi har også forsøgt os gennem kilroy, men det hjalp ikke på prisen 😉
          Men det lyder meget spændende med bilkøb, særligt når min kammerat og jeg også selv er kommet frem til, at det er det vi har tænkt os at gøre.
          Ville det være for meget at forlange, at få dig til at holde os opdateret i forhold til de erfaringer I får jer ifht. bilkøb? Selv den mindste hjælp vil hjælpe os meget, er jeg sikker på!

          Hilsen
          Thomas Kørschen, korschen_4@hotmail.com – 20266188

          1. Hej Thomas og Søren. Jeg ved godt, at det efterhånden er et par år siden, at I skrev her på siden, men jeg står netop nu i samme dilemma som jer. Jeg tænkte på, om I måske har nogle gode råd eller erfaringer, som I vil dele – hvad endte I med at gøre, og synes I, at det var den optimale løsning?
            Håber på svar fra jer 🙂

  4. Hej Rene.

    Super informativ side, det her.
    Jeg er under planlægning af en 4 ugers sommertur til USA. Min søn og jeg tænker at købe bil derovre, (classic, rat-rod e.l.) der så skal med hjem efterfølgende. I den forbindelse vil jeg sætte stor pris på formidling af mail adr. til Lars E.

    På forhånd tak.
    Frans

  5. Hej Rene

    Kan du videregive Lars’ email-adresse eller give min til ham, da det lyder til, at han har styr på det med køb af bil i USA til en længere roadtrip.

    Vh. Signe

  6. hej Rene
    Tak for en dejlig hjemmeside.min kone og jeg har bestilt en flybillet i efteråret til new Orleans.og med hjemrejse fra newark N.Y. 20 dage senere har tænkt os at leje en bil når vi ankommer og blive nogle dage i new Orleans området et par dage først (musikken/maden/sumpen).men derefter er vi ret åbne for oplevelser vil gerne op gennem landet uden nødvendigvis at køre ude ved kysten vi har også brug for nogle dage i N.Y. da vi har datter,svigersøn og barnebarn boende i Queens.

    1. Jeg vil foreslå jer at køre op til Memphis (Graceland mm.), videre til Nashville (hvor hver bar har både et rockband og et countryband – og begge er glimrende).

      Når I har familie i New York formoder jeg, at I allerede har været i Washington D.C, men ellers er det også et oplagt stop på vejen.

      Har I tid til overs og vil opleve noget lidt anderledes, så kan I på vejen fra Nashville køre til Pigeon Forge og besøge Dollywood, Dolly Partons forlystelsespark med western- og 50er-tema. Her kan man også f.eks. tage en ATV-tur op i Smoky Mountains. http://www.mypigeonforge.com/

      Turen derfra videre op mod Washington/New York kan delvis gå ad Blue Ridge Parkway, som er en meget smuk strækning. Samme område er vugge for bluegrass-musikken, så hvis det har interesse, kan man måske finde et sted at høre sådan noget. (Jeg var der for nogle år siden og fandt en jam session i en butik, der handlede med musikinstrumenter. Det var en sjov og anderledes oplevelse, hvor indehaveren flere gange insisterede på, at jeg eller min rejsemakker da MÅTTE kunne spille kontrabas, for sådan en manglede de lige.) http://www.virginia.org/bluegrasscountrymusic/

      Det er i øvrigt muligt at tage en klassisk riverboat fra New Orleans til Memphis, men det er ret dyrt og mod strømmen, så det tager 9 dage. Det står dog på min egen liste over ting, jeg kunne tænke mig at prøve engang, så jeg vil ikke undlade at nævne det. http://www.americanqueensteamboatcompany.com/destination/lower-mississippi/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada