Multnomah Falls og Stonehenge

Efter et par overnatninger i Portland, Oregon gik turen mod Lewiston, Idaho. En hel dags kørsel, så jeg havde fundet to seværdigheder som praktisk talt lå lige ud til vejen.
Den første var Multnomah Falls. Det andet højeste vandfald i USA hvor der flyder vand året rundt. Og det var højt. Nogle af dem jeg snakkede med i Portland anbefalede at gå op til toppen af vandfaldet. En gå tur på 1.6 miles (2.5 km) meget op ad bakke og ikke for folk med højdeskræk. Oplevede mange forældre der havde højdeskræk på børnenes vegne og blev de lidt for livlige på stierne måtte de pænt holde forældrene i hånden – også de lidt ældre børn.
Den ældste vi så tage turen op var en japansk kvinde (over 70). Vi kunne ikke lade være at grine lidt da vi havde passeret for hun så allerede død ud da vi passerede hende og der var der stadig et godt stykker til toppen.

På toppen er der en god udsigt over floddalen og ned mod parkeringspladsen hvor man starter.
Hvis du er på disse kanter, så afsæt minimum en time til besøget (hvis altså du vil op på toppen).

Nede igen var vi et hurtigt smut i souvenir butikken. Det blev til en enkelt Oregon t-shirt. Har faktisk købt forbavsende få souvenirs på denne tur. Oftest køber jeg t-shirts, men der er ikke så megen plads i klædeskabet derhjemme mere og den danske sommer (på nær i år) indbyder ikke til så megen t-shirt bæring, så jeg har valgt skru ned for souvenir shoppingen herover. Kan heller ikke have så mange kilo med som man tidligere kunne.

Efter et godt stykker tid på interstate mod Lewiston krydsede vi Columbia River og tog den det sidste stykke af highway (samme hastighed men færre biler). Vi krydsede ved Maryhill for der ligger Stonehenge. Jep, en amerikaner har bygget en tro kopi af den i England og lidt til, for hans er komplet som den i England engang har set ud.
Den amerikanske udgave fungere som mindested for faldne soldater. Det at den er støbt i beton gør ikke oplevelsen ringere. Originaliteten og placeringen (utrolig, med udkig over floddalen) gør det til et besøg værd.

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Johnston Canyon og byen Banff

Et idyllisk landskab blev kun bedre af et langt tog. En lang gåtur i Johnston Canyon behøvede ikke noget ekstra for at være super.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada