Multnomah Falls og Stonehenge

Efter et par overnatninger i Portland, Oregon gik turen mod Lewiston, Idaho. En hel dags kørsel, så jeg havde fundet to seværdigheder som praktisk talt lå lige ud til vejen.
Den første var Multnomah Falls. Det andet højeste vandfald i USA hvor der flyder vand året rundt. Og det var højt. Nogle af dem jeg snakkede med i Portland anbefalede at gå op til toppen af vandfaldet. En gå tur på 1.6 miles (2.5 km) meget op ad bakke og ikke for folk med højdeskræk. Oplevede mange forældre der havde højdeskræk på børnenes vegne og blev de lidt for livlige på stierne måtte de pænt holde forældrene i hånden – også de lidt ældre børn.
Den ældste vi så tage turen op var en japansk kvinde (over 70). Vi kunne ikke lade være at grine lidt da vi havde passeret for hun så allerede død ud da vi passerede hende og der var der stadig et godt stykker til toppen.

På toppen er der en god udsigt over floddalen og ned mod parkeringspladsen hvor man starter.
Hvis du er på disse kanter, så afsæt minimum en time til besøget (hvis altså du vil op på toppen).

Nede igen var vi et hurtigt smut i souvenir butikken. Det blev til en enkelt Oregon t-shirt. Har faktisk købt forbavsende få souvenirs på denne tur. Oftest køber jeg t-shirts, men der er ikke så megen plads i klædeskabet derhjemme mere og den danske sommer (på nær i år) indbyder ikke til så megen t-shirt bæring, så jeg har valgt skru ned for souvenir shoppingen herover. Kan heller ikke have så mange kilo med som man tidligere kunne.

Efter et godt stykker tid på interstate mod Lewiston krydsede vi Columbia River og tog den det sidste stykke af highway (samme hastighed men færre biler). Vi krydsede ved Maryhill for der ligger Stonehenge. Jep, en amerikaner har bygget en tro kopi af den i England og lidt til, for hans er komplet som den i England engang har set ud.
Den amerikanske udgave fungere som mindested for faldne soldater. Det at den er støbt i beton gør ikke oplevelsen ringere. Originaliteten og placeringen (utrolig, med udkig over floddalen) gør det til et besøg værd.

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top