Jackson Hole og Dune Buggy i Rocky mountains

Eftersom jeg har været på disse kanter før så valgte jeg en anden rute nordpå, end den oplagte gennem Yellowstone National Park. Istedet kørte jeg vest om The Grand Tetons (det er vist fransk for noget frækt).
På ruten lidt uden for Jackson i Teton Village havde vi vores første stop. Det er et populært skisportsområde og om sommeren er der næsten lige så mange mennesker som laver alle mulige udendørs aktiviteter: løber, cykler, rollerblade, mountain bike, hikes, spiller golf eller tager turen til toppen af bjerget og gør mange af de samme ting nedad bjerget.

Efter jeg var her sidst er der åbnet en ny lift der klarer 100 personer af gangen. Med den kan man komme op over 10.000 fod og byde udsigten. Turen op tager ca. 10 minutter og alene op og ned er turen værd. Der er en utrolig udsigt og muligheder for at se dyreliv.

På toppen valgte en håndfuld hikers at gå ned, andre ud i bjergene for at campere. Der var også tre paragliders med os op og på toppen tog de deres grej på og svævede ned af bjerget (endnu en ting tilføjet listen over ting der skal prøves).


Se billeder længere nede på siden.

Fra toppen kunne man til den ene side se bjergene og Grand Teton på mere end 13.000 fod.
På den anden side kunne man se ned i dalen og lige nedenfor ligger Shooting Star Country Club og en velplejet golfbane. Overhørte en af lift personalet nævne at det kkoster 250.000$ at blive medlem. Men så kan man så heller ikke spille fra oktober til maj pga. sne. Der falder omkring 10 meter i området hvert år og i perioder kan den eneste vej ud af dalen være lukket pga. sne.

Ude af dalen igen gik turen mod Bozeman, MT. Vest om The Grand Tetons bragte os ind i Idaho (igen) og på ruten mod Bozeman havde jeg spottet St. Anthony Sand Dunes.
En hurtig googling inden afgang havde fundet Dunes Excursions hvor man kunne leje ATV og køre rundt i klitterne på egentlige hånd. Desværre havde de ikke flere med automatgear og selvom det ikke var supersvært med kobling (men en skam at skulle bruge tid på at vænne sig til det, samtidig med man kører 45 grader op af et sandbjerg) så valgte vi alligevel at prøve et andet sted (anvist af den udlejer som ikke kunne hjælpe os).
Der havde de to personers polaris dune buggies. Afsted i sådan en og ud i sandet med os.
Efter lidt finden-ud-af-hvor-grænsen-går-kørsel og et enkelt close call (hvor vi næsten tippede og rullede ned – ville koste os 100$) var det på tide at give fuld gas ud over sandet. Knap 50 mph kunne den presses til på de mere lige stræk. Vi havde den i to timer og det er god tid til at man begge kan få prøvet grænser af. Havde det ikke været for prisen på 235$, alt inklusiv, så havde vi taget en hver.


Se billeder længere nede på siden.

Området bar præg af, at folk kom her for at holde ferie med deres maskiner i klitterne. Havde regnet med at klitten måske var lidt som The Great Sand Dune i Colorado med informationscenter, Ranger Station mm., men nej. Her er der skruet ned for læringen (vi fik et kort over området med lidt info om hvordan klitterne er blevet til) og op for underholdningen. Den RV park hvor vi lejede havde alle gæsterne deres egen ATV, cross bike eller Dune Buggy. Og 12 kilometer derfra i Ashton (lille flække med under 1000 indbyggere) lå der en forhandler som havde flere køretøjer (ATVs, Dune Buggies, Snescootere) udenfor butikken end vi sikkert har i hele Danmark. Hvor kunne man hurtig købe sig fattig i legetøj hvis man boede herover.

Andre roadtrip oplevelser:

Zion National Park og våde fødder

Man skal ud af sin bil for at opleve Zion National Park – og det i mere end én forstand. Skal man have det hele med får man våde fødder, men det og en tur ind bag vandfaldene er det hele værd.

Telluride i Colorado. Hovedgaden vist om aftenen.

Telluride i Colorado

Telluride er en eksklusiv, idyllisk by og skisportområde i Colorado. Telluride ligger lidt i skyggen af Vail og Aspen, men fortjener et stop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada