Uvejr, friturestegt ribeye og syngende cowboys

Fra Billings, Montana begav vi os ud på to dage med meget lange køreture. Første dag tog os stik øst mod Medora, North Dakota. Her ligger bl.a Theodore Roosevelt National Park.

På vej dertil kørte vi igennem det værste uvejr vi har oplevet på turen. Man må køre 75 mph på Interstaes i Montana, men da uvejret ramte os måtte vi ned på 30 og satte katastrofeblinket til. Der er ikke megen trafik på vejene i den del af Montana hvor vi blev ramt og godt det samme for vi kunne til tider kun se 50 meter frem for os og vinduesviskeren kørte på højtryk.
Lige så brat det startede lige så hurtigt var det ovre. Eneste bekymring var nu om aftenens udendørsforestilling ville blive ramt af dårlig vejr.

Theodore Roosevelt National Park er ikke særlig stor og er delt i to dele. Medora ligger ved den sydlige og største del. Parken har en 36 mile (58 km) loop road som tager dig igennem klassisk Dakota Badlands. Vi var i lidt tidspres da vi skulle nå noget om aftenen, så vi kørte kun en lille del af loop road igennem.
Men det skulle vise sig at være nok til at få sig en på opleveren, for kort inde i parken rendte vi ind i en stor flok bison midt på vejen og dyrene gik stille rundt mellem bilerne. Selvom det er fristende så skal man ikke stå ud af bilerne for de kan godt finde på at angribe. Der er flere angreb hvert år og selvom de ser søde ud, så vil jeg nødigt op og skædes med en.
Vi nuppede et par overlooks inde i parken og kørte derefter op til aftenens spise- og underholdningssted.

Medora lever højt på at Theodore Roosevelt (USAs 23. Præsident) tilbragte tid i North Dakota. Det har de fejret se sidste 45 år med en musical som kører hver aften sommeren igennem. Men inden man går over til den store udendørs scene og amfiteater så er der muligheder for at opleve en Pitchfork Steak Fondue.
Store bøffer stukket på en høtyv og tilberedt som fondue i en stor gruekedel fuldt med olie. Efter et par minutter i den kogende olie er bøffen tilberedt og den serveres med coleslaw, bagt kartoffel, salat, baked brand og brød. Hele herligheden skylles ned med frisk limonade og en brownie til dessert.

Medora Musical er lidt af et tilløbsstykke og der er plads til et par tusinde publikummer. Der ligger ikke rigtig nogle byer omkring stedet så folk bor enten i Medora eller kommer langvejs fra og der kom også flere busser med gæster fra nær og fjern.
Forestillingen er ganske underholdende og har Theodore Roosevelt som omdrejningspunkt. Midt i er der et indslag fra nogle gæsteoptrædere. De skifter hen over sommeren og det var New York Goofs der optrådte da vi var der.

Som ved så mange andre amerikanske forestilliner og events, så bruges der tid på at hylde militæret, og veteraner og folk i aktiv militærtjeneste skulle rejse sig og modtage publikums hyldest.
En hyldest til flaget og nationalsangen blev det også til. Ved denne forestiling var der ingen relegion indblandet, men har oplevet fællesbøn og lign. til andre arrangementer i USA. Det er ganske normalt herover, men en meget anderledes oplevelse at prøve.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

Royal Gorge Railroad, Colorado

Åbne togvogne, krig på skinnerne og 300 meter op til Royal Gorge Bridge nede fra bunden af kløften. En afslappende morgentur med Royal Gorge Railroad langs Arkansas River.

Bozeman til Spokane

Dagen startede med lækker morgenmad i Bozeman, inden et skønt og varieret landskab virkede afstressende på turen til Spokane, Washington.

Salt Lake City og mormonerne

Salt Lake City er byder på historie, politik og ikke mindst en forbindelse til Danmark i form af mange tusinde mormoner der udvandrede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada