Uvejr, friturestegt ribeye og syngende cowboys, Roadtrip i USA

Fra Billings, Montana begav vi os ud på to dage med meget lange køreture. Første dag tog os stik øst mod Medora, North Dakota. Her ligger bl.a Theodore Roosevelt National Park.

På vej dertil kørte vi igennem det værste uvejr vi har oplevet på turen. Man må køre 75 mph på Interstaes i Montana, men da uvejret ramte os måtte vi ned på 30 og satte katastrofeblinket til. Der er ikke megen trafik på vejene i den del af Montana hvor vi blev ramt og godt det samme for vi kunne til tider kun se 50 meter frem for os og vinduesviskeren kørte på højtryk.
Lige så brat det startede lige så hurtigt var det ovre. Eneste bekymring var nu om aftenens udendørsforestilling ville blive ramt af dårlig vejr.

Theodore Roosevelt National Park er ikke særlig stor og er delt i to dele. Medora ligger ved den sydlige og største del. Parken har en 36 mile (58 km) loop road som tager dig igennem klassisk Dakota Badlands. Vi var i lidt tidspres da vi skulle nå noget om aftenen, så vi kørte kun en lille del af loop road igennem.
Men det skulle vise sig at være nok til at få sig en på opleveren, for kort inde i parken rendte vi ind i en stor flok bison midt på vejen og dyrene gik stille rundt mellem bilerne. Selvom det er fristende så skal man ikke stå ud af bilerne for de kan godt finde på at angribe. Der er flere angreb hvert år og selvom de ser søde ud, så vil jeg nødigt op og skædes med en.
Vi nuppede et par overlooks inde i parken og kørte derefter op til aftenens spise- og underholdningssted.

Medora lever højt på at Theodore Roosevelt (USAs 23. Præsident) tilbragte tid i North Dakota. Det har de fejret se sidste 45 år med en musical som kører hver aften sommeren igennem. Men inden man går over til den store udendørs scene og amfiteater så er der muligheder for at opleve en Pitchfork Steak Fondue.
Store bøffer stukket på en høtyv og tilberedt som fondue i en stor gruekedel fuldt med olie. Efter et par minutter i den kogende olie er bøffen tilberedt og den serveres med coleslaw, bagt kartoffel, salat, baked brand og brød. Hele herligheden skylles ned med frisk limonade og en brownie til dessert.

Medora Musical er lidt af et tilløbsstykke og der er plads til et par tusinde publikummer. Der ligger ikke rigtig nogle byer omkring stedet så folk bor enten i Medora eller kommer langvejs fra og der kom også flere busser med gæster fra nær og fjern.
Forestillingen er ganske underholdende og har Theodore Roosevelt som omdrejningspunkt. Midt i er der et indslag fra nogle gæsteoptrædere. De skifter hen over sommeren og det var New York Goofs der optrådte da vi var der.

Som ved så mange andre amerikanske forestilliner og events, så bruges der tid på at hylde militæret, og veteraner og folk i aktiv militærtjeneste skulle rejse sig og modtage publikums hyldest.
En hyldest til flaget og nationalsangen blev det også til. Ved denne forestiling var der ingen relegion indblandet, men har oplevet fællesbøn og lign. til andre arrangementer i USA. Det er ganske normalt herover, men en meget anderledes oplevelse at prøve.

Tags: , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top