Tomme flasker, MacD og teepees på Route 66

Vores sidste dag på Route 66 bød på et væld af oplevelser med tomme flasker, Route 66 museer, et McDonalds museum og flere teepees.

Route 66 museum i Barstow

Allerede i byen Barstow, hvor vi havde overnattet og været i Drive-in biograf, var der det første Route 66 stop i form af byens Route 66 Museum.

Som så mange andre museer på Route 66, så var det lille, frivilligt og gratis at besøge. Vi havde nu efterhånden været på så mange, at det ikke rigtig bød på noget nyt, men der er altid fokus på det lokale disse steder, så hvis man vil vide mere om Route 66 i et bestemt område, så bør man stoppe ind forbi.

Route 66 museet ligger i forbindelse med Barstow togstation. Den gamle stationsbygning er blevet restaureret og har en lille giftshop. Udenfor holder en række gamle vogne og lokomotiver som man kan komme tæt på og man skal ikke være der i mange minutter før et af de rigtig lange godstog kommer tøffende forbi.

Elmer’s bottle farm på Route 66

Fra Barstow holdt vi os til Route 66 ned til Victorville. 5-10 minutter udenfor Barstow på højre hånd kommer Elmer’s Bottle Tree Farm. Elmer endte ude i ørkenen ved et tilfælde mens han gik i college. Han boede ellers i et hus inde i LA tæt ved vandet, men en dag var han taget derud, fik tilbudt et job, kvittede skolen og blev hængende.
Han overtog i sin tid en flaskesamling fra sin far og har siden da suppleret op og udbygget så der i dag står en helt skov af træer med flasker på. Rygtet siger at små flasker udklækkes på træerne og vokser sig store gennem tiden.


Route 66 museum i Victorville

I Victorville gjorde vi stop på endnu et Route 66 Museum. Selvom vi ikke længere var så langt fra LA, så var det stadig small town feeling og Route 66 museet var traditionen tro præget af lokalområdet.


Fra Victorville følger Route 66 interstate (Mojave Freeway) som går gennem bjergpasset ned til San Bernadino. Vi kørte fra interstate ved Devore og fulgte Route 66 ind til vores første stop i San Bernadino, som var et McDonalds Museeum.

McDonalds museum på Route 66

Det var et lidt underligt sted. Stedet er hvor den første McDonalds lå (men ligger der ikke mere, bygningen blev revet ned i 1971). Museet er mest af alt en masse merchandise og skilte og ikke så meget historie. Men mest underligt er nok, at det ikke er McDonalds der står bag. Faktisk er det en konkurrerende fastfood kæde som driver stedet – Juan Pollo.


Wig Wam Motel på Route 66 i Rialto

Fra San Bernadino fulgte vi Route 66 (Foothill Boulevard) ind til Rialto hvor der ligger et Wig Wam Motel som er meget lig den vi overnattede i i Holbrook. Vi skulle ikke overnatte i dette, men gjorde stop og kiggede lidt på forholdene. De var igang med en total renovering af stedet, så alle wig wam’s så sprit nye ud på ydersiden. Vi kunne ikke se ind i nogle af dem, men mon ikke de har nogenlunde samme indretning som dem vi boede i?


Wig Wam Motellet var sidste stop inden Santa Monica Pier, hvor Route 66 slutter. Køreturen derind er dog noget af en mundfuld som du kan læse mere om i næste indlæg.

Andre roadtrip oplevelser:

Halvvejs på Route 66, Santa Fe og neon i Albuquerque

Så nåede vi halvvejs på Route 66 og fik morgenmad på Midpoint Cafe – også kendt som Ugly Crust Pies. Vi fik også set på biler og adobe huse og fandt til sidst en overnatning i Albuquerque som var en positiv overraskelse og som lå på Route 66.

Grand Canyon Caverns på Route 66

Når man forlader interstate og følger Route 66 på den nordlige bue mellem Seligman og Kingman kommer man for alvor ud på landet. Og bedst som man ikke tror der er noget at opleve dukker Grand Canyon Caverns op.

The Big Texan og 2 kg steak

Den store bøf står højt på listen hos mange roadtrippere. The Big Texan i Amarillo serverer en af de største. Måske kan du endda spise den gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada