Skyskrabere og monster Weber grill i Chicago

Vores anden hele dag i Chicago var også pakket med masser af oplevelser. Det var dagen hvor vi ville se byen lidt fra oven.

Begrænset sigtbarhed i Willis Tower

Fordi vi boede downtown, så kunne vi gå rundt og 10 minutter fra hotellet lå Willis Tower (formerly known as Sears Towes).
Vejret var godt og der var ingen mennesker i kø for at købe billet. Vi blev dog en smule overrasket da vi købte, for manden i skranken oplyste os om, at sigtbarheden var dårlig. Det var svært at tro på, når vi vi stod i solskin nede på gaden.
Vi valgte dog at tage turen op. Har man set en by fra toppen (har været i World Trade Center, Empire State, Sears Tower, Space Needle og CN Tower) så har man ligesom prøvet det og kunne nok godt leve med begrænset sigtbarhed.

Manden i skranken skulle vise sig at få ret. Der var pænt skyet i +400 meters højde. Vi fik et glimt af byen fra tid til anden, men udsigten var stærkt begrænset.

Glasgulv i Willis Tower

Høje bygninger tiltrækker turister i hobetal, så man burde ikke behøve andet end højden. Men Willis Tower satte sig for at skabe lidt mere opmærksomhed om sig selv. Resultatet blev nogle glas-kuber som sidder på siden af bygningen mere end 400 meter oppe. Dem kan man gå ud i og så være omgivet af glas på alle sider, inkl. Et glasgulv med udsigt 400 meter lige ned.
En ting som denne gør oplevelsen på toppen af Willis Tower værd at gennemføre også selvom der er dårlig sigtbarhed. Jeg har prøvet glasgulv før (i CN Tower) og hvad jeg ser er det samme. Børn har ingen kvaler med at gå ud på gulvet, hoppe på det og lægge sig fladt ned og nyde udsigten. De voksne er mere tilbageholden og prøver det typisk lige af med en fod inden de (forsigtigt) går der ud. Det var min tredje glas-gulv-oplevelse i mere end 400 meters højde, så tog det på rutinen 😉

Åben dobbeltdækker

Nede igen tog vi med dobbeltdækker hop-on-hop-off bussen rundt i byen. Det er en praktisk og informativ måde at opleve storbyer på og specielt når der er godt vejr. Vi lænte os tilbage og nød turen som bl.a. bragte os ud til Soldier Field og Shedd Aquarium, som vi havde set på to hjul dagen før.
Da bussen gjorde stop ved Navy Pier steg vi af, for at finde os noget frokost. Navy Pier er Chicagos største turistattraktion. Det er et must see, men det er meget turistet. På en dag med godt vejr er der dog ikke noget i vejen med at gå en tur ud for enden og nyde Chicagos skyline.

Billedet her er dog ikke fra Navy Pier, men ude fra Shedd Aquarium.

Frokosten spiste vi på Billy Goat Tavern. Det er en institution på Navy Pier som har et simpelt udvalg af mad med en frisk (lidt overgearet) betjening som sammen med Cheezborger har gjort stedet kendt. Stedet har bl.a. været inspiration for en Saturday Night Live sketch.

Vi fik selvfølgelig en Cheezborger med chips.

Bilreklamer

Vi hoppede tilbage på bussen og kørte op i den nordlige ende af The Magnificent Mile (Michigan Avenue).
På vejen derop holdt vi i kø ved en politiafspærring. Nogle af vejene var afspærret fordi man var ved at optage en bilreklame.

Mens vi holdt der fik lidt inside på nogle af de mange film der er blevet optaget i Chicago. Af nye og større produktioner er de nye Batman film. De rydder stadig op efter den sidste. Der blev brugt nogle eksplosioner der var lidt forkraftige og dele af Lower Wacker Drive er stadig lukkede efter den heftige biljagt der foregår i filmen (som er fra 2008).

Der var lidt Bat-Mobil over den kameravogn man brugte til optagelserne til bilreklamen.

John Hancock tower

Lidt skuffet over udsigten i Willis Tower valgte vi at tage op i John Hancock Tower. Vejret var klaret op (så det ud til nede fra gaden) så vi valgte at gøre det.

Hancock Tower ligger tæt på Michigan lake og der er en fortræffelig udsigt til kyst, sø og midtby.
John Hancock Tower ligger i den mondæne del af downtown og man kan fra toppen se ned på nogle af de luxuriøse lejlighedskomplekser i området. Lejligheder som beboes af filmstjerner og andre nobiliteter som bl.a. Oprah Winfrey.
Vejret artede sig en del bedre end i Willis Tower, som du kan se af billederne nedenfor.


Interaktiv tour guide på iPod Touch

I John Hancock Tower havde de en interaktiv audio tour guide. Ikke så specielt, da man kan opleve det flere steder, men her foregik det på en iPod Touch. Rundt om langs vinduerne var der så en række tal som man kunne indtaste og så få fortalt vidt og bredt om udsigten, bygningerne og byens historie. Det hele var indtalt af David Schwimmer fra serien Friends (som selv bor og arbejder i Chicago).

Grillmiddag fra Weber grill

I 2003, da jeg var i Chicago sidst, så jeg en restaurant som jeg ikke fik prøvet. Denne gang skulle det være. Restauranten er Weber Grill Restaurant. Her tilberedes alt maden på store Weber grill (lidt større end dem de fleste har herhjemme).
Selv desserten kan de lave på grillen. Vi nøjedes med en forret (til deling) og en hovedret hver. Jeg fik meat loaf som var lavet på grill. Slet ikke værst.

Fyrværkeri på Navy Pier

Som afslutning på dagen tog vi ned til Buckingham Fountain hvorfra man kunne se det fyrværkeri der pryder udsigten hver onsdag og lørdag sommeren over.
Overnatning i Chicago

Chicago er en storby og derfor en del dyrere end du oplever rundt om på motellerne på din roadtrip. Den er dog ikke på niveau med New York eller San Francisco, så du kan finde et hotel til en fornuftig pris. Her kan du finde overnatninger i Chicago.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Wall Drug, South Dakota

Wall Drug er kaldt en turistfælde, men jeg synes den er alletiders. Det koster dig ikke andet end tid at opleve denne klassiske Small Town America attraktion.

2 Comments

 1. Hej – har læst mange af dine rejsebeskrivelser og det er så inspirerende. Vi er en familie på 5, som i sidste øjeblik har bestilt flybilletter til Chicago. Vi rejser den 7/7 og retur fra Chicago den 23/7. Jeg er meget usikker på hvad vi skal prioritere at se. Vi har talt om badlands / Mount rushmore, men det er jo en ret lang køretur. Er det bedre at holde os mere til staterne omkring Chicago?
  Dette er vores 5 tur til USA, men har ikke været i denne del af USA før … Og med kort tid til afrejse … Så bliver jeg meget i tvivl. Håber på lidt hjælp 🙂

  1. @ Charlotte

   Der er langt til Mount Rushmore (1700 km) så der kommer til at gå mange dage med at komme frem og tilbage og ikke mindst opleve området ved Mount Rushmore og Badlands (skal i afsætte 2-3 dage til).

   Jeg vill ikke anbefale at gøre det på denne tur. Gem det til i flyver til Denver og beuger tre uger til at udforske Rocky Mountains og Yellowstone, hvor dette passer bedre ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada