Rundtur hos CNN i Atlanta

Traditionen tro var jeg tidligt oppe den første dag på roadtrippen (jet-lag). Derfor havde jeg booket tid hos CNN kl 09:00 til en rundtur. Fik også turen i 2006, men den er rigtig god og så er der kommet ny info med.

30. matrs, 2012

Tidligt op og i gang

Jetlag gør, at jeg vågner tidligt de første par dage på mine roadtrips. Når jeg nu ved at det er sådan, så planlægger jeg derefter. I Atlanta betød det, at jeg kunne tage første guidede tur hos CNN på en combi-billet og tage World of Coca-Cola lige bagefter og dermed komme hurtigt ud af byen (sidsnævnte gik dog ikke så godt, men mere om det i et senere indlæg).

Jeg boede på et Days Inn i downtown i samme område som i 2006, så jeg kendte området. Der var 15 minutters gang til CNN og endnu kortere til World of Coca-Cola.

Centennial Olympic Park

Atlanta fik en ansigtsløftning i forbindelse med de Olympiske Lege i 1996. Et af de synlige og mere populære tegn på det er Centennial Olympic Park. Den skulle jeg krydse for at komme op til CNN (Atlanta er en kuperet by, så man får god træning ved at gå rundt).

Centennial Olympic Park er ikke særlig stor og indeholder ikke megen olympisk stads. Man kan se logoet med de fem ringe hist og pist og så er der nogle stensøjler, hvor alle medaljemodtagernes navne står på.

Parken er dog vældig populær og med fornyelserne indenfor de siste 10 år i området, så formår den at binde de omkringliggende attraktioner sammen (CNN, World of Coca-Cola, Georgia Aquarium mm.) og så danner parken ramme om en lang række aktiviteter bl.a. hunde-konkurrencer, som du kan læse om her.

CNN i et mall?

Når man kommer ind i CNN Center, så føles det lidt som at komme ind i et mall. Der er offentlig adgang til bygningen som huser 3500 CNN medarbejdere og et hotel. Man kan dog kun gå rundt nede i bunden hvor der ligger en stor CNN Gift Shop og så ligger der en food court som sagtens kan måle sig med mange af dem man finder i malls.

Guidet tur af CNN

CNN er en stor og verdensomspændende virksomhed, men hovedsædet ligger i Atlanta og de gør meget ud af, at man kan komme ind og se en hel del af, hvordan live broadcast foregår.
Selvom man ikke ser CNN så tit (eller aldrig) så er turen et besøg værd. Man får et indblik i hvordan journalisterne arbejder, hvordan tv-produktionen foregår og hvordan tingene har ændret sig over tid.

Man starter med et sikkerhedstjek (der er ret meget synlig sikkerhed i bygningen). Dernæst tager man verdens længste fritstående rulletrappe op på 8. etage.

Første ´behind the scenes´man får er et indblik i hvordan producerne håndterer hundredevis af feeds på en gang. Da alt er live, så gælder det om at holde tungen lige i munden. Man får lov at lytte med når producerne snakker og skifter rundt.
Mens vi så med, så var der et kamera som gik i stykker og drillende teknik sammen med det fact at det er live, så er der ikke to dage som er ens.

Inden man kommer ned i studiet får man et indblik i teknikken som benyttes. Vores guide Andy (som var super dygtig og havde en masse viden proppet ind i hans hoved) viste hvordan en teleprompter fungerede, forklarede lidt om udfordringerne ved live (der er en årsag til at nyhedsoplæserne sidder med papirer i hånden selvom de aldrig kigger i dem) og gennemgik green screen teknologi og viste en af CNN´s frække touchscreens, som bl.a. vejrudsigten benytter.

Man må tage billeder alle steder på turen på nær ind i studierne, så ingen billeder der fra. Vi så studie 7, som er CNN´s største studie. Her overraskes man over hvor lille det egentlig er og hvordan et medie som TV (og film, lærte jeg i sommers hos Warner Brothers) kan snyde så tingene ser meget større ud end de er.
De af jer som ser CNN kender studie syv fra de fleste nyhedsudsendelser og ikke mindst når de laver de store dækninger af valget.
Bygningen som CNN ligger i betalte de 10 mio dollars for i sin tid. Studie 7 har kostet mere end det at indrette og de skal hele tiden købe nyt udstyr. For st sikre sig mod uheld med lyden (det er jo live) så er den mikrofon som værter og gæster har på sådan indrettet, at den kun kan opfange lyd som er godt en fod væk. Det betyder man kan stå inde i studiet at snakke uden at det kommer med på TV.

Nyhedsteamet hos CNN

ALle de nyheder som bringes 24/7 skal jo komme et sted fra og det er her nogle af de 3500 medarbejdere kommer ind. CNN har flere kæmpestore newsroom. Det største har plads til henved 250 journalister. De arbejder i skiftehold da det jo er 24/7 så der er ikke proppet hele tiden, men ved store breaking news situationer, så er der knald på.
CNN modtager omkring 1000 historier dagligt. Det er der langt fra plads til så der vælges fra og den endelige beslutning om hvad der skal i æteren, træffes redaktørerne som sidder gab den buede skranke øverst til venstre.

Man kommer godt omkring CNN, dets funktion og historie på turen. CNN sender til 100 mio hustande. CNN International sender til 250 mio hustande. CNN har også en ren spansk nyhedsstation som sender til 25 mio hustande i sydamerika. CNN har en søsterkanal, HLN (Headline News) som er populær i USA. Derudover har de et stort online team hos cnn.com og så har de en lang række andre aktiviteter som du kan se mere om her.
CNN er igen en del af Turner Network som står bag en masse kendte Brands som Cartoon Network, TNT, TCM (se alle her).

Man ender meget bevidst i CNN git shoppen som udover CNN stuff også har lidt merchandise fra nogle af de andre kanaler og shows + en shop udelukkende med Cartoon Network stuff.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jannick says:

  Hej rene,
  Jeg skal 2 dage til Atlanta om 4 mdr tid og vil gerne finde en pris venlig hotel/motel i gå afstand til Coca cola museumet.
  Du skriver at du har boet på et Days Inn 15 min gang derfra. Kan du oplyse mig hvor det konkret ligger henne ? Hvis du kender til andre hoteller du har boet på tæt på Coca cola til fornuftig pris er det velkomment😉👍
  Vh. Jannick

  • @ Jannick

   Det Days Inn jeg boede på er et Aloft Hotel i dag (så det er blevet total renoveret siden mit besøg).

   Du kan se det, og andre hoteller i Atlanta her.

   Du kan godt finde nogle hoteller under 1000 kr pr. nat i nærheden, men vil du længere ned, skal du længere væk fra downtown. Fordelen ved at bo downtown er, at du kan gå rundt til Coca-Cola, CNN, Aquarium, Centennial Park mm.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top