Lækker interstate og Vail vest for Denver

Billedeskønne omgivelser på en Interstate og en rig kopi af en østrigsk alpeby.

15. juni, 2012

Jeg forlod Denver tidligt for at kunne nå ud til min aftale godt 2.5 time vest for Denver. Målet der var en zipline tur og så skulle jeg retur mod Denver hvor jeg skulle ende i Keystone Resort. Stedet hvor jeg skulle på konference i nogle dage.

Billedeskønne I-70

Få interstates er så billedeskønne som I-70 som kører vest for Denver og så er det samtidigt den interstate som ligger højest i USA. Det betyder en masse op og ned og nogle spetakulære oplevelser.

Lige så snart man kommer til udkanten af Denver begynder de første indtryk at melde sig.

Inden længe kom de første stigninger og ikke mindst nedkørsler. Der findes ikke andre strækninger i USA som denne og man mærker virkelig hvorfor det er godt med så mange kræfter i amerikanske biler (og hvorfor det er godt benzinen er billigere).

Runaway ramp

Ved de værste stigninger og nedkørsler er der gjort plads til de mange trucks men der skal stadig holdes et vågent øje ikke mindst med farten, da en fartpilot ikke kan holde hastigheden nede når nedkørslen er på 6-8% og man må køre 65 mph.

For lastbilerne er der lavet ekstra sikkerhed i tilfælde af, at bremserne svigter. Sker det, er der runaway lane hvor de kan køre fra og blive bremset af specielle grusgrave.

Idyllisk rasteplads på I-70

Jeg var i god tid, så valgte at strække ben på en af de idyllisk placerede rastepladser i Rocky Mountains. Udover den lækre udsigt var der også mulighed for at læse lidt om områdets dyr og hvad man skal tage højde for om vinteren, bl.a. hvor de blinde vinkler er på de store snerydningsmaskiner man bruger i bjergene.

Der var også mulighed for opfriske de amerikanske trafikskilte i forbindelse med vejarbejde.

Accelleration i Dodge Grand Caravan

På vej tilbage på I-70 skulle de 285 heste prøves af. På trods af størrelsen, godt 2 ton, kunne den godt flytte sig og motoren lød også godt når den fik lov at arbejde og det kun med en V6.

Vail

Ikke langt uden for Denver dukker de første skisports muligheder op men de store og mest kendte ligger små to timer fra Denver. Det er bl.a. Vail og Aspen.
Min tur på vej ud til zipline i Wolcott, bragte mig lige forbi Vail og allerede på afstand kan man fornemme at det ikke er for hvem som helst. Det hele virkede en smule mere velplejet og indbydende og der lå ikke de sædvanlige rønner og fastfood steder på vej ind i byen.

Det er vintersæsonen der er størst men byen har gæster om sommeren og der er lidt liv.

Byen var kun så småt ved at vågne da jeg ankom, så ikke alt havde åbnet endnu, men man kunne godt fornemme at det ikke var hvem som helst der havde deres daglige gang i byen og i butikkerne. Der var en overflod af mode, pels, smykke og vinbutikker i byen som jeg ikke har set på østrigske skisportssteder og på byens store torv stod en ekspedient og demonstrerede fluefiskeri.

Der var en utrolig lækkerhed over alle byens hoteller og hvis det ikke var nok for en, så var der de store (og jeg mener store) huse på skråningerne rundt om byen, som kun de færreste har råd til at hygge sig i.

Med en god halv time til min zipline tur fra Vail brugte jeg de lækre omgivelser til at slappe lidt af i og slå tiden ihjel inden jeg skulle ud i den, efterhånden varme, middagssol i nogle timer og svæve nogle hundrede meter over jorden.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Telluride i Colorado. Hovedgaden vist om aftenen.

Telluride i Colorado

Telluride er en eksklusiv, idyllisk by og skisportområde i Colorado. Telluride ligger lidt i skyggen af Vail og Aspen, men fortjener et stop.

Colorado National Monument

Colorado National Monument kombinerer det bedste fra Utah og Arizona i en overskuelig park i Colorados nordvestlige hjørne.

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park ligger i naturlig forlængelse af Yellowstone. Sving ind forbi og snyd ikke dig selv for en utrolig naturoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada