Jelly Belly Factory Tour

Mandagens hovedattraktion var en NFL kamp i Oakland, men vi havde god tid, så stoppede ind forbi Jelly Belly fabrikken på vejen.

Slog tiden ihjel med jelly beans

Monday night football mellem Oakland Raiders og San Diego Chargers var først kl. 19, så vi havde godt tid til at nå fra Sacramento og ned til vores hotel, tæt ved stadion.

Da vi alligevel blot skulle slå lidt tid ihjel på vejen, gjorde vi stop ved Jelly Belly slikfabrikken. Jelly Belly laver Jelly Beans en udbredt og populær type slik. Den findes i et hav af varianter og fra forskellige fabrikanter, men Jelly Belly er luksusudgaven af denne slik.

Factory tour hos Jelly Belly

Fabrikken er velbesøgt, men her midt i september på en mandag er lidt uden for sæson, så der var til at komme til og vi kome med på førstkommende rundtur.

Rundturen er gratis af afvikles hver 10-15 minut. Der var foto-forbudt på turen (hvorfor ved jeg ikke, da der ikke er nogen fabrikshemmeligheder man ikke allerede kender til), men det betyder jeg ikke har billeder inde fra fabrikken.

Turen rundt tager ca. 40 minutter og gennemgår Jelly Bellys historie og forklarer de forskellige trin der indgår i produktionen.
Der produceres millioner af Jelly Beans hver dag og det kan tage op til 20 dage for start til slut med alle de trin der indgår.

Mere end jelly beans

Jelly Belly er nok mest kendt for deres jelly beans, men de laver også en lang andre slikprodukter. Jelly beans fylder dog mest og i shoppen er hele udvalget tilgængeligt.

Smagsprøver og mange varianter

Der er gratis smagsprøver i taste-baren, hvor du kan prøve nogle af de officielle 50 forskellige smagsvarianter der er på programmet.
Derudover er der en række seasonal tastes og smagsvarianter lavet til specielle lejligheder og events. Bl.a er der en lang stort udvalg af kuriøse smage lavet i forbindelse med Harry Potter filmene. Det er smage som dog food, booger, black pepper, baby wipes, rotten egg, cheddar cheese m.fl.

Bønner formet burger og pizza

Der er også mulighed for at spise i caféen, hvor der er jelly bean formet pizza, burger og sandwiches på menuen.

Bønne biler og blå sodavand

Vi sluttede besøget af med et kig på de udsmykkede biler og motorcykler og skyllede en kold, blueberry (og meget blå) sodavand ned, inden vi kørte mod Oakland, med en blanding af hundemad, tandpasta, bussemænd og rådne æg.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada