Quebec City

Downtown Quebec City har en hyggelige historisk bydel med masser af referencer til England og Frankrig og en fæstningsmur på tværs af det hele. Jeg valgte dog en klassisk Canadisk aftensmad, Poutine.

5. juni, 2103

De små og store forskelle

Det er en anden oplevelse at være i Canada sammenlignet med USA.
Det er mest mindre forskelle og mange lægger du slet ikke mærke til, men så er der de store som sprog og historie.

Efter nogle dage udenfor de store byer (Toronto og Montreal) havde jeg vænnet mig til at alt var på fransk, men generelt kan alle også engelsk så det går.

I Ottawa er det i sær parlamentsbygningen der understreger at historien i Canada var meget anderledes end i USA. Den europæiske koloni byggestil var tydelig på de gamle offentlige bygninger, men ellers var byen moderne.

I downtown Quebec City er stemningen helt sin egen.
Efter at have startet besøget i et villakvarter ved Montmorency Falls – et villakvarter der ligeså godt kunne have ligget i Kentucky – var mødet med downtown en stærk kontrast til turen herop gennem Toronto og Montreal og hvad jeg kunne komme i tanke om fra USA.

En blanding fra Europa

Quebec City er en skøn blanding af engelsk og fransk stil i de historiske områder.

quebec_city_roadtrip_2013-3

Der hvor byen har haft plads til at bygge moderne bygninger er det blevet lidt vel kedeligt, men det er heldigvis ikke så mange steder.

quebec_city_roadtrip_2013-4

Boede i den gamle bydel

Mit kendskab til Quebec City på forhånd var begrænset, men havde dog luret at de havde en historisk bydel, som jeg valgte at bo i.

quebec_city_roadtrip_2013-1

Koster lidt mere, men et hotel i de små gader og gamle huse, giver en bedre oplevelse af en by som Quebec City. Mit valg faldt på Hotel Acadia, som ligger indenfor den gamle fæstningsmur.

quebec_city_roadtrip_2013-2

Indtryk fra historisk Quebec City

Det havde efterhånden været en lang dag med bus tur i Montreal, køretur op til Quebec City og sightseeing ved Montmorency Falls. Da jeg endelig var tjekket ind og fået afleveret bil til valet, var solen på vej ned.

quebec_city_roadtrip_2013-5

Så skyndte mig ud i byen for at få mig nogle indtryk. Der var stadig lidt liv i de større gader og på de åbne pladser, men byen bliver dejlig stille når du bevæger dig ned ad de små gader og stræder.

quebec_city_roadtrip_2013-7

quebec_city_roadtrip_2013-8

Fæstningsmuren fylder godt (du kan gå op på den og se ud over byen), men er god som pejlemærke når du udforsker de små gader.

quebec_city_roadtrip_2013-9

Poutine på Chez Ashton

Der er masser af mad og drikke muligheder og her skinner det engelske og franske isslæt sær igennem med pub-lignende steder og små petit bistro steder.

quebec_city_roadtrip_2013-10

quebec_city_roadtrip_2013-11

Min aftensmad var dog fastlagt før jeg ankom til byen. I Toronto var jeg blevet anbefalet at prøve Poutine på Chez Ashton. En fastfood kæde der efter sigende laver en rigtig god Poutine, men også serverer andre retter hvor sovs indgår.

quebec_city_roadtrip_2013-12

quebec_city_roadtrip_2013-13

quebec_city_roadtrip_2013-14

Oplyst historie

På vej tilbage til hotellet stod den oplyste fæstningsmuren model til lidt flere skud.

quebec_city_roadtrip_2013-15

quebec_city_roadtrip_2013-16

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top