Quebec City

Downtown Quebec City har en hyggelige historisk bydel med masser af referencer til England og Frankrig og en fæstningsmur på tværs af det hele. Jeg valgte dog en klassisk Canadisk aftensmad, Poutine.

5. juni, 2103

De små og store forskelle

Det er en anden oplevelse at være i Canada sammenlignet med USA.
Det er mest mindre forskelle og mange lægger du slet ikke mærke til, men så er der de store som sprog og historie.

Efter nogle dage udenfor de store byer (Toronto og Montreal) havde jeg vænnet mig til at alt var på fransk, men generelt kan alle også engelsk så det går.

I Ottawa er det i sær parlamentsbygningen der understreger at historien i Canada var meget anderledes end i USA. Den europæiske koloni byggestil var tydelig på de gamle offentlige bygninger, men ellers var byen moderne.

I downtown Quebec City er stemningen helt sin egen.
Efter at have startet besøget i et villakvarter ved Montmorency Falls – et villakvarter der ligeså godt kunne have ligget i Kentucky – var mødet med downtown en stærk kontrast til turen herop gennem Toronto og Montreal og hvad jeg kunne komme i tanke om fra USA.

En blanding fra Europa

Quebec City er en skøn blanding af engelsk og fransk stil i de historiske områder.

quebec_city_roadtrip_2013-3

Der hvor byen har haft plads til at bygge moderne bygninger er det blevet lidt vel kedeligt, men det er heldigvis ikke så mange steder.

quebec_city_roadtrip_2013-4

Boede i den gamle bydel

Mit kendskab til Quebec City på forhånd var begrænset, men havde dog luret at de havde en historisk bydel, som jeg valgte at bo i.

quebec_city_roadtrip_2013-1

Koster lidt mere, men et hotel i de små gader og gamle huse, giver en bedre oplevelse af en by som Quebec City. Mit valg faldt på Hotel Acadia, som ligger indenfor den gamle fæstningsmur.

quebec_city_roadtrip_2013-2

Indtryk fra historisk Quebec City

Det havde efterhånden været en lang dag med bus tur i Montreal, køretur op til Quebec City og sightseeing ved Montmorency Falls. Da jeg endelig var tjekket ind og fået afleveret bil til valet, var solen på vej ned.

quebec_city_roadtrip_2013-5

Så skyndte mig ud i byen for at få mig nogle indtryk. Der var stadig lidt liv i de større gader og på de åbne pladser, men byen bliver dejlig stille når du bevæger dig ned ad de små gader og stræder.

quebec_city_roadtrip_2013-7

quebec_city_roadtrip_2013-8

Fæstningsmuren fylder godt (du kan gå op på den og se ud over byen), men er god som pejlemærke når du udforsker de små gader.

quebec_city_roadtrip_2013-9

Poutine på Chez Ashton

Der er masser af mad og drikke muligheder og her skinner det engelske og franske isslæt sær igennem med pub-lignende steder og små petit bistro steder.

quebec_city_roadtrip_2013-10

quebec_city_roadtrip_2013-11

Min aftensmad var dog fastlagt før jeg ankom til byen. I Toronto var jeg blevet anbefalet at prøve Poutine på Chez Ashton. En fastfood kæde der efter sigende laver en rigtig god Poutine, men også serverer andre retter hvor sovs indgår.

quebec_city_roadtrip_2013-12

quebec_city_roadtrip_2013-13

quebec_city_roadtrip_2013-14

Oplyst historie

På vej tilbage til hotellet stod den oplyste fæstningsmuren model til lidt flere skud.

quebec_city_roadtrip_2013-15

quebec_city_roadtrip_2013-16

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada