Montreal på et par timer

Med kort tid i Montreal blev det kun til en bustur rundt til de store seværdigheder, som olympisk stadion og Saint Joseph’s Oratory of Mount Royal.

5. juni, 2013

Montreal på kort tid

Montreal fortjener mere tid and jeg kunne give den, men jeg havde begrænset med tid og ville nå Quebec City inden jeg skulle retur til Toronto.

Da jeg fra Ottawa valgte at køre via Mont-Tremblant, blev det sen eftermiddag inden jeg kom til Montreal, og havde ikke rigtig tid til at se byen.

Jeg tog revanche dagen efter.

Bustur rundt i Montreal

Inden jeg kørte mod Quebec City, tog jeg en bus tur rundt i Montreal med Grey Line.

montreal_canada_roadtrip_2013-1

Turen er omfattende og tager et par timer. Inden vi gik i gang spurgte guiden om det var nødvendigt med fransk. Det var det heldigvis ikke og han gik i gang med at fortælle om byen.

Turen starter downtown ved Montreal Turistkontor, ved en lille hyggelig park (Dorchester Square), klemt ind mellem byens højhuse.

montreal_canada_roadtrip_2013-2

montreal_canada_roadtrip_2013-3

Den del af byen minder om så mange andre rundt om i USA og Canada.

montreal_canada_roadtrip_2013-4

montreal_canada_roadtrip_2013-5

Historiske og europæiske Montreal

Da højhuse havde sluppet taget gik turen rundt i den ældre del af Montreal. Byen har historie og europæiske relationer, så indtrykkene var varierede, men mindede ikke altid om specifikt fransk, canadisk eller amerikansk.

montreal_canada_roadtrip_2013-6

montreal_canada_roadtrip_2013-7

Men man blev mindet om det franske på hvert et gadehjørne.

montreal_canada_roadtrip_2013-8

Montreal er en storby (1.6 mio. indbyggere, 3.8 med opland) og ruten på busturen kommer kun forbi de mest centrale ting i et mindre område, på den store ø, som udgør Montreal centrum.

Olympisk stadion og Oratory i Montreal

Lidt væk fra højhusene og den velkendte trafik ligger Parc du Mont-Royal. En større park hvor du fra toppen af Mont-Royal kan kigge ud over den store by og bl.a. se det olympiske stadion fra 1976.

montreal_canada_roadtrip_2013-9

En af de største attraktioner i Montreal ligger også ved mont-Royal. Det er
Saint Joseph’s Oratory of Mount Royal. Canadas største kirke med 2400 siddepladser.
Den ser nobel og historisk ud, men den er faktisk ikke så gammel. Den stod færdig i 1967, men påbegyndt i 1904 – så lidt Montreals egen (dog meget mindre) La Grada Familia projekt.

montreal_canada_roadtrip_2013-10

Finurlig Ford Mustang detalje

Det var hvad det blev til for mig i Montreal. Tilbage på motellet pakkede jeg bilen til turen op til Quebec City.

I den mørke parkeringskælder bemærkede jeg en nuser detaljer på min Ford mustang Cabriolet. Det kaldes et ’puddle light’.

montreal_canada_roadtrip_2013-11

Fra Montreal gik turen op til Quebec City. Jeg havde fundet et hotel i den gamle bydel, men inden jeg fandt det, gik turen til Montmorency Falls.

Andre roadtrip oplevelser:

Whistler Mountain til Kamloops

Første rigtige roadtrip dag i British Columbia med masser af åbne strækninger, lækker natur, burgere og canadisk alkohollovgivning.

Montmorency Falls i Quebec City

Qubec City var målet for min korte roadtrip i Canada, men inden jeg fandt ind til den gamle bydel og hotellet, tog jeg forbi Montmorency Falls. Quebecs (provinsen) største vandfald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada