Blue Ridge Parkway Music Center og Mabry Mill

Den blå dis hang over Blue Ridge Parkway, bluegrass musikken blev hyldet og vejret viste sig fra sin typisk Appalachian Mountains side, med pludselig tåge og regn.

20. sep, 2013

Mest muligt af Blue Ridge Parkway

Med base lidt uden for Boone, NC lige op ad Blue Ridge Parkway, var udgangspunktet perfekt til at udforske noget mere af Blue Ridge Parkway og nogle af de attraktioner der ligge som en del af den ikoniske parkway.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-6

Dagen før var vi kommet nord fra og Shenandoah National Park. Vi havde fulgt Skyline Drive og Blue Ridge Parkway et stykke syd på, men var kørt fra for at komme hurtigere frem.

Idyl på Blue Ridge Parkway

Med start ved Boone kørte vi derfor nord på for at få oplevet noget af den del af Blue Ridge Parkway vi missede dagen før.

Dagen startede nogenlunde med et fint view ud over de blå-disede bjerge. Skyerne var der godt nok, og vejret skulle da også blive meget værre, før det blev bedre.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-1

Når der var tørt, var vejret godt og selvom det måske ikke ser sådan ud på billederne, så var det varmt nok til at nyde uden for meget overtøj.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-2

Blue Ridge Parkway er lang, og selvom den kan være lidt ensformig på nogle strækninger, så er der guldkorn imellem – og turen fra Boone nord på til Marby Mill, er en af de strækninger.

Der er masser af historiske stop undervejs, og de idylliske landskaber strækker sig på begger sider.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-3

blue_ridge_parkway_mabry_mill-4

Blue Ridge Parkway er en scenic byway med begrænset hastighed. Derfor undgår mange lokale at køre strækningen, da du kan komme hurtigere fra A til B ad andre veje. Det betyder der er god plads og selv i højsæsonen sidder du ikke i kø på den 750 km strækning.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-7

Blue Ridge Music Center

Kort efter du krydser statsgrænsen ind i Virginia fra North Carolina, ligger Blue Ridge Music Center på højre hånd.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-8

Det er et center som hylder den musikhistorie som Blue Ridge gemmer på. Den folkemusik som kommer fra dette område hedder Bluegrass og er fundamentet i musiks som country, blues og rock.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-9

blue_ridge_parkway_mabry_mill-10

Sommeren igennem er der koncerter på stedet og der er et museum som kigger nærmere på musikhistorien omkring Blue Ridge Parkway.

Stedet har også et bredt udvalg i musik til salg, og så jeg har gjort så mange gange tidligere, købte jeg et par CD’er for at komme i ekstra stemning på den videre færd. En af dem var med Steve Martin (The Crow: New Songs For The Five String Banjo). Ja ham Steve Martin, som du nok kender bedst fra komediefilm.

Her kan du se mere om Blue Ridge Music Center, deres koncertkalender og ikke mindst åbningstider – da de holder lukket om vinteren og først åbner til maj.

Omskiftelig vejr på Blue Ridge Parkway

Kort efter vi havde forladt Blue Ridge Music Center skiftede vejret.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-11

Det var ikke så meget et uvejr der indhentede os eller kom på tværs. Det stod nærmest og ventede på os efter et sving.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-12

Med et blev der meget tåget, temperaturen faldt og der kom regn. Tågen tog til, og opmærksomheden blev skærpet. Selv med lys på kunne man ikke se biler før man var rigtig tæt på.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-13

Uvejret lå i klumper over en længere strækning, men pludselig var det slut og der hang kun lidt rester tilbage hist og pist.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-14

Det er meget normalt med store vejr skift på Blue Ridge Parkway. Selvom det ikke er store skift i højde man kommer igennem, så er det nok til at skabe lidt vejr.

Mabry Mill på Blue Ridge Parkway

Heldigt for os klarede vejret op lige som vi ankom til Mabry Mill.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-15

Det er en vandmølle fra 1903 som har været brugt til lidt af hvert gennem tiden. Stedet trækker især gæster pga. sin idylliske placering. Du kan ikke undgå at se den ude fra vejen, men du skal ind og rundt for rigtig at få de der postkort billeder.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-16

I hjøsæsonen er møllen aktiv og de andre bygninger omkring rummer historie som kommer til liv med frivillige.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-17

blue_ridge_parkway_mabry_mill-18

Udenfor sæson er der dog stadig god grund til at stoppe op. Dels vandmøllen men også Mabry Mill Restaurant og Gift Shop.

Har ladet mig fortælle de serverer en rigtig god frokost, men nåede det ikke selv. Vi kom forbi sidst på eftermiddagen og nåede kun at låne toiletterne og et hurtigt kig i souvenirbutikken inden de lukkede.

Det gjorde ikke så meget, for vi var på vej til Patrick County Fair

Her kan du se mere om Mabry Mill Restaurant.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada