Blue Ridge Parkway Music Center og Mabry Mill

Den blå dis hang over Blue Ridge Parkway, bluegrass musikken blev hyldet og vejret viste sig fra sin typisk Appalachian Mountains side, med pludselig tåge og regn.

20. sep, 2013

Mest muligt af Blue Ridge Parkway

Med base lidt uden for Boone, NC lige op ad Blue Ridge Parkway, var udgangspunktet perfekt til at udforske noget mere af Blue Ridge Parkway og nogle af de attraktioner der ligge som en del af den ikoniske parkway.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-6

Dagen før var vi kommet nord fra og Shenandoah National Park. Vi havde fulgt Skyline Drive og Blue Ridge Parkway et stykke syd på, men var kørt fra for at komme hurtigere frem.

Idyl på Blue Ridge Parkway

Med start ved Boone kørte vi derfor nord på for at få oplevet noget af den del af Blue Ridge Parkway vi missede dagen før.

Dagen startede nogenlunde med et fint view ud over de blå-disede bjerge. Skyerne var der godt nok, og vejret skulle da også blive meget værre, før det blev bedre.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-1

Når der var tørt, var vejret godt og selvom det måske ikke ser sådan ud på billederne, så var det varmt nok til at nyde uden for meget overtøj.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-2

Blue Ridge Parkway er lang, og selvom den kan være lidt ensformig på nogle strækninger, så er der guldkorn imellem – og turen fra Boone nord på til Marby Mill, er en af de strækninger.

Der er masser af historiske stop undervejs, og de idylliske landskaber strækker sig på begger sider.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-3

blue_ridge_parkway_mabry_mill-4

Blue Ridge Parkway er en scenic byway med begrænset hastighed. Derfor undgår mange lokale at køre strækningen, da du kan komme hurtigere fra A til B ad andre veje. Det betyder der er god plads og selv i højsæsonen sidder du ikke i kø på den 750 km strækning.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-7

Blue Ridge Music Center

Kort efter du krydser statsgrænsen ind i Virginia fra North Carolina, ligger Blue Ridge Music Center på højre hånd.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-8

Det er et center som hylder den musikhistorie som Blue Ridge gemmer på. Den folkemusik som kommer fra dette område hedder Bluegrass og er fundamentet i musiks som country, blues og rock.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-9

blue_ridge_parkway_mabry_mill-10

Sommeren igennem er der koncerter på stedet og der er et museum som kigger nærmere på musikhistorien omkring Blue Ridge Parkway.

Stedet har også et bredt udvalg i musik til salg, og så jeg har gjort så mange gange tidligere, købte jeg et par CD’er for at komme i ekstra stemning på den videre færd. En af dem var med Steve Martin (The Crow: New Songs For The Five String Banjo). Ja ham Steve Martin, som du nok kender bedst fra komediefilm.

Her kan du se mere om Blue Ridge Music Center, deres koncertkalender og ikke mindst åbningstider – da de holder lukket om vinteren og først åbner til maj.

Omskiftelig vejr på Blue Ridge Parkway

Kort efter vi havde forladt Blue Ridge Music Center skiftede vejret.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-11

Det var ikke så meget et uvejr der indhentede os eller kom på tværs. Det stod nærmest og ventede på os efter et sving.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-12

Med et blev der meget tåget, temperaturen faldt og der kom regn. Tågen tog til, og opmærksomheden blev skærpet. Selv med lys på kunne man ikke se biler før man var rigtig tæt på.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-13

Uvejret lå i klumper over en længere strækning, men pludselig var det slut og der hang kun lidt rester tilbage hist og pist.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-14

Det er meget normalt med store vejr skift på Blue Ridge Parkway. Selvom det ikke er store skift i højde man kommer igennem, så er det nok til at skabe lidt vejr.

Mabry Mill på Blue Ridge Parkway

Heldigt for os klarede vejret op lige som vi ankom til Mabry Mill.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-15

Det er en vandmølle fra 1903 som har været brugt til lidt af hvert gennem tiden. Stedet trækker især gæster pga. sin idylliske placering. Du kan ikke undgå at se den ude fra vejen, men du skal ind og rundt for rigtig at få de der postkort billeder.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-16

I hjøsæsonen er møllen aktiv og de andre bygninger omkring rummer historie som kommer til liv med frivillige.

blue_ridge_parkway_mabry_mill-17

blue_ridge_parkway_mabry_mill-18

Udenfor sæson er der dog stadig god grund til at stoppe op. Dels vandmøllen men også Mabry Mill Restaurant og Gift Shop.

Har ladet mig fortælle de serverer en rigtig god frokost, men nåede det ikke selv. Vi kom forbi sidst på eftermiddagen og nåede kun at låne toiletterne og et hurtigt kig i souvenirbutikken inden de lukkede.

Det gjorde ikke så meget, for vi var på vej til Patrick County Fair

Her kan du se mere om Mabry Mill Restaurant.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top