County Fair og Demolition Derby

Et County Fair er mange ting. Vores fokus var på friturestegte Oreos og Demolition Derby i byen Stuart, Virginia.

20. sep, 2013

County Fair i Virginia

Efter Mabry Mill kørte vi fra Blue Ridge Parkway. Målet var Stuart, en lille by i Virginias bjerge, hvor der var County Fair.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-1

County Fairs er en byfest som typisk varer en lille uges tid, med diverse traditioner for underholdning og konkurrencer – husdyr, kæledyr, afgrøder, forarbejdning, madlavning, Miss County fair mm.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-2

Tivoli og underholdning

Du kan ikke sige County Fair (eller State Fair) uden omrejsende tivoli, og for byens børn (og barnlige sjæle) er der underholdning i alle afskygninger.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-3

De lokale forretningsdrivende har også deres plads på et County Fair. De har typisk en hal hvor de udstiller og du kan gå rundt og snakke med den lokale tømmer, ejendomsmægler eller hot tub forhandler.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-4

Og så er der selvfølgelig de udstillede præmietyre og andre husdyr du kan gå rundt og se på.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-5

Friturestegt mad på County Fairs

Når snakken falder på County og State Fairs i USA, så er der et emne der altid kommer op, og det er maden. Fairs er berømt og berygtet for deep fried food.

Det var der også til dette County Fair, men inden vi dykkede ned i de delikatesser, blev sultent stillet med en frisklavet steak sandwich. Super simpel, med brød, kød og løg. Den lokale sportsforening stod og grillede kødet ag lavede dem friske, så svært at ødelægge.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-6

Til dessert skulle noget af det friturestegte prøves. Valget faldt på Deep Fried Oreos. En klassisk Oreo dyppet i, hvad der bedst beskrives som æbleskivedej, og så stegt gyldenbrun. Overhældes med lidt flormelis og spises, ja, som æbleskiver med Oreo fyld.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-7

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-8

Demolition Derby

Det var ikke en tilfældighed vi havde valgt netop dette County Fair. Typisk har disse en eller anden form for hovedattraktion i form af et stort musiknavn eller anden begivenhed, ex. Rodeo. Dette havde Demolition Derby.

På en plads bagest på pladsen, var tribunen klar og bilerne linet op.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-9

Rundt langs kamp-pladsen holdt bilerne klar. De forskellige teams fik de sidste detaljer klar –andre nød en kold øl i ventetiden.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-10

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-11

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-12

Tribunen var tætpakket med masser af lokale, måske lidt fra de omkringliggende byer, men vi var nok de eneste fra out-of-state og helt sikkert fra udlandet.
En lille lokal event som denne skal du lede lidt efter, men de er i hundredevis af County Fairs, landet over igennem sommeren.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-13

Reglerne i Demolition Derby er nogenlunde simple. 12 biler kører ind på kamppladsen. Den der kan kører ved egen hjælp sidst, har vundet. For at sparer motoren, er det populært at bakke ind i hinanden.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-14

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-15

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-16

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-17

Der bliver gået til den, og ikke uvant at biler skal slæbes derfra. Det blev mig aldrig helt klart hvem der vandt efter de mange heats, men der er ikke store præmier på højkant. Højst et par tusind dollars, men så får du også et billede taget sammen med Miss County Fair.

Hvis ikke et gennemført redneck Demolition Derby skulle have overbevist os om, at vi var på landet, så kunne et hurtigt kig ud over parkeringspladsen bekræfte det. Der var enkelte almindelige biler imellem, men pickups var (næsten) i overtal.

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-18

county_fair_demolition_derby_virginia_roadtrip_2013-19

Andre roadtrip oplevelser:

1. januar i Key West, Florida

Tømmermændene 1. Januar var til at have med at gøre, så der blevt kørt i historisk cocnh train, spist pulled pork, set på præsident bolig og sluttet af med mere hangover food.

Bike & Brews i Huntsville

Bike & Brews i Huntsville er en kombination som mange danskere vil synes om: cykler og øl. I en storby uden cykelstier eller mange cykler, kræver det dog lidt tilvænning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada