Hjem fra Atlanta nytårsaften

En rejse hjem nytårsaften er ikke så anderledes end ellers. Årsskiftet blev fejret med en burger og køretur fra Savannah til Atlanta.

31. Dec, 2017

Burger som nytårsmiddag i Savannah

Med 6 timers tidsforskel var min frokost i Savannah det samme tidspunkt som nytårsmiddagen hjemme i Danmark. Jeg skulle køre 3.5 time til Atlanta, så gjorde ikke det store nummer ud af den. Derfor valgte jeg Five Guys til mit sidste måltid i Savannah.

Five Guys er min yndlings burgerkæde i USA. Lad dig ikke snyde af deres sparsomme indretning og peanutskaller på gulvet. De serverer nogle rigtig gode burgere og fritter.

Fra Savannah til Atlanta

Turen fra Savannah op til Atlanta er ganske fin. Det er først efter 3 timer, at trafikken melder sig og den tager til jo tættere på lufthavnen du kommer.

Atlanta har ikke dedikerede toll roads (betalingsveje), men flere steder er der Express Lanes som du skal betale for at bruge. Følger du skiltene, bør du ikke få problemer med at undgå dem ud til lufthavnen.

Tanke eller aflevere lejebilen tom

Mens der stadig var ro på trafikken (og det var nemt at holde ind på en tankstation) kørte jeg fra og tankede. Jeg skulle afleverer bilen med fuld tank.

Når i er flere chauffører, vil i typisk have lejet en bil med ekstra chauffører. Her er den første tankfuld inkluderet, hvorfor du kan aflevere med tom tank.

Er du kun en chauffør, er det en smagssag om du vil betale for benzinen ved afhentning af din lejebil eller selv sørge for at fylde den på før aflevering.

Begrænset nytårsfest, men god plads

Jeg skulle flyve med Delta fra Atlanta via Amsterdam og videre med KLM til København. Det foregik den 31. december – nytårsaften, men blev ikke fejret særlig meget. Tæt på afgang kl 18 USA tid (midnat europæisk tid), talte flypersonalet til alle på flyet, pustede i et horn og sagde godt nytår.

Udover det, var der ikke nogen festivitas på hjemturen. End ikke maden var der gjort noget ud af.

Jeg havde opgraderet fra Economy til Economy Comfort på turen hjem. Det kostede 675 kr. på denne tur. Det var penge givet godt ud, og den ekstra plads gjorde, jeg var i stand til at sove fornuftigt det meste af turen hjem. Opgraderingen betød dog ikke noget for maden, som var som du kender den.

Generelt synes jeg en opgradering kan være givet godt ud. Den ekstra plads betyder meget for komforten og på en 8-9 timer flyvetur, har du det fysisk bedre af at have lidt mere plads.

Mellemlanding i Amsterdam og videre til København

Den 1. januar, 2018 om morgenen, ankom flyet til Amsterdam. Herfra er der en paskontrol ind til den terminal, hvorfra flyet til København afgår.

Flyet til København var overraskende fyldt, men det var tydeligt at flere af passagererne havde holdt nytår i Amsterdam. Det har sikkert været en god fest, men hvorfor vælge et tidligt fly dagen derpå?

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top