Mellemlanding i Paris og immigration til Houston

I påsken 2014 tog jeg (igen) til Texas. Målet var noget solitude nede ved den mexicanske grænse, men inden da svingede jeg forbi New Mexico til nogle lidt utraditionelle oplevelser.

Her kan du se mine tidligere oplevelser fra roadtrips i Texas:
201020112013

9. april, 2014

Mellemlanding i Paris til Houston

Turen til Texas gik fra København via Paris til Houston.

cph-paris-houston_roadtrip_2014-1

De store mellemlandingslufthavne i Europa – Amsterdam, Frankfurt og Paris – er nemme at komme videre fra.

Har ikke været gennem London for nylig, men sidst havde de også et sikkerhedstjek man skulle igennem. Det skal du ikke i de andre. Her skal du blot vise pas. Dog kan der være et sikkerhedstjek ved gaten en gang imellem.

cph-paris-houston_roadtrip_2014-2

På denne tur havde jeg 1.5 time til mellemlandingen i Paris. Det var rigeligt med tid til at komme fra gaten jeg landede ved, gennem paskontrollen og videre til næste gate.

cph-paris-houston_roadtrip_2014-3

Turen mellem de to gates tog mig 25 minutter, hvor de ti af dem var kø ved paskontrollen.

Flyveturen og jetlag

Flyveturen til Houston er 9-10 timer. Det er ikke sjovt med noget flyselskab, men jeg klager ikke. Jeg kender turen og har min egen rutine til at klare mig igennem.

cph-paris-houston_roadtrip_2014-4

Jeg får jetlag som alle andre, men har lært at bruge det til min fordel. Her har jeg gennemgået hvad jetlag betyder for mig, og hvordan jeg udnytter det.

Immigration i Houston

Immigration var sådan set nem nok, men der var en kø, så det tog to timer at komme igennem. Der var 700-800 mennesker i kø og kun 12 båse åben.

Det var det længste det har taget mig at komme igennem immigration nogensinde. Rekorden tidligere var lidt over en time.

Fandt senere ud af, at vi var landet ca. samtidig med Præsident Barack Obama, så det havde sat lufthavnen i stå.

Immigration i USA’s lufthavne er blevet meget nemmere i 2015. Her blev der udrullet selvbetjeningskioske hvor man selv udfører megen af immigration selv (tager billede og fingeraftryk) og ikke nødvendigvis skal snakke med en immigration officer.
Her kan du læse mere om hvordan immigration foregår.

Efter immigration gik det videre ud til lejebilen og afsted på roadtrippen.

Andre roadtrip oplevelser:

CPH til MIA – nytår i USA

Udover de store rejsedage om sommeren så siges det ofte at julen er den værste tid at rejse med fly på. Det var derfor med en stor portion tålmodighed, at jeg tog i lufthavnen 2. juledag for at flyve til Miami (via Heatrow og Toronto).

Immigration til USA i Canada

Flyver du til USA via Canada foregår immigration til USA, i lufthavnen i Canada. Den er ikke så anderledes end den du kender fra USA.

2 Comments

 1. Hej René

  Jeg kan læse i en af dine artikler at en mellemlanding i Paris på 1,5 time er rigeligt med tid, men vil en time også være det? Vi rejser 2 voksne og et par på 2 år hvis det har nogen relevans 🙂

  Pft. og tak for et fremragende stykke arbejde med både hjemmesiden og facebook siden. Jeg har anvendt begge meget til brug for vores andre ture.

  Mvh
  Jon

  1. @ Jon

   Jeg ville selv være tryg ved det. Men jeg har også god erfaring med at rejse gennem mange lufthavne og har ikke rejst med børn.

   Hvis i flyver med Air France og skal videre med Air France, så bør det ikke være et problem, da i kun skal gennem paskontrol på vejen.
   En forsinkelse ud af Danmark kan selvfølgelig give en lidt stress.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada