Tonto Natural Bridge State Park i Arizona

Tonto Natural Bridge kræver en indsats men er det hele værd. Turen ned er kun begyndelsen. Udforsk det store hul i klippen og få nogle utrolige views.

1 april, 2015

Tonto Natural Bridge overraskede

Uden at kende til Tonto Natural Bridge State Park på forhånd, sad vi i byen Strawberry, AZ lidt nord for og fandt den på kortet da vi kiggede efter oplevelser på den videre tur.

Tonto Natural bridge ligger kun 15 minutter fra Strawberry og selvom området ved Strawberry er fint, så kunne vi ikke rigtig få de billeder vi havde set af Tonto til at passe med omgivelserne.

For at komme ind til parken skal du ad bjergveje med hårnåle og 14% nedkørsler men på trods af det passede landskabet stadig ikke til hvad vi forventede.

Først da vi nåede hen til kanten ved parkeringspladsen så vi hvad der ventede.

Næste opgave var at komme derned.

Hike til bunden af Tonto Natural Bridge

Der er et par muligheder for at hike ned i bunden og se nærmere på Tonto Natural Bridge. Faktisk kan du hike hele vejen ned, gå under broen og op på den anden side.

VI tog bestik af situationen og startede med et par af udkigspunkterne ovenfor Tonto Natural Bridge og fulgte dernæst Gowan Trail ned i bunden.

Den er ikke lang, men stejl flere steder. Der er også løst og ujævnt underlag det meste af vejen, så det anbefales at have et par gode sko på.

Det stejle gør ikke så meget på ve ned, men kan godt få sveden frem på vej op.

Turen ned til området under Tonto Natural Bridge er kun halvdelen af oplevelsen.

Udforsk Tonto Natural Bridge

Fra en lille platform kan du kigge gennem grotten til den anden side, men du kan også fortsætte og selv gå på opdagelse inde under Tonto Natural Bridge.

Du kan endda bevæge dig igennem til den anden side, men det kræver lidt. For at komme gennem skal du følge en smal sti på en stejl klippevæg der, pga vandet der dryppede ned, var meget glat flere steder.

Mange af de mindre klipper du skal forcere for at komme ind i grotten fra udkigsplatformen er også glatte pga lignende situation med vand ovenfra. Det fik jeg selv at føle, da leg gled og min ene sko tog sig en dukkert i en af de små pools inde i grotten.

Iøvrigt de samme pools, som børn havde stor glæde af at soppe rundt i og nyde grotten på en lidt anden måde end mig, der mere var på jagt efter et godt billede ud af grotten.

Den stejle tur op trak lidt flere tænder ud, men det var en dag med lave temperaturer først i tyverne, så det gik fint.

I alt brugte vi et par timer på besøget ved Tonto Natural Bridge State Park.

Besøg Tonto Natural Bridge State Park

Kommer du forbi bjergene i Arizona nordøst for Phoenix, så bør du afsætte et par timer til at udforske Tonto Natural Bridge State Park.
Parken er åben året rundt og du kan finde info her.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada