Tonto Natural Bridge State Park i Arizona

Tonto Natural Bridge kræver en indsats men er det hele værd. Turen ned er kun begyndelsen. Udforsk det store hul i klippen og få nogle utrolige views.

1 april, 2015

Tonto Natural Bridge overraskede

Uden at kende til Tonto Natural Bridge State Park på forhånd, sad vi i byen Strawberry, AZ lidt nord for og fandt den på kortet da vi kiggede efter oplevelser på den videre tur.

Tonto Natural bridge ligger kun 15 minutter fra Strawberry og selvom området ved Strawberry er fint, så kunne vi ikke rigtig få de billeder vi havde set af Tonto til at passe med omgivelserne.

For at komme ind til parken skal du ad bjergveje med hårnåle og 14% nedkørsler men på trods af det passede landskabet stadig ikke til hvad vi forventede.

Først da vi nåede hen til kanten ved parkeringspladsen så vi hvad der ventede.

Næste opgave var at komme derned.

Hike til bunden af Tonto Natural Bridge

Der er et par muligheder for at hike ned i bunden og se nærmere på Tonto Natural Bridge. Faktisk kan du hike hele vejen ned, gå under broen og op på den anden side.

VI tog bestik af situationen og startede med et par af udkigspunkterne ovenfor Tonto Natural Bridge og fulgte dernæst Gowan Trail ned i bunden.

Den er ikke lang, men stejl flere steder. Der er også løst og ujævnt underlag det meste af vejen, så det anbefales at have et par gode sko på.

Det stejle gør ikke så meget på ve ned, men kan godt få sveden frem på vej op.

Turen ned til området under Tonto Natural Bridge er kun halvdelen af oplevelsen.

Udforsk Tonto Natural Bridge

Fra en lille platform kan du kigge gennem grotten til den anden side, men du kan også fortsætte og selv gå på opdagelse inde under Tonto Natural Bridge.

Du kan endda bevæge dig igennem til den anden side, men det kræver lidt. For at komme gennem skal du følge en smal sti på en stejl klippevæg der, pga vandet der dryppede ned, var meget glat flere steder.

Mange af de mindre klipper du skal forcere for at komme ind i grotten fra udkigsplatformen er også glatte pga lignende situation med vand ovenfra. Det fik jeg selv at føle, da leg gled og min ene sko tog sig en dukkert i en af de små pools inde i grotten.

Iøvrigt de samme pools, som børn havde stor glæde af at soppe rundt i og nyde grotten på en lidt anden måde end mig, der mere var på jagt efter et godt billede ud af grotten.

Den stejle tur op trak lidt flere tænder ud, men det var en dag med lave temperaturer først i tyverne, så det gik fint.

I alt brugte vi et par timer på besøget ved Tonto Natural Bridge State Park.

Besøg Tonto Natural Bridge State Park

Kommer du forbi bjergene i Arizona nordøst for Phoenix, så bør du afsætte et par timer til at udforske Tonto Natural Bridge State Park.
Parken er åben året rundt og du kan finde info her.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top