Multnomah Falls ved Portland, Oregon

Multnomah Falls er et klassisk postkort motiv nede fra bunden, men gåturen til toppen og udsigten derfra er alle anstrengelserne værd.

14. april, 2016

Morgentrafik ved Portland

Jeg havde flere oplevelser i spil til denne dag, men endte med Multnomah Falls og nærliggende natur lidt udenfor Portland, Oregon.
Den Japanske Have i Portland var også en mulighed, men gemmer den til en anden gang jeg kommer forbi Portland.

Turen fra Castle Rock i Washington startede godt med tørt vejr og moderat trafik.

Det holdt dog ikke længe, og jeg havde stort set regn fra kl 9 og resten af dagen.

Trafikken ved Castle Rock var nogenlunde kl 7:30 om morgenen, men da jeg nåede ned til Portland omkring kl 09:00, var der fyldt godt op pga. morgentrafikken og jeg endte med at køre i kø flere gange.

Jeg skulle heldigvis ikke ind til portland og drejede fra mod Multnomah via Columbia River Gorge. Et område der indbyder til meget mere roadtrip kørsel end jeg gjorde denne dag og som jeg også kørte meget mere af i 2010, da jeg var forbi forrige gang.

Multnomah Falls i regnvejr

Multnomah Falls ligger små 40 minutter udenfor Portland, så en perfekt halv eller heldags oplevelse hvis du er i Portland og omegn.

Der var kommet godt gang i regnen da jeg endelig drejede fra og kørte det sidste stykke på de idylliske skovveje frem til Multnomah Falls.

Det var et gensyn for mig, da jeg også var her i 2010, men det gjorde ikke oplevelsen mindre spektakulær. Multnomah Falls er et must see (i alt slags vejr) og fortjener et genbesøg.

Godt klædt på (havde både regntøj og paraply med på denne roadtrip da jeg havde tjekket vejrudsigten hjemmefra – her kan du se mere om vejret på din roadtrip) valgte jeg at tage turen til toppen.

Turen op til toppen af Multnomah Falls

Du kan kun komme derop ved at gå. Der er ingen elevator, shuttlebus eller andet der kan hjælpe dig på vej.

Der er et par kilometer til toppen som snor sig op ad små stier og til tider stejle skrænter.

Det første grand view af Multnomah Falls er det klassiske postkort motiv med de to vandfald og broen på tværs.
Her stopper mange deres besøg og kommer ikke videre.

Bevæger du dig op til broen, får du en fornemmelse af hvad der venter dig af naturoplevelser men også stiernes beskaffenhed (der er asfalt næsten helt til toppen) og hvor stejlt noget af turen er.

På broen kommer du tættere på det store vandfald og kan få nogle gode billeder. Kombinationen af dis fra vandfald, regn og blæst gjorde dog der kom vand på linsen hele tiden.

Ved broen hopper er der atter mange der stopper deres besøg og går ned igen. Gør du ikke, venter der 1,6 km gåtur til toppen med masser af naturoplevelser.

Turen op får du varmen af. Også selvom dit besøg ligger i de køligere måneder.
Jeg brugte 40 minutter til at nå til toppen. Det var i et moderat tempo med flere billede-stop undervejs ved nogle af de mange gode udsigter der dukker op langs ruten.

Udsigten viser noget af Columbia River Gorge og hvorfor en roadtrip rute langs floden er værd at tage med på disse kanter.

På toppen er der en lille platform hvorfra udsigten er fænomenal. For at få et godt billede af det hele (inkl. broen nedenfor) skal du holde kameraet lidt ud over og i strakt arm.

Ned fra Multnomah Falls og Fudge

Turen ned er nemmere, men du skal stadig regne med det tager noget tid. Jeg brugte en halv time på at komme ned igen. Ikke så anstrengende som op, men stadig meget stejl, så du kan ikke gå så hurtigt – og slet ikke på vådt underlag.

Nedturen vil de fleste også kunne mærke i benene (og sepcielt dagen efter), da man hele tiden stemmer imod.

Nede igen forkælede jeg mig slev med lidt fudge. Det købte jeg også her i 2010, og det er stadig lige godt.

På min videre færd fra Multnomah Falls ventede der endnu et vandfald, men ellers en masse kørsel i regnvejr.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top