Harvard University Tour i Boston

Harvard University i Boston er åben for alle, men bør opleves på en guidet tour for at få alle de interessante detaljer om skolen og de kendte der har gået der.

27. maj, 2016

Offentlig transport til Harvard University

Min første dag i Boston valgte jeg at starte med en guidet tour rundt på Harvard University.

Fra downtown er det nemt at komme til Cambridge (forstaden hvor Harvard University ligger) og jeg hoppede på den røde metrolinje på State St. Station tæt ved mit hotel.

Boston har et fint fungerende og dækkende offentligt transportsystem med metro, busser og vandtaxier. Byen er overskuelig og du kan gå rundt til det meste hvis du bor downtown, eller komme derind med en kort metro tur hvis du bor lidt længere væk.

Boston er en gammel by, så de har en masse små gader som ikke altid er lige sjov at navigerer i bil eller nemme at komme gennem når der er megen trafik (som der er i Boston).

En metro tur koster 2,75 dollars. Du kan købe et dagskort til 12 dollars. Jeg skulle max frem og tilbage denne dag – ville gå rundt til resten jeg skulle – så nøjedes med en single ticket til Harvard.

Her finder du info, kort og priser til den offentlige transport i Boston.

Harvard University walking tour

Der er forskellige ture rundt på Harvard. Jeg valgte Hahvard Tours (bevidst stavet som man udtaler det med Boston accent).

Den kostede 10 dollars og er et firma drevet af de studerende og guiderne er studerende.

Her kan du finde priser og tider på Walking Tours på Harvard University.

Vores guide hed Eric og var lige færdig som freshman og var sociologistuderende.

Harvard Yard

Harvard er åben for alle og du kan gå rundt på universitet på egen hånd. Vores guidede tur koncentrerede sig om Harvard Yard (som de fleste forbinder med Harvard med de gamle bygninger mm) hvor de fleste bruges som dorm rooms for freshmans (der starter 1600 nye studerende hvert år, som bor i bygningerne i Harvard Yard).

Der er altid mange mennesker og specielt guidede ture, der går rundt i Harvard Yard, men endnu flere da jeg var der. Dagen før havde der været graduation og 30.000 mennesker havde deltaget i festlighederne. Det betød der var masser af mennesker som var i gang med at rydde op, studerende som var ved at pakke og flytte og familier der gik rundt med et barn i Cap and Gown og tog billeder rundt om i Harvard Yard.

Steven Spielberg, Oprah og Bill Gates på Harvard

Traditionen tro havde der været en mere eller mindre kendt person og holde afskedstalen for de studerende. Denne gang var det Steven Spielberg. Tidligere kendte har været Oprah, Bill Gates, Bill Clinton m.fl.

Harvard er mere end Harvard Yard. De fleste bygninger med undervisningslokaler ligger lige nord for Harvard Yard. Det område kom vi ikke igennem på denne tour.

Good Will Hunting og Matt Damon

I stedet forlod vi Harvard Yard og gik mod syd ned mod floden. Her viste guiden os de dorms hvor man flytter hen efter man er færdig som freshman og bor resten af studietiden.
Vi så bl.a. hvor Matt Damon boede (og det siges han skrev Good Will Hunting, mens han studerede her), Natalie Portman og Mark Zuckerberg m.fl.

Kronprins Frederik og Adams House

Det er også i det område du finder Adams House. Et i rækken af mange Student Dormitory ved Harvard, der blev Danmarkskendt da Tina Dickow skrev en sang om stedet i anledning af Kronsprins Frederiks 50 års fødselsdag.

60.000 dollars for at gå på Harvard

På touren blev der snakket åbent om en masse af de ting man kender Harvard for – og nogle af rygterne. Hvad det koster at gå der (60.000 dollars for hele studiet, inkl. kost og logi), frat houses og soroities og de “hemmelige” klubber.

Et spændende indblik i en af de mest kendte uddannelsesinstitutioner i verden.

Studenterdrevet souvenirbutik

Touren sluttede i en lille souvenirbutik, som ligesom touren, er drevet af studerende.
Der ligger flere souvenirbutikker med Harvard ting i området (og du kan også finde det inde i Boston), men hvis noget fanger dit øje så køb det hos de studerende.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Besøg på PEZ slikfabrik

PEZ fabrikken i New Haven, Connecticut er en fin lille pause på din roadtrip. Kender du til slikket, så er besøget en del mere interessant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada