Cape Cod og Provincetown

Yderst på Cape Cod i Massachusetts ligger Provincetown. En populær destination ved vandet, men også hvor Anthony Bourdain startede som kok.

5 og 6 okt, 2018

Provincetown for enden af Cape Cod

Yderst på Cape Cod ligger byen Provincetown. Cape Cod er en landtange i Massachusetts der strækker sig ud i Atlanterhavet. Det meste af køreturen derud er ikke videre interessant. Det er en smal vej med megen trafik (specielt om sommeren) og der er ikke kig til vandet da du kører gennem skov. Destinationen er dog turen værd.

Vi ankom sidst på dagen til Provincetown og nåede de sidste af soles stråler nede ved stranden.

Meget lig Newport, RI er Provincetown havn et vigtigt omdrejningspunkt for turismen og der er en masse muligheder, bl.a. lignende ture med skonnerter. Der er også whale watching ture her fra.

Hvis du har base i Provincetown, kan du også tage hurtigbåden ind til Boston og kombinere en ferie ved vandet med lidt storby shopping.

Anthony Bourdain i Provincetown

Provincetown har en lang hyggelig gade fyldt med alskens butikker og mad/drikke muligheder.
Den er ensrettet for trafik, men om sommeren kan du knap køre på cykel gennem gaden da indbyggertallet i byen eksploderer om sommeren. I starten af oktober var det knap så galt, men der var stadig OK med liv i gaden.

Den kendte kok og tv-vært Anthony Bourdain startede sin køkken-karriere i Provincetown i 1972. Anthony Bourdain var opvasker på, den lukkede, Flagship Restaurant. Anthony Bourdain vendte tilbage til Provincetown i 2013, hvor han filmede et afsnit af serien ‘Parts Unknown’. Her besøgte han nogle af de andre kulinariske hjørnesten i Provincetown så som Spiritus Pizza og Lobster Pot.

Pilgrim Monument i Provincetown

En permanent markering af pilgrimmenes ankomst i Provincetown, skete i 1907, da Pilgrim Monument blev påbegyndt. Det tog tre år at bygge og står i dag 77 meter højt på en lille bakke i byen. Når du har klatret de 106 trappetrin til toppen, er der en god 360 graders udsigt til byen og Cape Cod.

Ved Pilgrim Monument ligger der også et museum (en del af prisen) der gennemgår områdets historie (de europæiske pilgrimme var ikke de første i området) og alle detaljerne om hvordan skibet Mayflower krydsede fra Europa til USA og gik i land i Provincetown før de nåede til Plymouth Rock.

Race Point Beach ved Provincetown

Inden der blev sagt farvel til Cape Cod gik turen forbi den store strand ud mod Atlanterhavet Race Point Beach. Her finder du flere kilometer sandstrand og klitområder du kan udforske til fods eller hvis du har en 4-hjulstrækker (kræver tilladelse). Der arrangeres også Dune Tours i løbet af dagen og sågar sunset ture ud i klitterne.

Om sommeren er det her stedet man ligger på stranden. Hvis der bliver for crowded, kan du gå turen ud for enden til Race Point Lighthouse. Det er både et fyrtårn, som er åbent for besøgende, men også en overnatningsmulighed, da du kan booke dig ind i fyrtårnet for natten.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Newport ud til Cape Cod og byen Provincetown.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Køre bil til Canada fra USA

Du må gerne køre ind i Canada i din lejebil. Du skal dog oplyse det ved afhentning. Det kræver ikke ekstra dokumenter og immigration er nem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada