Historiske Newport og mansions

I Newport kan du se nærmere på de velhavendes mansions langs den dramatiske kyst på Ocean Drive. Du kan også komme indenfor i bl.a. Rough Point.

5 okt, 2018

Historiske Newport

Newport en historisk by der har været involveret i mange af de skelsættende begivenheder i USAs historie.
Newports historie er broget og byen var bl.a. nøglehavn i slavehandelen, men også vigtig i alle de krige kontinentet kæmpede før og efter det blev til United States.

Newport er fra 1639. Det mærkes på byens layout og alderen på mange af bygningerne. Du bør afsætte tid til at gå på opdagelse rundt i downtown. Når du kommer op i kvartererne lidt væk fra havnen dukker der en masse interessante og historiske huse og bygninger op.

Newport er også en stor fiskerihavn. Finder du vej derom til frokost, kan du sidde på en lille lobster restaurant og se fiskerne hive fangsten i land og gøre bådene klar.

Store mansions på Ocean Drive

Newport er en rig by og mange rige har bosat sig i og omkring Newport. Sejlturen på skonnerten dagen før, havde budt på kig til enkelte mansions langs kysten ved Newport.

Meget belejligt er der er en scenic route (Ocean Drive) der følger kysten rundt og forbi nogle af de store mansions. Flere af dem er private, så dem er der ikke så meget ved, mens andre er omdannet til luksus inns og restauranter. Andre igen (de allerstørste og mest historiske) er lavet om til museer.

Turen rundt langs kysten på Ocean Drive startede ved Fort Adams. Desværre var en guidet tur lige startet og du kan ikke komme ind på andre måder, så det må blive ved et andet besøg.

Kysten rundt på Ocean Drive byder på kig til vandet flere steder, adgang til sandstrande og du kan besøge nogle af de mansions, der i dag er hoteller og restauranter.

Mange mansions er stadig private (og nogle heller ikke så gamle). Et kig på en ejendomsmæglerside viste priser fra 4 til 39 millioner dollars på den yderste del af øen (priser i 2018).

Kør Ocean Drive i Newport

Newport er idyllisk og historisk, men for at få hele oplevelsen med bør du køre en tur rundt om byen. Her møder du det dramatiske landskab, men også flashy rigdom i form af en masse mansions. Her kan du finde mere info om Ocean Drive.

Besøg et mansion i Newport

Langs Bellevue Avenue i Newport ligger en stribe af historiske mansions der er museer og åbne for tours. Der er mere end 10 mansions og flere prominente familier har brugt dem som hjem eller sommer residens bl.a. familien Vanderbilt (det er også dem med Biltmore i North Carolina).

Ved Rough Point Mansion holdt vi ind for at se nærmere på det store hus ude fra. Du kan komme på tour inde i huset eller gå rundt om huset og se nærmere på haven og ikke mindst den skønne vandudsigt.

Rough Point har to plante-kameler som ikon, så de går igen et par steder på grunden.

Besøg Rough Point Mansion

Hvis du vil have et kig ind bag facaden på hvordan de rige boede i Newport, så er en rundtur på et mansion oplagt. Her kan du finde mere info om Rough Point Mansion.

Cliff Walk i Newport

Bagerst i haven langs kysten bemærkede jeg en sti på ydersiden af grunden. Det er Cliff Walk.
Cliff Walk i Newport er en gratis sti der går lang kysten lige forbi alle de store mansions så vil du kombinerer den dramatiske kyst med de store mansions (samt en helt masse private hjem) så kan du gå den 5,5 km tur i imponerende natur med kig til de overdådige huse.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Newport langskysten rundt til Fort Adams, strande og mansions og tilbage til Rough Point i Newport.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Køre bil til Canada fra USA

Du må gerne køre ind i Canada i din lejebil. Du skal dog oplyse det ved afhentning. Det kræver ikke ekstra dokumenter og immigration er nem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada