Victor Borges gravsted og Yale University

Connecticut er en rig forstad til New York City og gemmer på nogle af USA dyreste huse , men også Victor Borges gravsted og Yale University.

4 okt, 2018

Overnatning i det posh Connecticut

Vi overnattede i Greenwich, Connecticut. Det er kun lige på den anden side af statsgrænsen til New York og ved normal trafik er der 40 minutters kørsel fra Greenwich med til Grand Central Terminal på Manhattan (ifølge google maps).

Greenwich er en rig forstad til New York City og med den forholdvise korte commute, er det hvor mange med en god bankkonto bor, og pendler til New York City.

Overnatningen foregik i et guest house via Airbnb. Det var et to etagers hus i baghaven til hovedhuset. Billedet er af hovedhuset. Her kan du se gæstehuset.

Her kan du se hvad huse koster i Greenwich, Connecticut.

Victor Borges gravsted

Inden dagens tur gik videre gennem New England, stoppede jeg ind forbi Putnam Cemetery for at mindes en stor dansk-amerikansk entertainer, Victor Borge. Victor Borge døde kort efter sin kone, Sanna, i 2000 og blev kremeret. Halvdelen er begravet i Greenwich, CT sammen med hans kone. Den anden halvdel er begravet på Vestre Mosaisk Kirkegård i København i familiens gravsted.

Kommer du selv forbi Putnam Cemetery er Victors grav nogenlunde nem at finde. Den ligger i den ældste del og er den eneste grav med den lille havfrue (tæt ved en lille rundkørsel, hvis du kigger på google maps).

Rundtur på Yale University

Første stop i Connecticut var Yale University. En stolt 300 år gammel institution i New Haven, Connecticut.
Som med Harvard i Boston så er Yale en stor del af byen New Haven. Den gamle Yale Campus ligger stadig nogenlunde intakt i et større område og har tilhørende områder rundt om.

Du kan gå på opdagelse på egen hånd eller tage en guidet tour. Et par gange om dagen er der en gratis guidet tour af Yale anført af en studerende. Den starter ved et lille besøgscenter hvor turen startes med en video der forklarer nogle af de ting der foregår på et universitet som Yale bl.a med fokus på det et college betyder for den studerende.

Vores guide var 3. års studerende fra Branford College. Et college er den gruppe/bygning man bliver tildelt når man starter på Yale. Lidt a la Harry Potter og det hus man trækker ud af en hat.
Det er der man er fælles med de andre studerende i samme college, hvor man bor og spiser med de andre studerende og hvor der er en “voksen” til stede.

Turen rundt på Yale University bragte os først forbi de ældste bygninger. De røde murstens bygninger. Det var i dem det hele startede.

I en af de indre court yards fik vi forklaret filosofien bag den måde bygninger og parker er anlagt. Der er faktisk en god idé bag det hele. Den opstod for 300 år siden og er stadig lige effektiv i dag. Detaljerne kan du få hvis du tager en tour en dag.

Gammelt er nyt på Yale University

Turen rundt på Yale tog os forbi en masse bygninger der så gamle ud, men i virkeligheden stammer fra slutningen af 1940’erne. Bygninger der ligner katedraler er biblioteker og gymnastiksale. Yale University er en secular campus, hvilket betyder de ikke har religiøse traditioner med samlinger i kirker mm. Det havde arkitekterne svært ved at accepterer, men gik med til at de kirkelignende bygninger blev brugt til noget andet.

Du kan komme ind i flere bygninger på Yale og bl.a. det store bibliotek er et besøg værd. Også selvom du kun kan komme ind i lobbyen.

Her kan du også se hvad de store glasmosaikker forestiller, nu da der ikke er nogen religiøse billeder, som en kirke ellers ville have.

Beinecke Rare Book på Yale University

Den bygning der gjorde størst indtryk på mig, var Beinecke Rare Book & Manuscript Library. En speciel bygning at se på ude fra, men en total aha oplevelse indenfor. Der er offentlig adgang og du kan gå ind og blive forbarmet på egen hånd, men med en guide for du alle detaljerne med.

Det meste af biblioteket ligger under jorden, men det der er indenfor i bygningen der stikker op er imponerende. Et stort glasbur viser de sjældne bøger, der står i sikrede tryk og temperatur lokaler.

Der står en Gutenberg bibel i en montre, hvor en side bliver bladret hver uge.

Ydervæggene er af marmor, hvor dagslys kan slippe igenne, men ikke UV stråler. Det giver, med den stilfulde indretning, et totalt sci-fi look af stedet.

Yale University Bookstore

Sidste stop var Yale University Bookstore. Lidt a la Harvard Bookstore, men med en kæmpe stor Yale souvenir butik. Bl.a. en atletik afdeling, hvor du kan købe en t-shirt til hvilken sportsgren du nu en gang dyrker på universitetet.

Kom på guidet tour af Yale University

Vær opmærksom på hvilken guidede tour du vælger på Yale. Der er to forskellige. En til kommende studerende og deres forældre/samt mulige interesserede i at gå på universitetet. Og så en til tilfældigt interesserede, som vi var på. Den for almen interesse foregår fra besøgscenteret.

Jeg har tidligere været på en tour af Harvard University.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra vores posh overnatning i Greenwich via Victor Borges gravsted til Yale University i New Haven, Connecticut.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Boston Harbor Cruise

Boston er vokset ud af vandet, så en havnerundfart er en oplagt måde at få mere ud af byen. Interessant historie og gode views.

Cape Cod og Provincetown

Yderst på Cape Cod i Massachusetts ligger Provincetown. En populær destination ved vandet, men også hvor Anthony Bourdaun startede som kok.

Historiske Newport og mansions

I Newport kan du se nærmere på de riges mansion langs den dramatiske kyst på Ocean Drive. Du kan også komme indenfor i bl.a. Rough Point.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada