Turen til Boston med Norwegian

Norwegian havde været fint til LAX tidligere og turen til Boston lige så. Immigration i Boston gik nemt og offentlig transport nemt fra BOS.

26. maj, 2016

Reklame – Jeg var inviteret af Norwegian til at flyve deres nye rute til Boston, som åbnede to uger tidligere, den 12. maj, 2016.

En blandet USA tur

Min tur til Boston var ikke en roadtrip. Ihvertfald ikke den første uge.
Den første uge skulle tilbringes i Boston og Minneapolis på en kombineret storbyferie og rejseblog konference.

Min tur fra København til Boston var kun begyndelsen på en længere tur der ville bringe mig fra Boston til Minneapolis (indenrigsfly). Tilbage til Boston (indenrigsfly). En roadtrip rundt i New England (billeje) og endelig et par dage i Boston som afslutning.

Turen til Boston fra København

Min tur til Boston gik planmæssigt og alt fra tjek ind, flyveturen og immigration gik uden problemer.

Det var en direkte flyvning fra København til Boston. Jeg skulle flyve kl. 17:20 med Norwegian.

Jeg fløj på Economy Class til USA og Premium Class hjem, nogle uger senere. Jeg fortæller om Premium oplevelsen og turen hjem i et senere indlæg.

Tjek ind i København

Når jeg flyver direkte til USA fra København, så er jeg i lufthavnen ca. to timer før afgang.

Det var tid nok til at ordne tjek ind på selvbetjeningsmaskinen.

Jeg skulle tjekke et styk bagage ind, så fik min bagage strimmel fra maskinen og gik til Norwegians skranker for at tjekke den ind.

Der var 2 minutters kø. Når du flyver til USA bliver du typisk spurgt om du har din ESTA (eller VISA) og om du har noget med i bagagen du ikke må have.

Sikkerhedstjekket gik også fint. Det tog 10 minutter at komme igennem.

Når du flyver til lande udenfor EU fra København skal du igennem paskontrol på vej ud til din gate.
I københavns lufthavn er det muligt at benytte selvbetjeningsmaskiner hvis du er fyldt 18 år.

Vi boarded planmæssigt og kom afsted til tiden.

Flyveturen fra København til Boston er ca. 7 timer.

Med Norwegian til Boston

Det var anden gang jeg fløj med Norwegian. Havde været med Norwegian fra København til Los Angeles tidligere.

Jeg fløj Economy på vej til USA. Pladsen er ikke prangende (men det er den ikke på nogen selskabers Economy pladser).

Denne gang var jeg heldig at sidde på første række, så havde fint med plads (jeg mener du kan vælge disse og dem ved nødudgangen, uden at betale mere hos Norwegian).

Jeg har min egen underholdning med når jeg flyver, så benytter sjældent den indbyggede skærm. De er dog generelt gode hos alle selskaber og fungere også fint hos Norwegian.

Kort tid efter afgang kommer de rundt med det tolddokument der skal udfyldes inden immigration i USA.

Når du køber en Norwegian billet, så er den billigste ikke inkl. bagage og mad. Det tilkøber man – enten seperat eller ved at vælge en billettype det indgår i.

Boeing 787 Dreamliner, som er den maskine Norwegian pt. flyver mellem Skandinavien og USA, er et nyt fly og har nogle tekniske fordele over de ældre. Bl.a. at trykket i kabinen ikke er så højt som ellers. Det betyder et bedre indeklima og personligt synes jeg ikke man tørrer ud så meget.

Norwegian er et lavprisselskab og det afspejler sig en smule i den oplevelse du får – men mest hvis du har noget at sammenligne med.

Typisk er der på en oversøisk flyvning et tæppe/pude ved hvert sæde. Det er sparet væk, men du kan købe det via den skærm du har ved dit sæde. Har du ikke dine egne med, skal du også købe hovedtelefoner.

Mad og drikke ombord på Norwegian

Der var to serveringer på tværs fra København til Boston. Maden er som flymad er, hverken eller. Jeg flyver ikke for madens skyld og er ikke specielt sulten når jeg flyver, så det passede mig fint.

Der følger drikkevarer med når der er servering. Har du lyst til mere (både mad og drikke) skal du købe det via skærmen ved din plads. Det fungere rigtig godt og der er et fint udvalg.

Immigration i Boston lufthavn

Vi landede før tid i Boston, men jeg skulle ikke nå noget, så ligemeget for mig.

Her følger den tid det tog at komme igennem processen med immigration mm.

Landede 18:40, ved gate 18:50, ude af flyet 18:52.

Når du lander i den første amerikanske lufthavn på din tur, skal du igennem immigration. Der er generelt gode skilte der guider dig hen hvor du skal. Der er også personale til at hjælpe hvis du er i tvivl.

Proceduren er (selv her i 2019) ikke 100% strømlinet på tværs af alle lufthavne rundt om i USA, og skiltningen kan have forskellig ordlyd. Det kan også være at man forvalter brugen af selvbetjeningsmaskinerne i immigration forskelligt eller i forhold til tilgængeligt personale mm.

Som oftest skal du benytte selvbetjeningsmaskinerne i immigration. Det skulle jeg også i Boston.

Jeg var igennem selvbetjeningskiosken 18:53-18:57

Efter selvbetjeningskiosken blev vi delt ud i forskellige køer, for at komme til en immigration officer. Igen, så foregår dette lidt forskelligt afhængigt af hvor du lander, men overordnet set er processen den samme.

Fordi du ordner billede og fingeraftryk i selvbetjeningsmaskinen, så tager den sidste snak med en immigration betjent ikke så lang tid.

Min sidste kø i immigration tog 13 minutter.

Her kan du se flere beskrivelser af immigration rundt om i USA og Canada.

Told, Connecting Flight og udgang

Efter immigration i USA skal du finde din bagage og gå gennem tolden. Bagagen tog 8 minutter om at dukke op.
Jeg var igennem tolden 18:20 – så i alt 40 minutter for hele processen fra flyet landede til jeg havde min bagage.

Det kan du ikke stille dit ur efter. Der er mange uforudsete årsager til, at din immigration kan tage længere tid, hvorfor jeg altid anbefaler to timer, hvis du skal videre med et andet fly fra den lufthavn du går gennem immigration i.

Skal du videre med et andet fly, så skal du lige efter tolden (inden du går mod dit næste fly) tjekke din bagage ind igen.

Aflevering af bagagen til videre transit er skiltet tydeligt og der er personale til at hjælpe. Har aldrig brugt mere end to minutter på at afleverer min bagage her i nogen amerikansk lufthavn.

Ground transportation og billeje

Jeg skulle ikke videre, så jeg tog min bagage og gik ud for at finde vej til downtown Boston.

Jeg havde to overnatninger i Boston inden jeg fløj videre til Minneapolis, så skulle ikke hente en lejebil i Boston.

Jeg skulle hente en lejebil i Boston lufthavn senere på denne tur og gennemgår det i et senere indlæg. Her kan du læse mere generelt om billig billje i Boston, inkl. afhentning og kørsel ud af Boston samt betalingsveje.

Public Transport i Boston

Der er gode offentlige transportmuligheder i Boston og ud til lufthavnen (som ligger meget tæt på downtown).

Jeg skulle fra Boston lufthavn til mit hotel i downtown.
Det er supernemt at komme downtown fra Boston lufthavn. Du skal tage en gratis shuttle bus fra den terminal du er landet i. De er tydeligt skiltede med Blue Line Station og kører ofte.
Ved Blue Line Station kan du købe din billet i selvbetjeningsmaskiner. Både dagsbilletter eller dagskort. Jeg købte en single for at komme til State St. Station.

Det var det trejde stop fra lufthavnen og tog 7 minutter. Herfra havde jeg fem minutters gang til mit hotel – Club Quarters Hotel i downtown Boston.

Aften i Boston

Med 6 timers tidsforskel og en 7 timers flyvetur fra København til Boston, var klokken ved at være sent dansk tid.
Jeg lod dog ikke jetlaggen overvinde mig, og smuttede ud i Boston by til en lille runde rundt i nabolaget.

Mit hotel lå både super centralt og i et område der er stille om aftenen (financial district). Et betød jeg nemt kunne gå rundt og se på byen, og samtidig have ro på værelset om natten.

Der var flere fristelser rundt om i byen, men valgte at slutte på Elephant & Castle. Den ligger i forbindelse med hotellet og var en perfekt afslutning med en lille bid og en kold, lokal øl.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Besøg på PEZ slikfabrik

PEZ fabrikken i New Haven, Connecticut er en fin lille pause på din roadtrip. Kender du til slikket, så er besøget en del mere interessant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada