Til Denver fra København via Chicago

Første tur til USA efter to års pause. Det var med SAS til Chicago og videre til Denver. Restriktionerne på denne tur, er væk nu, så de er ikke beskrevet.

9 april, 2022

Roadtrip i påsken 2022

Colorado og Utah var udset som destination til påskens roadtrip i 2022. Valget var en kombination af adgang til oplevelser i forhold til årstiden samt hvilke flymuligheder og priser der var fornuftige. Jeg endte med en billet til Denver med SAS. Den gik fra København til Chicago (med SAS) og videre derfra med United Airlines.

Jeg har været i USA mange gange med forskellige flyselskaber. På economy er oplevelsen generelt den samme på tværs af alle selskaber. Der gik lidt vel meget discount i den i årene før 2020. Her lokkede en billig pris, men så var det ikke sikkert det mest nødvendige var inkluderet. Lokkes du af en god pris, så tjek at det du har brug for er inkluderet, herunder indtjekket bagage.

Jeg valgte min billet ud fra komfort på denne tur. I april 2022 var det ikke alle flyselskaberne der havde genåbnet deres ruter til USA fra Danmark og Europa. Det betød udbud og efterspørgelse hævede prisen og påsken hævede den lidt mere.
Efter mine overvejelser om hvor jeg skulle hen, endte jeg med en Economy Plus billet med SAS. En billet til ca 9.000 kr tidligt i min research. Jeg slog dog ikke hurtig nok til og måtte betale lidt mere. Personligt synes jeg dog Economy Plus udgiften er givet godt ud og er bedre value for money end Business.

Foran i køen med Economy Plus

Jeg fløj fra København. Tjek ind og sikkerhedskontrollen i CPH lufthavn forløb uden problemer. På trods af påske, og det faktum at CPH ikke havde fuld bemanding endnu efter et par år med færre gæster, så gik det tjept. Der var mange mennesker i lufthavnen men kun tre i kø før mig ved aflevering af bagage. Ventetiden i sikkerhedskontrollen var 7-9 minutter. Med en Economy Plus billet kunne jeg dog benytte Fadt Track hvor der ingen ventetid var.

Economy Plus med SAS giver også adgang til deres Lounge. Her var der dog fyldt denne eftermiddag, så udnyttede ikke alle muligheder for den inkluderede mad og drikke.

SAS flyet direkte til Chicago afgik fra den nye E finger i CPH lufthavn. Store, fine arealer hvor få gæster denne eftermiddag gjorde det nemt at komme gennem paskontrollen. Når du flyver ud af Europa fra Danmark skal du igennem paskontrol inde i lufthavnen efter sikkerhedskontrollen.

Economy Plus has SAS

Som du kan se på billederne, så er Economy Plus lige lidt bedre. Den ekstra plads til benene betyder rigtig meget på en lang flyvetur. Når du ikke sidder klemt, betyder det også du ikke generes hvis personen foran læner sædet tilbage.

Maden på Economy Plus er vistnok den samme som på Economy. Den er fin til formålet og inkluderet i prisen. Det samme er drikkevarer. Turen til Chicago var på knap ni timer. Det gav rig mulighed for at udfylde tolddokumentet.

Immigration i Chicago

Vi landede til tiden i Chicago. Det betød jeg havde 2,5 time til mit næste fly. På den tid skulle jeg nå gennem immigration, have min bagage, gå gennem tolden, gen-indtjekke min bagage, finde vej til Terminal 1 til mit næste fly, igennem sikkerhedskontrollen og finde min gate og flyet til Denver.

Vi landede klokken 18 lokal tid. 18:15 var flyet ved gate, jeg var ude af flyet og nede ved immigration. Her ventede lidt af et syn, da der var proppet og køen voksede fra flere retninger. Jeg har fløjet til alle de store lufthavne i USA og kan ikke huske at have set så mange i kø før. Jeg tog den med ro. Der var 2 timer og 15 minutter til mit næste fly, så forventede at nå det.
På trods af de mange mennesker, så bevægede køen sig hele tiden. Den mange hundrede meter lange kø blev ekspederet overraskende effektivt og der gik kun 45 minutter før jeg var fremme ved skranken med kun fire hold foran mig.

Jeg har fløjet til Chicago nogle gange og benyttet selvbetjeningsmaskinerne til immigration de senere år. Der var ingen maskiner denne dag. Ved ikke om de er afskaffet eller omstændighederne gjorde de ikke blev brugt. Det betød, at billede og fingeraftryk blev udført i skranken. Det var dog ikke alle der skulle afgive de samme info. Dem lige foran mig skulle både have taget billede og fingeraftryk fra begge hænder. Jeg skulle kun have taget billede. Min immigration i skranken tog under et minut. Jeg fik taget et billede og blev spurgt:
Business or holiday.
Do you know anyone in Denver.
When are you traveling back.
Dernæst et stempel i mit pas og en skriftlig kommentar i rødt på mit tolddokument.

Bagage, told og gen-tjekind

Jeg var igennem immigration en time efter flyet var landet. Måtte vente 10 minutter på bagagen, så 19:10 gik jeg gennem tolden med min bagage. Det tager ingen tid og jeg afleverede blot tolddokumentet.

Alle skal igennem immigration i den første lufthavn du lander i, i USA. Og alle skal finde deres bagage efter immigration og gå gennem tolden med den. Også selvom du skal videre med et andet fly. Jeg skulle videre til Denver med United Airlines. Lige efter tolden, før du går ud i ankomsthallen, skal du aflevere din bagage til gen-indtjek. Hold øje med skiltene. Aflevering af bagage tager kun få minutter.

Alle internationale fly ankommer til Terminal 5 i Chicago. Jeg skulle videre med United. De flyver indenrigs fra Terminal 1 i Chicago. For at komme derhen tog jeg det gratis lufthavnstog der kører mellem terminalerne.

Dette foregår ude i den virkelige verden, så jeg skulle igennem sikkerhedskontrollen igen, da jeg ankom til Terminal 1. Da jeg var tjekket ind (helt tilbage i København) og havde afleveret min bagage efter immigration, skulle jeg blot gå direkte til sikkerhedskontrollen. Det gik hurtigt og jeg var nu tilbage inde i Chicago lufthavn. Herefter fandt jeg gaten til mit fly.

Nu var klokken 19:40, så det havde taget mig 1 time og 40 minutter fra flyet landede til jeg stod ved det næste.
Der er ingen garanti, at du vil have samme oplevelse. Der kan være færre passagerer, eller en kortere eller længere kø kan tage længere tid.

Ankomst i Denver

Flyveturen fra Chicago til Denver er på godt to timer. Det er indenrigs (domestic) så da jeg landede i Denver skulle jeg blot gå mod baggage claim. United landede i Terminal C, så for at komme ind til baggage claim, skulle jeg med et lufthavnstog. Følger du skiltene er der ikke noget at tage fejl af. Turen fra Terminal C, går forbi B og A inden det er baggage claim. En kort tur på 10 minutter.

Genopfriskning af turen til USA

Jeg valgte specifikt at have en mellemlanding i USA på denne tur, for at prøve det hele igennem efter en to-årig pause.
Selvom det lyder fornuftigt ovenfor, så vil jeg anbefale at tage mellemlandingen i Europa og flyve direkte til slutdestinationen. Mellemlanding i Europa er nemt og du slipper for stress hvis køen til immigration i USA er lang. Jeg så mange stressede i køen, folk der havde kort tid til deres næste fly og folk der missede deres fly. Det er ikke en god måde at starte en ferie på.

Her kan du finde flere eksempler på afgange, mellemlandinger og immigration.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Køre fra Canada til USA i bil

Det er nemt at krydse grænsen fra Canada til USA i bil. Immigration går hurtigt. Det er kun medbragte varer du skal være opmærksom på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada