København til Newark med SAS

Direkte fly med SAS fra København til New York (Newark). God plads, fin betjening, nem immigration og billig transport til Manhattan fra Newark.

25. maj, 2022

Gensyn med New York efter fem år

Mit gensyn med New York efter fem år, var en kort tur i maj måned 2022 i forbindelse med kristihimmelfart. SAS havde en direkte afgang onsdag aften fra København, der ankom til Newark lufthavn kl 21:05. Det betød jeg fik næsten fire hele dage i New York, inden jeg fløj retur søndag aften.

Tjek ind i Københavns lufthavn

Selvom en forlænget weekend normalt øger mængden af passagerer i CPH, så var der ikke så meget tryk på tjek ind og sikkerhedskontrollen som frygtet. Jeg havde derfor tid til at slappe af i SAS Loungen inden afgang.

Når du flyver direkte fra Danmark til USA, så skal du først igennem normal tjek ind og sikkerhedskontrollen. Dernæst skal du igennem paskontrollen for at komme ud til dit fly. Når du tjekker ind ude i gaten udvælges du måske til et ekstra sikkerhedstjek. Her føres du til side med din håndbagage, får et par ekstra spørgsmål og din håndbagage tjekkes ekstra grundigt.

SAS Economy Plus

Jeg fløj med SAS direkte fra København til New York (Newark lufthavn). For at optimere oplevelsen, havde jeg valgt at opgradere til Economy Plus. Det betyder mere benplads og bredde på sædet. Den ekstra plads betyder jeg ofte kan få klemt nogle timers søvn ind på turen. Ikke så vigtigt på vej til New York, da jeg landede om aftenen og skulle på hovedet i seng. Men på hjemturen kan det hjælpe en del på jetlaggen.

Det er primært pladsen der er anderledes på Economy Plus. Maden er den samme som på Economy, men der er alkoholiske drikke inkluderet på Plus.

Immigration i New York (Newark)

Vi landede lidt forsinket i Newark, men da jeg ikke skulle videre med et andet fly, havde det ingen betydning. Immigration i Newark gik fint og hurtigt. Der er ikke længere selvbetjeningsmaskiner ved immigration, så det er som “i gamle dage” hvor alle står i samme kø og skal afgive billede og fingeraftryk. Både i Chicago tidligere i 2022 og nu, så gik det hurtigt. Spørgsmålene var få, og fra jeg forlod flyet, til jeg havde min bagage gik der kun 45 minutter.

Her kan du læse mere om immigration, bagage, told og hvad du skal gøre hvis du skal videre med et andet fly.

Her kan du læse om mange andre afgange, mellemlandinger og immigration fra forskellige lufthavne i USA.

Transport fra Newark til New York

Jeg skulle ind til Manhattan og ikke videre på roadtrip fra Newark, så jeg skulle finde vej uden en lejebil. Der er flere muligheder for at komme fra Newark til Manhattan. Jo mere du er villig til at betale, jo hurtigere og mere “dør til dør” kan gøre det. Jeg testede bussen denne aften – Coach USA. Den kostede 17 dollars, og stoppede ved Bryant Park, en kort gåtur fra mit hotel.
Toget fra Newark til Manhattan er lidt billigere (15.25 dollars), men går kun til Penn Station. Herfra skulle jeg så videre med subway, hvilket jeg ikke orkede med bagage denne aften, der var midt om natten dansk tid.

Jeg kunne også have taget en taxi, der koster 50-75 dollars (plus tunnel/bropenge på 12.50 dollars). Jeg tjekkede også Uber, som havde priser over 100 dollars denne aften.

Hotel og overnatning i New York

Jeg havde valgt at bo på Manhattan på denne tur. Hotel og transport fra/til lufthavnen var afstemt, og nær Bryant Park og Grand Central Station havde jeg fundet Club Quarters. Det var valgt delvist ud fra pris og beliggenhed til transport, men også en døgnbemandet reception, da jeg ankom sent og skal have opbevaret bagage på afrejsedagen. Der er flere billige hoteller på Manhattan der ikke har døgnåbent tjek ind eller et serviceniveau der inkluderer bagageopbevaring.

Her kan du se mere om overnatning i New York.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

eTA – indrejse til Canada med fly

Fra marts 2016 skal du udfylde en eTA (Electronic Travel Authorization) når du flyver til Canada. Skal også udfyldes hvis du flyver via Canada til USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada