La Brea, Caltech og shopping i Pasadena

Los Angeles blev oplevet på kryds og tværs i min topløse Mustang. Der var både forhistoriske tjærehuller, amfiteater og shopping i Pasadena.

19 marts, 2017

La Brea Tar Pits, kunst og biler

Jetlag fik mig tidligt op og i gang. Hvis du er en af dem der vågner tidligt pga. jetlag de første dage på en roadtrip, kan du udnytte at du er oppe tidligt.
Jeg skulle på tværs af Los Angeles i bil, så satte pris på den tidlige start.
Vejret var ikke super, men vejrudsigten sagde godt vejr senere, så min cabriolet kom til sin ret.

Jeg havde haft min første nat på et Ramada nær lufthavnen. 570 kr for en nat, uden morgenmad.

Derfra gik turen nord på i LA til La Brea Tar Pits på Wilshire Blvd I den nordlige ende af byen.

Jeg benytter Google Maps som GPS, og denne morgen gjorde den mig opmærksom pop, at der LA Marathon. Det betød at nogle veje ville være lukkede (og skabe mere trafik andre steder).
En oplysning jeg ikke havde fået hvis jeg blot havde haft en almindelig GPS i forruden.

Her kan du læse mere om GPS på din roadtrip i USA & Canada.

La Brea ligger i gåafstand til LACMA (Los Angeles County Museum of Art) og Petersen Automotive Museum. Sidstnævnte var jeg ikke inde i på dette besøg, men bygningen er et kig værd.

La Brea og LACMA grænser op til hinanden og deler en offentlig park. Her er der dels kunst, men også de berømte tar pits.

Disse tar pits kan du se uden beregning og læse dig til hvad det er og hvorfor der stikker forhistorisk undergrund op midt i Los Angeles.

Besøger du La Brea Tar Pits museet, kan du få adgang til mere.
Jeg var ikke inde på museet, men har du børn med på turen som har set Ice Age, så er dette stedet for dem.

Her finder du mere information om de tre museer:
Tar Pits
Petersen Automotive Museum
Los Angeles County Museum of Art

Hollywood Bowl og Griffith Observatory

Fra La Brea kørte jeg, med taget nede, til Hollywood Bowl Overlook.

Et lille indhug i vejsiden hvor du kan parkerer og kigge ned på Hollywood Bowl (et ikonisk amfiteater) og ud over LA.

Der var stadig dis, så ikke så meget man kunne se, men kunne godt udpege nogle af de berømte kendetegn, bl.a. Hollywood skiltet.

Hvis du vil tættere på Hollywood skiltet i bil, uden at generer de lokale beboere, så er Hollywood Dog Park et godt sted at sætte GPS’en til. Det gjorde jeg sidst jeg var i LA.
Det er også muligt at hike til toppen af bakken ovenfor skiltet og kigge ned på det og byen. Den oplevelse har jeg stadig til gode.

Fra Hollywood Bowl Overlook jeg til Griffith Observatory.
Kunne godt se på Google Maps da jeg plottede den ind, at det nok ikke blev til noget. Alle veje omkring Griffith Observatory var røde.
Ganske rigtigt, så var der proppet deroppe. Så meget at de havde lukket parkeringspladserne af og blot gennede trafikken igennem. Så ingen mulighed for at stoppe og nyde udsigten.

Jeg har nu været forbi Griffith Observatory tre gange uden at kunne parkerer ved og måtte fortsætte. Næste gang tager jeg bussen op. Du kan finde info på observatoriets hjemmeside.

Her kan du finde info om åbningstider, parkering og transport til Griffith Observatory.

The Big Bang Theory og Caltech

Den manglende mulighed for parkering skulle ikke ødelægge min dag, så jeg kørte videre mod Pasadena og Caltech, som hele tiden havde været planen.

Caltech er vestkystens svar på MIT (Massachusetts Institute of Technology i Boston). Et teknisk universitet som har været omdrejningspunkt i tv-serier som Numbers og The Big Bang Theory.

Campus er en blanding af spansk inspireret arkitektur og en masse kedelige “squares”. Der er næsten ingen liv en søndag i marts, så trænger du til ro i sjæl og sind er det et fint sted at strække benene.

Sushi og Old Pasadena Shopping

Mens jeg var i Pasadena, blev tiden brugt på det byen også kan – dining og shopping.

Var blevet anbefalet Sugarfish inden afgang, og det skuffede ikke. Super autentisk sushi på et lille og meget populært sted. Jeg var der kort efter åbning og fik en plads i baren.

Old Pasadena er en shoppers drøm.

Et par parallelle gader huser alle de brands du forventer og lidt til, og inde i gyder og mellem gamle bygninger finder du et hav af små finurlige butikker.

Hvis Rodeo Drive er for dyrt for dig i LA, så tag til Pasadena og shop.

Her kan du læse mere om shopping på din roadtrip.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Billige overnatninger i Los Angeles

Los Angeles har billige overnatninger der ikke nødvendigvis ligger langt uden for byen. Selvom Los Angeles er en stor by vælger mange at overnatte i et område og så køre pop tværs af byen til forskellige oplevelser. Det øger dit udvalg af hoteller og moteller og dermed din indflydelse på prisen på dine overnatninger. Her kan du finde eksempler på overnatninger i Los Angeles med eksempler på de forskellige områder samt priser.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Halvvejs på Route 66, Santa Fe og neon i Albuquerque

Så nåede vi halvvejs på Route 66 og fik morgenmad på Midpoint Cafe – også kendt som Ugly Crust Pies. Vi fik også set på biler og adobe huse og fandt til sidst en overnatning i Albuquerque som var en positiv overraskelse og som lå på Route 66.

Tax Free shopping på din roadtrip

Det er muligt at få sales tax refunderet i USA. Det er dog kun muligt i to stater (Texas og Louisiana) og gebyret gør, at det nok ikke er besværet værd.

Hike til Lone Pine Lake

Hiken til Lone Pine Lake er alle anstrengelserne værd. Turen byder på utrolige udsigter og søen er noget af det mest billedeskønne i området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada