Mont Royal i Montreal, Canada

Montreal i Canada har en skyline der kan måle sig med de fleste. Den opleves bedst fra Mont Royal – et bjerg midt i byen Montreal.

28 sep, 2018

Op på Mont Royal til fods

Turen over grænsen i lejebil fra USA til Canada gik uden problemer og vi havde tid til et par oplevelser i Montreal efter ankomst.

Den første af mange oplevelser i Montreal var en tur op på Mount Royal. Vi boede i en Airbnb lejlighed tæt ved og valgte at tage turen til toppen til fods.

Mount Royal er et bjerg midt i byen Montreal og turen derop var en del mere anstrengende end forventet, bl.a 350 trappetrin, men udsigten er det hele værd.

En lille omvej gennem skoven betød et ekstra kig til byen fra en lidt anden vinkel (mod nord) end den du kan se på toppen (mod øst).

Mount Royal Chalet

Udkigspunktet på toppen er populært og parken lige så. Der var mange ude at gå denne dag, der lige som os tog turen derop på gå ben, men også mange motionister og cyklister.

Der er flere destinationer rundt om på bjerget, bl.a Mount Royal Cross.
Vi gik efter Mount Royal Chalet – en gammel bygning på toppen der har navn efter bjerget. Indenfor er der en stor sal med nogle gamle vægmalerier, der forklares gennem en interaktiv installation.

Den store plads foran Mount Royal Chalet giver et imponerende view ud over byen og havnen.
Det er populært at pakke en picnic kurv og nyde den på toppen, så rundt om sad flere med en bid brød og en flaske vin.

Montreal Skyline

Vi nåede op på toppen mens der stadig var lidt dagslys tilbage. Når solen går ned lyser byen op og Montreal skyline træder frem i mørket.

Du kan komme op på toppen på forskellig vis. Bor du i byen vil jeg ikke anbefale bil, da Montreal har megen trafik og det tager tid at komme rundt i byen med bil det meste af dagen. Der er dog parkering nogenlunde tæt på toppen. Der er ikke metro til toppen, men der kører bus.

Poutine – en canadisk klassiker

Nede igen sluttede dagen med en canadisk klassiker – Poutine.

Retten er mere udbredt på østkysten og specielt i Quebec. De fleste restauranter har deres egen variant på menuen og mange steder kan du vælge mellem flere forskellige, der ud over fritter, cheese curds og sovs, også indeholder kød.

Anne og Anders i Canada, 2023

I 2023 rejste Anne og Anders (du ved, dem fra DR programmerne) på tværs af Canada fra vest til øst. Undervejs besøgte de danskere i Canada og oplevede landet lidt mere end den gennemsnitlige turist.
TV-programmerne blev sendt i august/september 2023 og kan ses her.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Kanotur ud for Toronto

Efter en formiddag fyldt med lækkert mad og masser af input fra min Food Walking Tour i Leslieville, tog jeg et par timer på vandet i en kano ud for Toronto.

Peyto Lake og postkort på stribe

Peyto Lake har en karakteristisk turkis farve som kommer fra områdets mange gletchere. Jasper blev til Banff National Park og naturen fortsatte sin kontinuerlige række af postkortmotiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada