Billeje i Californien

Billeje i Californien inkluderer gratis ekstra chauffør og ofte også gratis envejsgebyr. Derudover er Californien oplagt at leje en cabriolet eller en anden eksotisk bil i.

Californien er et stort billeje marked

Californien og Florida er de to største biludlejningsmarkeder i USA. Det er de to stater som flest tager til hvor de lejer en bil og tager ud på egen hånd og er oplagte roadtrip destinationer.

Altid lejebiler til rådighed i Californien

De to største byer og lufthavne i Californien der lejes bil i er San Francisco og Los Angeles. Begge steder er der god dækning af alle de største og kendte udlejningsselskaber og du vil altid kunne leje en bil til din roadtrip disse steder.

Begge byer er gode udgangspunkter for den klassiske rute på vestkysten, som går gennem staterne Californien, Arizona og Nevada og dækker seværdigheder som:

 • Highway 1
 • Grand Canyon
 • Monument Valley
 • Zion National Park
 • Las Vegas
 • Death Valley
 • Yosemite National Park mm.

Gratis envejsgebyr på billeje i Californien

Det er muligt at finde gratis envejsgebyr i Californien, men flere selskaber har indført det helt eller delvist, så hold øje når du lejer.
Envejsgebyr er når du afhenter bilen et sted og afleverer den et andet sted. Californien, til dels, og Florida har gratis envejsgebyr, hvis du henter og afleverer to forskellige steder inden for samme stat.
Her kan du læse mere om envejsgebyr, og hvordan du ser prisen for det på lejesiderne.

Gratis ekstra chauffør ved billeje i Californien

Som noget unikt kan du i Californien leje en bil og få ekstra chauffører registreret gratis når du er over 25 år. Det er så vidt vides kun i Californien det er muligt og dækker både familie og venner.

Det betyder at du ikke skal vælge en tilbudspakke med ekstra chauffører, benzin og GPS når du lejer bil i Californien via de sider jeg anbefaler.

Dog er chauffører under 25 år ikke gratis, så der kan det stadig betale sig at leje en bil i en tilbudspakke for at opnå den bedst mulige pris.
Her kan du se mere om Ung Chauffør og aldersgrænse på billeje.

Gratis ekstra chauffør er kun noget Californien har som standard, men du må gerne køre uden for Californiens statsgrænse med den bil du lejer i Californien og den/de ekstra chauffører uden at det påvirker din leje eller forsikring.

Her kan du læse mere information om ekstra chauffører ved billeje.

Billeje i Los Angeles

Her kan du læse mere om hvordan det foregår med billeje i Los Angeles lufthavn.

Billeje i San Francisco

Her kan du læse mere om hvordan det foregår med billeje i San Francisco lufthavn.

Leje af cabriolet i Californien

Da der som oftest er godt vejr i Califronien og generelt på den klassiske rute, så er det oplagt at leje en cabriolet i Californien til din roadtrip.

Los Angeles og San Francisco er nogle af de store cabriolet destinationer i USA, men selvom der er over gennemsnittet af cabroilet´er i Californien, så er det en god idé at booke din cabriolet i god tid, da det er en special-bil og det er en begrænset vare.

Her kan du læse mere om at leje af en cabriolet i USA.

Den billigste billeje i Californien

Jeg har lejet bil i Californien fem gange. To gange fra San Francisco lufthavne og tre gange fra Los Angeles lufthavn. Jeg har lejet bil mere end 40 gange i USA og har fundet frem til de sider som giver de bedste priser og den bedste service. Alle inkluderer de lovpligtige forsikringer som er nødvendige ved billeje i USA og Californien.

De sider jeg benytter mig af er:

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

Lej en Tesla til din roadtrip

Tesla og elbiler er mulige at leje på flere destinationer i USA. Tesla er det primære mærke, der udbydes af Hertz. Andre mærker introduceres løbende, bl.a. Polestar, som også dukker op i søgeresultaterne.

Det er muligt at leje Tesla modellerne 3 og Y. En midsize sedan personbil og en SUV. Her kan du finde detaljer og priseksempler på leje af Tesla.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer.  Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Billig billeje i Orlando

Orlando er et af de største billejemarkeder i verden, så det er både nemt og billigt at leje bil i Orlando. Dog spiller sæson ind på udbud og efterspørgsel.

80 Comments

 1. Hej René.

  Min veninde og jeg skal på road trip til sommer (juli) fra Chicago – New Orleans, og skal leje bil i 17 dage. Vi vil gerne leje en SUV og vi er to chauffører.

  Sidst vi var på roadtrip i USA, også i juli, lejede vi først bil i juni og vi forestiller os, at der er penge at spare, hvis vi venter med at booke til kort tid før afrejse. Men det er måske ikke helt korrekt – når jeg kigger på dit skema ovenfor for priseksempler på leje af en SUV, ser det ud til, at det faktisk vil være billigst at booke allerede nu, altså i april. Hvad siger din erfaring på dette punkt?

  Jeg har kigget lidt på rentalcars.com og AutoEurope, og finder en minimumspris på 6.100 ekskl. envejs-gebyr og ekstra chauffør hos Thrifty. Mon det kan gøres billigere, jo tættere, vi kommer på?

  Tak igen-igen for en virkelig god side!

  Mvh. Signe

  1. @ Signe

   Som du kan se af de priseksempler jeg gar for Florida og Californien, så varierer det med tid på året, hvornår det er dyrest.

   Derfor kan du regne med at det samme gør sig gældende i Chicago. I de fleste tilfælde er det dog kun nogle hundrede der skille dyrest og billigst, men på specielle modeller (og populære for nogle områder) kan det være en del mere.

   Selv bookede jeg en bil i Chicago en måned før sidste år, hvor den var gået et par hundrede ned fra første gang jeg havde tjekket.

   1. Hej René

    Tusind tak for svar!

    Har jeg læst skemaet med priseksemplerne ovenfor korrekt – prisen på leje af en SUV i juli måned via Rentalcars.com ligger på:

    6280 (søgning i april)
    7627 (søgning i maj)
    7938 (søgning i juni)
    ?

    Det taler så måske for, at vi snart får booket den bil 🙂

    Mvh. Signe

     1. Super – tak 🙂

      Jeg søgte nu på Rentalcars igen, og et tilbud på leje af en SUV til 5.050 kr. inkl. ekstra chauffør (via Budget) dukkede op.

      Det virker næsten for godt til at være sandt.. Men Budget er vel et helt udemærket udlejningsfirma og har inkluderet de samme forsikringer, ingen selvrisiko osv. som de ande firmaer på Rentalcars?
      Kender du tilfældigvis til afbestillingsreglerne via Rentalcars / Budget?

      På forhånd tak igen!

      Mvh. Signe

 2. Hej René! Tak for en fantastisk side, her har vi fundet meget inspiration!

  Turen går til Californien slut maj hvor jeg opholder mig 4 uger i Santa Barbara på sprogkursus. d. 18 juni får jeg dog selskab af min kæreste og der påbegynder vi vores roadtrip. Vi tager den klassiske og køre fra LA til Las vegas – hoover dam – grand canyon – lower antelope canyon – las vegas – death valley – yosemite – SF – ned langs hwy 1 snupper nogle dage i LA muligvis med lidt afstikkere ud lidt øst(noget der skal ses er?) – og slut i san diego. Vi har fra 19/6-19/7, er det ikke meget realistisk? Noget andet du vil foreslå?

  Et godt sted at overnatte ml. yosemite og SF? Vi kører fra Bishop om morgenen og får set yosemite og det omkringliggende og vil derfor gerne finde et overnatningssted ml. der og SF da vi kører videre dertil dagen efter 🙂

  1. @ Nicole

   Mht. ruten, så er det den klassiske + lidt i er ude i. Den kan i se mere om her og noget af det der er at se:
   https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/

   Jeg vil anbefale at overnatte i Yosemite når i kommer fra Bishop. Strækningen vil tage lang tid hvis i skal opleve noget så Bishop-Yosemite Valley er en god etape.

   Her kan i se mere om, hvor lang tid ting tager:
   https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/tid-til-oplevelser-pa-roadtrip/

 3. Hej Rene,
  Jeg har -ligesom du- lejet bil en del gange, næsten altid ud af LAX, og gennem de sider du anbefaler.
  Kan det passe at de lige pludeslig er holdt op med at inkludere forsikringer?
  Jeg har ikke kunne finde nogen priser, der var inkl forsikringer, og opslagene (når jeg søger på biler)
  ser lidt anderledes ud? -Der er ikke længere inkluderet forsikringer i “Vi giver dig følgende gratis:” -punktet.
  Jeg er endt med at tilkøbe (dyr) forsikring på udlejningsstedet, og kan ikke rigtig få kundeservice i tale vedrørende dette.
  Ved du om noget er ændret?
  Tak for siden og hjælpen!

  1. Hej Sebastian.. Tillader mig lige at svare her 🙂 -har lige kigget på rentalcars.com idag (leje fra LAX) og samtlige biler jeg har kigget på har været incl de 3 forsikringer; ansvar, kasko og tyveri. Mvh Trine

   1. Er det rigtigt?? Gider du ikke lige sige præcis hvilken www adresse du bruger og sådan?? Jeg kigger igen nu,
    og ser ingen forsikringer dér hvor de plejede at være i gamle dage??
    Tak!!
    khs

   2. Det er faktisk lidt underligt. Alt afhængig hvilken browser jeg bruger, kommer søgeresultaterne med og uden forsikringer, og siderne ser anderledes ud….

     1. Hej Rene,
      Jeg har samme problem, som ovenstående Sebastian… Jeg startede i dag med at søge på cartrawler, på Safari, og tilbuddene kom op inkl forsikringer. Da sessionen løb ud og jeg ville søge igen senere, var ingen af tilbuddene inkl forsikringer -på hverken Safari, Chrome eller Firefox. Og man kan jo ikke engang ta’ et gennemsnitsbeløb for forsikringer, for alle udlejningsfirmaerne har ikke bare forskellige forsikringer, men også forskellige priser på forsikringerne, som højst sandsynlig ikke er oplyst.

      Alt dette bare for at sige at forsikringer hører ikke med når man søger på Cartrawler-

      MVH Mette Frandsen

     2. @ Mette

      Jeg ser fint forsikringer inkluderet når jeg søger. De fremgår ikke lige tydeligt (eller ens) på de forskellige billeje sider jeg anbefaler, men læser du lejebetingelserne, vil du se om de er inklusive.

      Mit søgeresultatet lige nu i CarTrawler har dem ikke på forsiden, men de er inkl. og står i lejebetingelserne. Den bil jeg har nu i USA er lejet via CarTrawler og har alle lovpligtige forsikringer inkluderet.

 4. Hej René

  Min kæreste og jeg tager til Californien i juni måned (tredje gang i USA for os begge to), og vi har lidt skarpe kriterier angående biler.

  Vi har planer om at leje en Chevy Camaro SS Convertible fra Los Angeles til San Diego (7 dage), en Chevrolet Tahoe fra San Diego til Las Vegas, Yosemite Park og San Francisco (8 dage), og Ford Mustang Convertible fra San Francisco til Los Angeles (8 dage).

  1) Kan det passe at Camaro’en kun udlejes af Hertz?

  2) Skal jeg skrive til et udlejningsselskab, f.eks. Dollar, om de kan lave et godt tilbud i vores periode, for at sikre os præcis disse 3 biler?

  3) Grunden til vores valg af biler, er både omgivelserne og køreturene – hvad er din mening til det?

  Ps virkelig en kanon hjemmeside, med masser af gode råd!

  1. @ Michael

   Tak for ros.

   1. Nej. Jeg kunne vælge en i Miami hos Dollar (tog Mustangen i stedet – bedre bagageplads og en bedre bil, synes jeg), og fik en Camaro cabriolet hos Thrifty senere på turen. Mustang og Camaro er de enste to cabrioleter som lejes ud pt. Chrysler havde en model, men de stoppede produktionen for et par år tilbage og udlejningsselskaberne skifter biler hvert år. Det er dog standard udgaven af Camaroen du kan leje uden videre. Vil du være sikker på en SS, skal du betale mere for modelgaranti hos enten Hertz eller AVIS.

   2. Udlejningsselskaberne kan ikke give modelgaranti på disse biler. I skal leje specialbiler for at få det – dyre sportsvogne og luksusbiler. De biler du vil leje er standard modeller.

   3. Det er en smagssag og om man kan affinde sig med at bruge bagsædet til bagage.

 5. Hejsa en kammerart og jeg ville tage en tur USA her til juli på et roadtrip. Og vi kunne tænke os en Mustang Cabriolet, har fundet en på budget uden ekstra gebyrer på personer under 25 år (lejer)

  Så det der afskrækker mig. Er at budget/avis har så mange dårlige rates inde på trustpilot? At man høre folk er blevet trukket for penge selvom de har fyldt bilen op, eller personale har skrevet ekstra forsikring på selvom man har takket nej. Og folk der har fået trukket penge to måneder efter?

  Har du oplevet noget i samme dur?

  Mvh Jonas

  1. Hej Jonas.

   Jeg står selv i samme situation, og har set mig lun på en Ford Mustang. Vi er to som ligeledes tager på roadtrip til juli/august og har efterhånden kigget længe for at finde billig billeje. Det billigste jeg kan finde, som er inkl. ung chaufør gebyr (da jeg selv er under 25 år), er 11.000 kroner via FDM-travel med fuld forsikring og ingen selvrisiko. Men det er stadig dyrt, og derfor vil jeg høre dig, hvad din pris er og hvor fra du har fået dette tilbud om ingen ekstra gebyr for ung chaufør? :-).

   Håber du vil dele dette!

   Mvh. Jesper

   1. @ Jesper

    Hej Jesper.

    Har fundet den inde på auto-europe for ca 7500, og har læst hele baduljen igennem af vilkår. Og det er det tætteste jeg er kommet på at finde en mustang uden ekstragebyrer for personer 21 – 25 er denne

    “Lejere (hovedføreren) og yderligere bemyndigede chauffører skal fremvise et gyldigt kørekort på afhentningstidspunktet, som de skal have haft i mindst 1 år, undtagelsesvis i 3 år eller mere”

    Så det hvad jeg tror er at der er ikke er nogle gebyrer vis du har haft dit kørekort i mere end 3 år

    Mvh Jonas

 6. Har du en tilsvarende tabel over biludlejningspriser for 2015 i Californien?

  Synes pt. at biludlejning er rimelig dyrt for juli/august. Selv den mindste bilklasse ligger omkring 5000 kroner for 3 uger afhentet i LAX. Derfor vil jeg gerne lige have nogle tal at sammenligne med, for at vurdere om vi bør vente med at leje bil til vi nærmer os datoerne (vi ankommer til LAX d. 26 juli og hjemrejse 17 august).

  Og, endnu engang, tak for en yderst brugbar hjemmeside :-).

  Mvh. Jesper.

   1. Okay – men er det bare mig, eller er priserne pt. høje på de sider du anbefaler? Hvad siger dine erfaringer ift. om prisen falder desto tættere på dato? Synes man kan læse mange forskellige meninger ift. om prisen stiger/falder desto tættere på datoen.

    Mvh. Jesper

    1. @ Jesper

     Prisen bliver ikke lavere i højsæson, som juli/august er. Det gør den som tommelfingerregel på andre tidspunkter af året (har været min erfaring med mere end 25xbilleje og disse tabeller).

    2. Jeg har siddet i samme situation og irriteret mig over at jeg ikke bookede tilbage i november, da priserne for 3 uger i juli/august var det laveste jeg har set. Der har været lidt udsving siden, mit indtryk er at priserne ofte er lidt lavere når man tjekker om søndagen, af en eller anden grund. Jeg har selv booket en Standard SUV (Hyundai Santa Fe/Ford Edge/Jeep Grand Cherokee) ved Alamo gennem AutoEurope til 7200 for 21 dage i juli/august, laveste pris for den kategori var lidt under 6000 tilbage i november (v. Budget ellerDollar Rentals). Til gengæld har jeg også set den oppe i 8500, så prisen svinger lidt. (Håber ikke at jeg træder nogen over tæerne ved at nævne at man kan få lidt rabat ved at tilmelde sig AutoEuropes nyhedsbrev.)

 7. Hej Rene

  Først tak for en fantastisk side!

  Jeg reserveret en Ford escape til en rigtig god pris(tror jeg) på $580 for 17 dage hos Avis i SFO. Den skal bruges til den klassiske rute slut juli midt august.

  Hvordan er det når man afhenter, vil de typisk tilbyde at man laver en opgradering mod et merbeløb? Gør det nogen forskel at jeg får den til langt under deres dagspris, er de så mindre tilbøjelige til en opgradering?

  1. @ Jakob

   Tak for ros.

   Penge er penge, så hvis de kan få dig til at betale for noget, så tager de gladeligt i mod.

   Her kan du se mere om udlevering af lejebil.

   Hvis du har lejet direkte hos Avis, så vær opmærksom på, om alle afgifter, tax og forsikringer er inkl.

   1. Mange tak. Det er lidt af en jungle med tax. Det ligner ikke umiddelbart jeg betaler tax. Ved du(eller andre) hvad den kunne være. Kan se på en anden side at han havde betalt 10,5%

    Det eneste jeg kan se på reservationen er følgende:

    Base Rate for 18 day(s) 581,28
    Base Rate 581,28
    Mileage:Unlimited
    Rate Rules:
    Minimum 2 Day(s) charge
    Maximum 59 Day(s)
    Rental Options —-
    None Selected
    Protections & Coverages 0,00
    Loss Damage Waiver (LDW) INCLUDED
    Additional Liability Insurance (ALI) INCLUDED
    Surcharges & Fees / Taxes 0,00
    Surcharges
    Taxes
    Tax 0,00
    Estimated Total (USD) 581,28

     1. Tror du har ret. Så vidt jeg kan læse på flyertalk.com slipper man for nogle skatter når man ikke kommer fra USA og skal vise pas/flybillet for at få prisen. Det var også en non-USA resident discount (tror jeg) jeg lejede på g hvis jeg tastede USA in for bopæl var den næsten dobbelt så dyr.

  2. Hej Jakob.

   Hvor har du lejet bil henne? Synes det lyder meget billigt ift. de priser jeg kan finde frem :-).

   Mvh. Jesper

 8. Hej

  Vi er to (på 24), der skal køre den klassiske tur på vestkysten. Hvilken bil vil du anbefale?

  Vi lander i LA d. 2/7 – vil du anbefale os at blive der til 4th of july eller vil du anbefale at køre til en anden by og fejre den dag?

  Vh

  1. @ Anita

   Da i er under 25 år, bliver bil mere et spørgsmål om budget, end noget andet.
   Her kan du se mere om aldersgrænse på billeje og hvordan i finder den billigste:
   https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/aldersgranse-pa-billeje-i-usa/

   Husk ekstra chauffør ikke er gratis når man er under 25, så i skal finde et tilbud som har mere end 1 ung chauffør inkluderet.

   Størrelsemæssigt vil i kunne være i dem alle. I de mindste skal i nok benytte bagsædet til bagage.
   Da i skal bruge lang tid i bilen, vil lidt størrelse og komfort ikke skade, så en Ford Fusion størrelse er fin.
   Er budettet ikke en udfordring, så er en SUV mest praktisk. I sidder højt og har et godt udsyn. I skal ind og ud af bilen mange gange, og det er nemmere i en høj bil.

   I kan finde 4 juli arrangementer i de fleste byer i USA. Gå på google og søg efter dette: https://www.google.dk/#q=4th+july+los+angeles

   I de store byer kan det virke lidt upersonligt, hvor det i de mindre nok giver en mere autentisk USA oplevelse.

 9. Hej René,
  Jeg har også postet spørgsmål under “Tid til oplevelser på din roadtrip”, men sad lige og gennemgik biludlejning her via rentalcars. Under lejebetingelser stod at Visa Dankort ikke accepteres…kan det virkelig passe?? Jeg er sikker på det var det jeg brugte for 5 år siden da jeg lejede bil i USA.
  På forhånd tak,
  Ann Louise

  1. @ Ann Louise

   Du kan fint benytte visa/dankort til både bestilling og afhentning af bil. Det gør jeg selv. Afhentede 4 biler i USA på mit visa/dankort i 2015.

   Grunden til teksten er sådan, er fordi den genbruges på tværs af udlejning til alle destinationer rundt om i verden. Rental car har desværre erfaring med, at mindre biludlejningsselskaber i Europa og resten af verden (ikke USA og Canada) nægter at modtage visa/dankort ved afhentning af bil.

   1. Super mange tak!!

    Lige et ekstra spørgsmål:
    Parkering i French Quarter, New Orleans? Vi skal være der i 3 overnatninger – er det umuligt at finde parkering nær sit hotel (302 Dauphine Street)?? Det virker meget meget dyrt…

    1. Har I spurgt hotellet? De har tit enten et p-hus eller en aftale andetsteds.

    2. @ Ann Louise

     Parkering i French Quater er en udfordring. I kan være heldige jeres hotel har plads (enten valet eller self park) men man betaler typisk for det. Regn med 25-40 dollars pr. nat i storbyerne.
     Regn ikke med at kunne parkerer på gaden selv.
     Gaderne er smalle og ensrettede, så der er få pladser. Der kan være public parking structures (parkeringskældre) men nogle gange skal man køre et par blocks for at finde dem.

   2. Hej René
    Super site du har-Great inspiration!!
    Vi planlægger tur gennem sydstaterne i okt-nov i år. Har fly ud til Atlanta og hjem fra Dallas og skal bl.a. tilbringe noget tid i Big Bend. Resten har vi ikke planlagt endnu. Vi vil gerne køre i en SUV fx en Ford Escape, men min mand går meget op i at den skal være 4 hjuls trukket, og det kan vi ikke se om de er når vi søger på Rentalcars eller lign. Ved du noget om det?

    1. @ Annette

     Tak for ros.

     I kan ikke specifikt leje en 4-hjulstrukket bil, medmindre i lejer en specialbil a la denne: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/bagageplads-lejebiler-usa/jeep-wrangler-unlimited-min-lejebil-i-texas-med-god-bagageplads/ (det kan i ikke via de sider jeg anbefaler, men direkte hos udlejningsselskaberne).

     Men i har ikke brug for en 4-hjulstrukket bil.

     Dels må i ikke køre off-road i jeres lejebil (gør i, så dækker forsikringen ikke) og dels er der ikke nogle af de veje i må køre på i de områder, som kræver 4-hjulstræk. En SUV vil jeg dog anbefale, så i har lidt frihøjde.

 10. Hej Rene.

  Lige et spørgsmål vedr. billeje i LA.
  Hvad er dine erfaringer med udsving på priserne på billeje? Jeg synes at priserne for 3 uger i juli/august 2016 ligger meget højt i forhold til dit skema, når man søger i øjeblikket. De fleste sider skriver at der er tryk på og at der snart kan blive udsolgt, men er det ikke bare for at få folk til at booke med det samme? Mener at have set priser på omkring 5500 tidligere, nu ligger de på 8-9000 for den type vi søger.

  VH. Jacob

  1. Stadig høje priser for billeje juli/august…… 9000 for 3 uger i standardsize SUV
   Skal man satse på de falder igen, eller er det bare med at få booket nu, inden de stiger yderligere?

   1. @ Jacob

    Jeg kender ikke priserne, så ved ikke hvad der er bedst at gøre. Kan kun henvise til hvordan prisudviklingen tidligere har været. Ikke nødvendigvis de priser du finder i dag, men niveauet for ex. juli/august udvikler sig ikke meget jo tættere du kommer.

    Dog vil jeg sige at 9 mrd. i forvejen er lang tid at leje bil. Jeg skal selv bruge en bil til august, men regner ikke med at kigge før til marts. Så ved udlejningsselskaberne bedre hvad der er af udbud og efterspørgsel.

    Jeg kender ikke dine datoer eller destination, men kan pt. finde en SUV til 7500 kr. i LAX slut juli/begyndelse august.

    1. De sidste par år, har jeg fundet de bedste priser 8-9 måneder før.
     Da alle de store sider som Auto Europe og Rentalcar har prisgaranti og gratis afbestilling, er det oplagt at bestille tidligt. Hvis der senere kommer et bedre tilbud, kan man benytte prisgarantien eller afbestille og bestille igen.
     Hvis man tilmelder sig deres nyheds mail, modtager man løbende særlige tilbud.

     Mvh. Bo

 11. Hej René

  Vi har bestilt USA rejse fra 22 maj til 15 juni 2016. Nu skal vi have lejet bil i perioden. Vi overvejer at have en SUV fra Los Angeles til San Francisco (højre rundt og den traditionelle rute) og så en cabriolet fra San Francisco til Los Angeles – altså med et bilbyt i San Francisco.

  Vi vil gerne høre din erfaring med at bytte biler, er det problemfrit og kan man mon booke de 2 biler hos samme selskab på forhånd, sådan at det kun er ét selskab man skal have fat i? Og tager det nærmest en hel dag at lave det byt?

  Alternativt overvejer vi bare at have en cabriolet på hele turen. Men vi er blevet anbefalet at have en SUV på den lange strækning, på grund af højde, komfort og plads.

  Vh Henrik

  1. @ Henrik

   Bilbyt er ikke noget problem. Har tidligere gjort det i både Miami og Las Vegas.

   Det er fint hvis i lejer i LA og afleverer i SF. På den måde undgår i envejsgebyr (som er gratis indenfor staten Californien, men vil koste jer penge, hvis i ex. lejer i LA og afleverer i Lass Vegas).

   Man lejer en bil fra x klokkeslet til x klokkeslet.

   Hvis i ex. afleverer bilen kl 16. så kan i leje en anden bil fra kl 16.

   Hvis i afleverer i SF lufthavn, så ligger alle udlejningsselskaber samlet i en bygning. Det er en fordel, hvis den næste bil ikke er lejet samme sted.
   En anden fordel i lufthavnen er, at der er det bedste udvalg af biler, så større sandsynlighed for ex. en Ford Mustang Cabriolet.

   Når i har afleveret, går i blot op til udlejningsskranken og henter jeres næste bil. Hele forløbet bør ikke tage mere end en halv time (afhængig af kø).

   Hvis i afleverer bilen inde i byen, er det nok en god idé at leje den næste bil hos det samme selskab, for at i ikke skal slæbe jeres bagage rundt i byen efter næste bil.

   Hvis i kun er to personer, kan i godt være i en cabriolet med jeres bagage (i skal måske benytte bagsædet afhængigt af hvor meget i har med). På stræk med høj hastighed (interstates) eller meget varme, kan i jo blot køre med taget oppe.

   Udsynet i en cabriolet (med taget oppe) er mere begrænset end i en SUV, men oplevelser med taget nede opvejer det med flere længder.

 12. Hej Rene! Kan man være sikker på at der ikke er noget gebyr på at aflevere en bil lejet i Californien og aflevere i las vegas?
  På autoeurope som jeg har kigget på, ser det ikke ud til der står noget ekstra gebyr? Tør bare ikke risikere at skulle betale en stor sum penge 🙂

   1. Har læst dit indlæg. Men er jeg sikret når nu jeg bruger autoeurope og der ikke popper en besked op om envejsgebyr? Du nævner at det står tydeligt om hvorvidt der skal betales envejsgebyr eller ej. Så ved at booke der burde jeg vel ikke skulle betale gebyret? 🙂

   2. Men når jeg søger med autoeurope og der ikke popper en hilsen op om at der skal betales envejsgebyr, er det så sikkert nok? 🙂

    1. @ Nicole

     For at være på den sikre side, vil jeg ikke regne med nul kr. i envejsgebyr.

     Som jeg forklarer iartiklen, så oplyses envejsgebyr først efter du har bestilt bilen. Så først der, har du bekræftelse på, om der er envejsgebyr eller ej.

 13. Hej Rene

  Vi har bestilt en Minivan, 8-12 personer, når vi skal til USA/Califonien næste sommer. Vi er 8 personer, og jeg er i tvivl om vi må køre denne bil på et alm dansk kørekort.
  Jeg har søgt svar på mit spørgsmål alle vegne snart, men hverken Biludlejningen (Cartrawler), den Amerikanske Ambassade eller FDM ved besked!

  Håber virkelig at du kan hjælpe mig!

  1. @ Lisbeth

   Du må gerne køre en 9 eller 12 personers minivan på dit B kørekort.

   9 pers. og 12 pers. minivanen er lige store.
   12 pers. har blot sæder, der hvor 9 pers. har bagageplads.

 14. Hej René

  Min kæreste og jeg planlægger at tage til USA fra d. 22 maj – d. 14 juni 2016. Vi har fået lavet et prisoverslag fra et rejsebureau, der lyder på ca. 21.000 kr. – dette inkluderer fly t/r for 2 pers., billeje i alle dage samt 3 dages overnatning i LA ved ankomst.

  Kan du vurdere, med et “slag på tasken”, og vi selv kan gøre dette billigere?

  Vi har lidt svært ved at overskue de forskellige dele, og er i en situation hvor rejsen gerne skal være så billig som muligt. Vi kan umiddelbart finde billeje for max 7000 kr og fly for max 8000. Så vi synes jo der er lidt langt derfra, og op til de 21.000 kr.

  På forhånd tak.

  Hilsen Henrik og Ditte

  1. @ Ditte

   Du siger det jo selv: I kan selv finde det billigere. Så jo, i kan gøre det billigere 🙂

   Et hurtig tjek på billetter og jeg kan finde en retur til 3000 kr. så 6000 kr. for to, fra CPH til LA (med et stop).

   Bil kan jeg finde til 5000, men hvis i er under 25 år, så er 7000 nok mere realistisk.

   Tre dages overnatning i LA er en variabel, da det handler meget om hvor i vil bo. I kan få tre overnatninger i Venice Beach for 3200 kr (på trestjernet hotel).

   Så fly (for to), bil og overnatning kan gøres for: 6000 kr. + 7000 kr. + 3200 kr. = 16.200

   Her kan du et detaljeret regnskab for en af mine tidligere ture i USA: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/budgettet-roadtrip/prisen-pa-roadtrip-2013/

   1. Mange tak for dit svar. Vi er begge over 25, så alt i alt lader det jo til, at der er en del penge at spare!

    Vi vil kigge noget mere på det i hvert fald, og nærstudere dit regnskab 🙂

    Mvh

   2. Hej igen

    Jeg håber du vil svare på et lille tillægsspørgsmål..

    Vi har nu læst en del på din side her, og søgt rundt i vores muligheder – vi er kommet frem til at vi selv kan klare de tilsvarende tilbud fra rejsebureauet til omkring 15.000 kr – mod bureauets 21.000 kr.

    Vi er dog lidt i tvivl omkring billeje. Kan vi være sikre på at ALT er inkluderet i billeje og at vi har de rette forsikringer og 0 kr. i selvrisiko osv.osv., hvis vi booker gennem eksempelvis Alamo eller Rental Cars? Det står jo skrevet som om at der ingen ko på isen er, men samtidig får vi så mange skræmmehistorier om, at der altid gemmer sig en eller anden overraskelse med småt.

    Har du derudover et råd til, hvor meget tid det er godt at have til transfer i lufthavnene? Der er jo ikke noget ved at have kort rejse- og transfertid, hvis man ender med ikke at nå flyet…

    Tak for rigtig god og brugbar vejledning 🙂

    Vh

    1. @ Ditte

     Det korte svar er ja, til billeje, men læs jeres papirer.

     Start her og bliv klogere på inkluderede forsikringer – og i tilfælde af noget skulle ske.
     Min erfaring er, at skræmmehistorierne kommer fra folk der ikke har læst på lektien og siger ja til ting de ikke behøver ved udlevering af lejebil.

     Er jeres mallemlanding i Europa på vej til USA, så er 1-1.5 time rigeligt.
     Er jeres mellemlanding i USA, så skal i igennem immigration, og her vil to timer være at foretrække, men mindre kan også gøre det. Flere steder er der speciel kø til transit passagerer og personale er typisk flinke til at lade folk der har travlt komme frem i køen.

 15. Hej Rene og andre interesserede!

  Min kæreste og jeg har netop været afsted på en tur i Cali og Nevada.
  Trods de mange gode anbefalinger af andre biludlejningsselskaber herinde, endte jeg med at leje vores bil gennem Avis.
  Jeg fandt et sjovt forum på nettet: http://www.flyertalk.com/forum/avis-preferred/344152-avis-discount-codes-250.html , hvor der diskuteres på livet løs om voucher codes. Jeg endte med at give 3500 for en cabriolet i 14 dage med to unge chauffører osv.
  Grunden til jeg skriver er, at jeg er imponeret over bilparken i Avis, Los Angeles International Airport (LAX).
  Der var ikke én eneste bil, at ikke havde lyst til at køre væk i. Vi endte med at få en Gul Ford Mustang, 2,3 liter EcoBoost, der laver 317 hestekræfter.
  Den var HELT ny. Jeg kan i den grad tilslutte mig det, som Rene tidligere har skrevet herinde. “Det tilfører en helt ekstra dimension til turen”…

  God rejselyst til jer alle.

 16. Hej René (og andre),

  Først og fremmest – tak for en virkelig god hjemmeside. Min kæreste og jeg skal 19 dage til Vestkysten og finder meget inspiration herinde. Vi har dog lige et spørgsmål. Vores rejse ser, i grove træk, således ud;

  San Francisco.
  Yosemite.
  Death Valley.
  Las Vegas.
  Gran Canyon.
  Los Angeles.
  San Francisco.

  Vi rejser i perioden d. 29 sep. til d. 18 okt. Vi er lidt i tvivl, om vi kan køre hele vores roadtrip i en cabriolet, eller om du vil anbefale at leje fx en SUV den første halvdel af turen (San Francisco til Las Vegas). Økonomien i bilen skal ikke være det afgørende – vi tænker mere på vejret, vejforhold, naturparker mm.

  Så vil det give mening for os at køre hele turen i en cabriolet? (Vi håber). 🙂

  Mange tak,
  Mads

 17. Hej Rene,

  Ved du hvor man kan finde et udlejningsselskab, hvor man ved hvilken bil man helt præcist får?
  Hvor der ikke står ” Eller lignende”.

  Håber du kan hjælpe.

  Hilsen
  Caroline

  1. @ Caroline

   Det kan du kun hos ex. Hertz eller AVIS og kun ved specialbiler (sportsvogne, luxusbiler såsom BMW, Mercedes, Porsche etc.)

   Almindelige biler som en familie sedan eller en SUV, som er på de sider jeg anbefaler, kan du ikke få modelgaranti på.

   1. Hej, vi er to veninder der skal til at planlægge en roadtrip i Californien og omegn. Vi skal afsted til foråret 2016, i en måneds tid.

    Vi har snakket om noget der måske eller måske ikke er en smule vanvittigt, i hvert fald vil vi gerne hører dig, hvorvidt det egentlig er muligt eller ej, samt om det er en dårlig idé eller ej. – Vi har tænkt på, om man i realiteten ikke godt kunne “bo” i sin bil derovre, og så leje f.eks. en Grand Caravan el. lignende med masser af plads bagi. Selvfølgelig med overnatninger på hoteller en gang i mellem, men som udgangspunkt altså bo i bilen.
    Spørgsmålet er samtidig også, hvor det er muligt at overnatte med sin bil, og om det for så vidt overhovedet er muligt.

    Håber du kan hjælpe os 🙂

 18. Hej Rene.

  Vi skal til Californien i oktober i 3 uger og er blevet godt inspireret af dit forslag “Den klassiske roadtrip på vestkysten”. Bilen skal lejes i LA men vi har svært ved at gennemskue om man bare kan køre ind i andre stater, hhv. Utah og Arizona. Kender du til dette ?

  Hilsen
  Christine og Niklas

 19. Hej

  Jeg er ved at leje bil i 30 dage i april/maj i CA… Den fundne bil via rentalcars.com koster 8700 kr. ved afhentning hos Thrifty. Søger man direkte på Thriftys hjemmeside, samme kategori bil, samme dato, koster bilen 2800 kr. mindre. Hvad der er svært at gennemskue er selvfølgelig forsikringsbegreberne når man ikke er inde i reglerne på samme måde som herhjemme. Er dette det typiske billede når man lejer direkte, eller hvad ligger til grund for den forholdsvis store prisforskel?

  Vh Søren

  1. @ Søren

   Min erfaring er, at det er dyrere at leje direkte hos udlejninsselskabet, ex. Thrifty, end de sider jeg anbefaler.

   For at få den endelige pris hos ex. Thirfty skal du nogle steps ind i processen. På dette billede kan du se prisen når TAX er lagt til og hvad forsikring vil koste. hos de sider jeg anbefaler er forsikringen inkluderet i prisen du ser.

   1. Tak for hurtigt svar! Selvom man lejer i CA kan ekstra fører stadig tilføjes, hvilket er lidt modstridende ifht. det du skriver om særregler for CA på dette punkt. Er det nødvendigt at vælge ekstra fører som tilvalg ved booking?? Gennem rentelcars…

    1. @ Søren

     Nej, hvis den ekstra chauffør er fyldt 25 år, skal du ikke tilvælge noget ved bestilling. Den ekstra chauffør tilføjes blot ved afhentning uden beregning.

 20. Hej,

  Super fed og informativ side. Jeg har dog et spørgsmål ang. kørekort. Sagen er den at jeg er 29 og har netop først fået taget mig sammen til at tage mit kørekort nu ( flot ik? 😉 ) Mit spørgsmål går egentligt ud på, hvilke firmaer er ligeglade med om man kun har haft kortet under 1 år? Jeg håber virkelig det kan lade sig gøre at leje en bil i min situation, da fly og hele skidtet er bestilt.

  Håber du kan hjælpe mig lidt på vej.

  På forhånd tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada