Penge og kreditkort i USA

Kort og kontanter på ferien i USA og Canada er nemt. Du kan bruge kort de fleste steder men kontanter er stadig en stor del af kulturen i USA.

Kreditkort i USA og Canada

Du kommer langt med et kreditkort i USA. Et VISA eller MasterCard modtages stort set overalt og alle større køb som hotel, restaurant, benzin, entré til turistattraktioner mm. betales nemt med kreditkort. Dermed slipper du for at rende rundt med en masse kontanter.

Brugen af kreditkort er lidt anderledes i USA. En ting man ikke kan er at hæve over beløb. Det er en meget dansk ting (kan man ikke i andre lande såvidt jeg ved). Ved fysisk brug af kreditkort er det efterhånden mere udredt at du skal benytte PIN og kan endda bruge kontaktløs betaling mange steder. I 2023 er dette endnu ikke 100% udbredt, så vær forberedt på at ting ikke altid er som du kender det hjemme fra Danmark.

Åben for bruge af dit kreditkort i udlandet

Husk at du måske skal tillade at dit kort kan benyttes i udlandet. Mange banker og kort har indbygget sikkerhed, så dit kort ikke pludselig kan benyttes på et gademarked i Thailand, mens du selv sidder i Danmark. Dette kan være mere eller mindre automatisk, men kan give lidt problemer.
Første gang de fleste benytter deres kreditkort i USA eller Canada, er når de skal hente lejebil. Hvis kortet ikke er åben for brug i udlandet, så kan kortet fejle. Det betyder ikke kortet ikke virker eller er lukket, men du skal foretage dig noget, inden du kan benytte kortet.
Hos de fleste banker kan dette ordnes i din netbank på telefonen. Her skal du ind under Kort og ændre så du kan benytte dit kort i udlandet (og måske USA specifikt). Dette er en indstilling du kan lave inden du tager afsted. Det kan også være du har en indstilling, hvor du har sat USA som et sikkert område. Når dit kort så benyttes der første gang, får du besked (sms) og kortet åbnes til brug i området automatisk. Er du i tvivl, så kontakt din bank for flere detaljer.

Kreditgrænse på kreditkortet

Når du bruger dit kreditkort på ferien skal du være opmærksom på din kreditgrænse.

De fleste danskere har et VISA/Dankort. Når du benytter det i danske butikker (fysisk eller på nettet), så er det Dankort-delen du bruger. Dankort-delen er knyttet til din bankkonto og det legitimerede overtræk som kortet måtte have.
Når du benytter kortet uden for Danmark, så er det VISA-delen du bruger og her gælder andre regler.

De fleste kreditkort kommer med en kreditgrænse på kr. 25.000 med en løbetid på 30 dage. Den kreditgrænse er uafhængig af hvor mange penge du måtte have på din konto.
Eks. Hvis du har kr. 50.000 på din konto, men i løbet af 30 dages brug i udlandet rammer 25.000, så spærres dit kort.
Det kan åbnes igen af din bank for et lille gebyr.

Jeg var ude for det i 2006 i Florida og måtte få min bank (Danske Bank) til at nulstille min kredit for kr. 300 i gebyr. Jeg ramte min kreditgrænse ved bl.a. depositum på jetski udlejning og en ekstra billeje. Er man to eller flere afsted, så bør det aldrig blive et problem (medmindre man virkelig giver den gas).

Jeg rejser med to kort.
Et VISA/Dankort og et MasterCard.
Begge er kreditkort. Hvis du ikke er sikker på om dit kort er et kreditkort (hvis der ex. står Debet eller Debit på det), så forhør dig hos din bank inden afrejse.

Info fra min bank, dec. 2016:

Mit VISA/Dankort har en kreditgrænse på 25.000 kr. løbende 30 dage.
Jeg kan hæve 2.000 kr om dagen i udlandet og max 25.000 kr. på 30 dage.

Mit MasterCard har en kreditgrænse på 20.000 kr. løbende 30 dage.
Jeg kan hæve 6.000 kr. om dagen i udlandet og max. 20.000 kr. på 30 dage.

Hvad koster det at bruge kreditkort i USA?

De fleste banker/kort trækker 1,5-2% i gebyr når du benytter et kreditkort til betaling i Europa og resten af verden, herunder USA.

Min bank trækker 2% på de kort jeg har (et VISA og et MasterCard) når jeg benytter dem til betaling i USA og Canada.
Køber jeg noget til 100 kr, så trækker banken 102 kr.

De 2% kan løbe op i løbet af en roadtrip. Sat på spidsen kan du nok spare en del, ved at have dine penge med i kontanter i stedet. Selv hvis du skal hæve kontanter undervejs på din tur (mener det er 30 kr. for en hævning) kan det være billigere end kort. Dog vil der altid være ting du ikke kan købe med kontanter, ex. hvis du bestiller hotel eller andet online undervejs på din tur.
Spørgsmålet er så, om du vil tage chancen og medbringe så mange kontanter som du kommer til at bruge på en roadtrip..

Når du bruger dit kreditkort kan maskinen nogle gange spørge om du vil betale i danske kroner eller lokal valuta. Her er det altid billigst at vælge lokal valuta.
Betaler du i danske, så vil du ikke blive trukket de ekstra % på dit kort. Til gengæld vil vekselkursen på det danske beløb du har fået vist, ofte overstige de 2 %, da du betaler for vekslingen mellem forretningen og deres bank.

Kreditkort og udlevering af lejebil

Du kan opleve problemer ved udlevering af lejebil, hvis du ikke har et rent kreditkort.
Læs mere her om brug af kreditkort ved udlevering af lejebil.

Kontanter i USA og Canada

Dollars bruger jeg typisk til at betale for mindre køb. Køb hvor du typisk sidder i bilen som bro-afgift, parkering mm.
Jeg bruger også kontanter når jeg går rundt i byen og lige skal have en snack eller vand i en kiosk eller gadesælger.

Jeg bruger også oftest kontanter når jeg sidder i en bar og får en øl. Noget med bar-kulturen i USA og at det er nemmere mht. drikkepenge.
Hvis du skal shoppe noget stort (høj pris), så kan du hæve hjemmefra og betale med kontanter for at undgå at komme i nærheden af din kreditgrænse.

Hvis du har kreditkort og ikke planlægger at købe nogle store souvenirs så er det altså ikke nødvendigt at medbringe særlig mange kontanter. På en 3 ugers tur har jeg 200-300 dollars med.

Der er to sæt regler for hvor mange kontanter man må tage med til USA.
Den danske lov siger, at du må tage op til værdien af 10.000 euro ud af Danmark uden at skulle oplyse det til SKAT.

I amerikansk lov er der ikke nogen grænse for hvor mange kontanter du må indføre, men er beløbet større end 10.000 dollars så skal du udfylde et told-dokument (FinCEN 105).

For en ferie eller turist ophold (som er max 3 måneder) ser jeg ingen grund til at tage så mange kontanter med dig.
Udover det er upraktisk, så udgør det også en risiko hvis du mister dem, får din bagage stjålet, eller gud forbyde, blive berøvet.

Hæv kontanter i en ATM – pengeautomat

Hvis du løber tør for kontanter, så er der rig mulighed for at hæve flere. Det gør du i ATM maskiner (kontantautomater) som du finder flere steder end i Danmark. I USA og Canada står de ikke kun ved banker, men også på hoteller, restauranter, supermarkeder og barer mm.

Pas på med hvor du hæver kontanter, da prisen for det kan variere en del. Når du hæver kontanter i udlandet (ikke kun USA eller Canada) så betaler du et gebyr til din danske bank. Det er på 30 kr. for visa/dankort og MasterCard Cebit. For MasterCard Credit, kan det være 50 kr.
Banken du hæver pengene i, kan også opkræve et gebyr. Jeg har betalt både 5 dollars og 3 dollars for dette. Hæver du i en ATM som ikke står i en bank, så kan gebyret være større eller en procentdel af det beløb du hæver.

Skal du bruge mange kontanter i udlandet, så vær opmærksom på, at der er en daglig grænse for, hvor mange kontanter du kan hæve. Visa/dankort er på 2.000 kr. For Mastercard kan beløbet variere afhængig af korttype og bank.
Når du benytter dit kort i en ATM / pengeautomat, så vær opmærksom på hvad der står på skærmen. Det er ikke ens i hele verden, så læs før du klikker. Når du benytter dine danske kort i udenlandske automater, skal du vælge Credit når den spørger. Ellers kan du ikke hæve kontanter.

Forvent ikke at dit kort fungerer i alle pengeautomater – også selvom du kun benytter dem ved en bank. Der kan være mange årsager til, at dit kort ikke virker. Det er ikke ensbetydende med at dit kort er lukket eller andet. Det er blot fordi, at banker og kreditkort fungerer anderledes i USA og Canada.

Ved flere banker står pengeautomaten indenfor i et lille rum, før du kommer helt ind i banken. Selvom banken er lukket, kan du stadig hæve kontanter. Du kan benytte dit kreditkort til at få adgang til rummet med pengeautomaterne ved at køre det gennem en kortlæser ved døren. Det er ikke sikkert at alle banker accepterer dit kort og låser døren op for dig.

Kreditkort og tankstationer

Det er ikke et problem at betale din benzin med kreditkort på tankstationer. Ofte kan du gøre det direkte ved standeren.
Du kan dog blive bedt om at indtaste din ZIP (postnummer) og her vil dit danske postnummer sjældent virke. Der findes populære “tricks” med at sætte et nul foran (ex. 08000) og andre kneb, men det virker sjældent for mig.

Hvis du ikke kan betale ved standeren, skal du ind i butikken og betale for din benzin på forhånd. Her afsætter du et beløb på dit kort, og fylder så på. Når du ikke op til beløbet, vil det resterende blive ført tilbage på dit kort.

Kontaktløs betaling i USA og Canada

Kontaktløs betaling er meget udbredt i USA og Canada og dine danske kort fungerer de fleste steder, når muligheden er der. Har du Apple Pay eller Google Pay, så kan du også benytte denne mulighed ved betaling.

Hvorfor virker kortet pludselig ikke?

Hvis du først på turen har betalt på en Philips 66 benzinstation eller et Safeway supermarked uden problemer, men får afvist dit kreditkort næste gang du betaler i den samme kæde, så betyder det ikke dit kort ikke længere virker. Der kan være stor forskel på, hvide betalingssystemer der er på tværs af en supermarkedskæde eller benzinstationer. Kan være de har den nyeste version hvor det virkede, og der hvor det fejler benytter de et ældre. Der kan også gælde andre regler i den stat du nu er i, hvorfor nogle kort måske afvises fordi betalingssystemet ikke kan udføre bestemte tjek. Det kan være bøvlet, men som ofte så virker dit andet kort. Personen i kassen eller bag disken ved (med stor sandsynlighed) ikke hvorfor dit kort fejler.

Taxakørsel i USA & Canada

Du kan bruge kreditkort i taxa’er i USA, men kun i de rigtig store byer og det foregår meget forskelligt.
I New York skulle alle 13.000 taxa’er siden 2008 være udstyret med muligheden for at betale med kredit kort.
I en taxa i USA sætter man sig altid ind på bagsædet og der kan være en adskillelse mellem chauffør og passagerer. I New York taxier sidder kreditkort maskinen omme på bagsædet til selvbetjening. Boston, Las Vegas, Chicago og Washingtons forstæder kigger på bagsædemuligheden.
I Los Angeles ordner chaufføren det typisk på forsædet, hvor du så rækker ham kortet.

Drikkepenge i USA og Canada

Det store spørgsmål er altid hvor meget du skal give i drikkepenge. Som tommelfingerregel 15-20%.
Du kan godt give mindre, hvis servicen på restauranten eks. har været dårlig. Men du må også gerne give mere.
Det er i restauranter du oftest skal finde ud af det der med drikkepenge.
Nogle steder har de på regningen nogle intervaller (15, 18 og 20%) så man ikke selv skal sidde og regne. Andre steder er det frem med mobilen og regn den ud, hvis det kniber med hovedregningen.

Hvis du betaler med kreditkort er der nogle der vælger at lægge drikkepenge i kontanter. Jeg lægger dem ofte på kortet. Nogle gange, når de kommer ned med terminalen, så er drikkepenge allerede en del af processen og man kan vælge at lægge den på (ganske som det er ved at ske i Danmark også).

Drikkepenge ved taxakørsel er samme sats og hvis man betaler med kort, så kan de også lægges på der.

Et sted det foregår lidt anderledes, er når man sidder og nyder en øl i en bar. Her gælder det ca. 1 dollar pr drink, men i stedet for at betale dem med øllen, lader man dem ligge når man går.

Jeg gider ikke mønter og på mine ture i USA, samler jeg alle mønter jeg får tilbage, i en bunke. Dem veksler og bruger jeg en af de sidste dage, så jeg ikke skal slæbe et kilo mønter med retur til DK.
Her kan du se mere om hvordan jeg veksler mønter i USA.

Beløb som du må tage varer med hjem for fra USA

Da USA er uden for EU så må du kun medbringe for 3250 kr. i varer med tilbage til Danmark.

Hos Told & Skat kan du flere detaljer om de mængder af alkohol, cigaretter mm. du må medbringe når du ankommer fra USA (som er et land udenfor EU).

Du finder mere info på denne side hos Told & Skat om Toldregler på rejsen – du skal åbne den der hedder: Du ankommer fra et land uden for EU.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Kreditkort, depositum og lejebil

Det er blevet en smule mere udfordrende at få udleveret din lejebil. Kreditkort er ikke hvad de har været og din returbillet er ikke længere en garanti for leje af alle bilklasser.

66 Comments

  1. Hej Rene,

    Jeg kender en familie på 4, 3 børn og en mor der skal til USA her snart.
    De vil gerne have kontanter på sig til rejsen, da de føler det er nemmere end kort.
    De skal være der en måned.
    Deres spørgsmål er, må de hver især hente 10.000 dollars med sig, eller er det hele familien der må højeste hente 10.000 dollars med sig?
    MVH

    Lara

    1. @ Lara

      Grænsen hedder 10.000 dollars for de som rejser sammen på samme tolddokument. Dvs. voksne og børn i samme husholdning er en “enhed” og for dem gælder det at de samlet kun må medbringe 10.000 dollars. De kan ikke tage 10.000 med hver, hvis de bor sammen.

      https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/195/~/currency-%2F-monetary-instruments—amount-that-can-be-brought-into-or-leave-the

      Jeg kan ikke forstå de vil rejse med så mange kontanter. Kreditkort er udbredt og accepteret i hele USA og meget nemmere at bruge i 95 % af tilfældene. I resten, en is eller en sodavand i en kiosk, kommer ikke til at bekoste sig til 10.000 dollars (70.000 kr.).

      Det er ikke ulovligt at medbringe mere end 10.000 dollars – man skal blot erklærer det ved indrejse. Det er til gengæld ulovligt hvis man ikke oplyser det.

  2. Tusind tak for din strålende hjemmeside, information og erfaring.

    Jeg har en velhavende amerikansk veninde i Arizona, som de sidste to år har plaget mig med, at besøge hende i Phoenix, AZ. Jeg var slet ikke klar over man måtte tage 10.000 USD i kontanter til USA og blev endnu mere overrasket, at man kun måtte udføre for 3.250 DDK ! Jeg har planer om at tage to store kufferter indholdende to underhylere og købe kavaleri hatte, cowboystøvler etc. 🙂

    Min amerikanske veninde syntes, at tage 12.000-15.000 USD er ALT for mange penge for en uge. At shoppe i USA er væsentligt billigere end i Danmark.

  3. Hej René,
    Jeg tager af sted til New York i morgen. Ved du hvordan det er med at veksle fra euro til dollars i N.Y. Er det nemt eller vil du anbefale blot at gøre det hjemmefra?

    Pft. Linda

    1. @ Linda

      Jeg hæver altid kontanter hjemmefra.
      Du kan godt hæve i pengeautomaterne i USA, men der kommer 30 kr. på i gebyr. Hvis du hæver i de små ATM’s som står i kiosker, barer mm. så kan der komme yderligere gebyr på.

      Det vil slet ikke kunne betale sig at tage euro med og veksle dem derover.

      1. Ok tak for hurtigt svar.
        Det er same same ang. veksel/hævegebyr DK vs. USA, hvis man som mig ikke har egen bank i nærheden. Det er mere, om det er nemt at finde et sted at veksle, hvis man nu ligger inde med Euro. Ellers bliver det i CPH Lufthavn.

  4. Hej.
    Vi skal til USA om 14 dage i en måned. Vi skal bla. besøge nogle venner.
    De savner lakrids og remoulade som de gerne vil have os til at tage med.
    Må man det og er der en side med regler for hvad man må tage med.

    Mvh. Henrik

      1. Hej Rene det kan godt være at dine rejsechecks er væk og hedengangne men det er mine ikke. Jeg forsøger at finde ud af hvor man kan veksle dem henne. I bankerne spørger de om man har en konto ellers kan de ikke. Det hedder: har måttet med t til sidst. Hilsen Berit

  5. Hej René.
    Har du nogen erfaringer med at bruge VISA Electron i USA? Måske især i New York? Skal afsted her om 1,5 uge og har kigget forskellige stedet på nettet, men synes ikke der er et ordenligt svar.

    1. @ Pernille

      Jeg har ikke selv erfaringer med electron (debit) kort. Et hurtigt kig på DK bankers hjemmesider, så kan det bruges, men de skriver ikke noget om hvor udbredt det er. For flere detaljer skal du nok forhøre dig i din bank.

      Jeg vil klart anbefale at have et kreditkort med. Flere steder skal de bruge et kreditkort i depositum, bl.a. billeje, og her virker det ikke med et electron (debit) kort.

  6. Hej Rene.
    Du skriver at man kun må medbringe VARER for 3250 kr., men ifølge SKATs hjemmeside er det hvis én vare har en højere værdi end de 3250 kr, at man skal betale told og afgifter? Lyder som om man godt må have for mere med, men at hvis man f.eks. har købt en vare der har kostet mere end 3250 kr, at man skal betale told.

    http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1649690

    1. @ Malene

      Det jeg skriver er rigtigt nok og reglerne på den side du linker til, er præcis som jeg skriver. Bemærk de skriver varer i flertal da det er dem samlede værdi der ikke må overskride 3.250 kr.:

      Citat fra SKAT’s hjemmeside:

      Du skal betale told og afgifter, når du ankommer fra et land uden for EU, hvis du har købt varer for over:
      3.250 kr., hvis du ankommer til Danmark med fly eller skib

      1. Men det er med de 3250 kr. gælder det også hvis det er i London, altså det jeg mener er, jeg skal snart flyve herfra Danmark til Orlando, Florida, men for at kommer derhen bliver jeg nødt til at skifte fly i London (dette samme vejen hjem). Så hvis man flyver fra USA (Florida) til London og først derefter til Danmark, er det så stadig det samme beløb det ikke må overskride eller?

        Btw. Hvis man nu i forvejen har noget tøj etc. i sin kuffert og køber noget mere tøj derhenne, bliver det så også talt med? Altså det tøj man havde i forvejen? For de kan da umuligt vide hvad man havde med iforhold til det man har med hjem… 🙂

        -Diana

        1. @ Diana

          Ting købt i USA er købt udenfor EU, så det er underordnet hvor mange mellemlandinger du har og hvor de er.

          Tøj tæller med i beløbet, men typisk ikke det folk bliver fældet på i tolden. Det er ofte større ting som elektronik (ipad, iphone, bærbare) som folk tager med hjem til dem selv og andre.

          1. Jeg var i New York og mit visa-kort blev lukket, så jeg havde heldigvis både rejsechecks og en del kontanter med. Det kan jeg kun anbefale :o)

  7. Hej Rene.

    Jeg skal til Budapest i Ungarn om 2 uger og kom pludseligt i tanke om at jeg ikke er sikker på om man kan hæve over i butikker dernede? Det her er den eneste artikel jeg kan finde som kommer ind på at hæve over i butikker i udlandet. Der står intet på de danske bankers sider… Er det noget du ved? Altså om man kan hæve over på køb i butikker i Ungarn? Eller SKAL man i banken for at få fat i kontanter, når man først er dernede? Suppler gerne med links 🙂

    Hilsen Malthe.

    1. Du kan ikke hæve over beløbet i udlandet. Jeg vil foreslå, at du køber nogle Forint i Danmark, og hvis du så løber tør for kontanter, kan du hæve penge i en hæveautomat. Langt de fleste steder i Budapest kan du betale med Visa-kort.

      1. Er du sikker?
        Hvor har du findet den information? Eller er det bare generelt at man ikke kan hæve over i andre lande end Danmark da det kun er nordiske lande der har den service?

        1. @ Malthe

          Det er en meget dansk ting at kunne hæve over på sit Dankort. Når du er i udlandet er det dit VISA du benytter og kan derfor ikke hæve over. De lokale kan måske hvis de har et lokalt bankkort/debitkort.

  8. Hej Rene.
    Fin side som jeg ofte er inde på!

    Jeg var i FOREX for at veksle $ i denne uge, og de gjorde mig opmærksom på, at der nu er gebyrer også når man bruger kort i butikker og restauranter i USA.
    Er det rigtigt?

    mvh Torben

    1. @ Torben

      Tak for ros.

      Det virker ikke som om der er gebyr på kort pt. men kan ikke udelukke det kommer. Her kan du se input om emnet fra personer der lige har været afsted i USA.

      Der er gebyr på brug af udenlandske kreditkort i Danmark flere steder og ser det som en naturlig ting det kommer til at ske i USA også, en dag. Det drejer sig dog om småøre i det samlede regnskab, så ikke noget jeg vil bekymre mig om hvis det sker.

  9. Jeg bor i USA, og har lige et par tilføjelser:

    – Man kan kun “hæve over”, hvis man har et amerikansk debit card (fungerer i princippet som et Dankort)

    – Washington DC har nu et krav om, at alle taxaer skal tage imod kreditkort. Det er op til vognmanden, om han vil have kortlæseren foran eller på bagsædet.

    – Når man hæver penge i en ATM, der ikke er ens egen bank, kommer der et yderligere gebyr. Sidst jeg hævede $60 i en fremmed automat, så kostede det $10 samlet i gebyrer. Så hvis man skal gøre det, så hæv et større gebyr.

    Rigtig god side!

  10. Hej Rene
    Tak for en fed hjemmeside
    Et spørgsmål fra en “bekymringstype”.
    Vi er en familie som skal til Florida 1.gang her til juni.
    Vi har nogle venner som har Være derovre nogle gange og sidste gang var de uheldige mht. Betaling for mad på en restaurant . Hun gav sit kort til tjeneren for at betale for maden . Da de kom hjem var der trukket 10.000 kr på kortet . Hvordan kan der lade sig gøre? Skal man give sit kort fra sig for at betale. ?
    Også forstår jeg ikke rigtig det med betaling for benzin på tankstationerne . Hvordan foregår det ? Er det forskelligt fra sted til sted om man betaler ved standeren eller?
    Og hvad skulle man skrive hvis den spørger om postnummer -hvad skulle man skrive der?

    1. @ Susanne

      Tak for ros.

      Det er ikke alle restauranter der har fået terminaler de tager med rundt til bordene, så jo, proceduren er, at du sætter/lægger dit kort ved regningen og så går de op og ordner det. Det forekommer også i Danmark, men er ikke udbredt efter chip-kortene blev indført – det er de ikke helt i USA, så du oplever det stadig mange steder.
      Er du nervøs, så sig det til tjeneren og gå med op og orden det.

      Benzin er simpelt. Enten kan du benytte dit kort i standeren. Hvis du bliver spurgt om en zip, så kan du ikke (det virker ikke at skrive et DK zip, og da zip skal passe med det som er på kortet, så kan du ikke benytte en US zip) og skal gå ind i butikken først og betale forud. Du betaler et dollar beløb og hvis du ikke bruger helt op til beløbet, så trækkes der kun det beløb du brugte.

      Alt i alt er det ikke svært og service niveauet er højt, så er du i tvivl så spørg de lokale 🙂

      1. Hej Rene ! ☺tak for besvarelsen . Ja nu er jeg mere rolig . Og når jeg nu er den type som vil gå både med livrem og seler …..
        Vi glæder os helt vildt 3 dg i orlando. 4 dg i key west. 6 dg i Sanibel og slutter af i miami 4 dg

      2. Sådan har jeg også altid troet at det fungerede ved benzinstanderen, men det gør det bare ikke!

        Tjekket går ud på at kontrollerer at det postnummer (zip) som du indtaster stemmer overens med det som kreditkortfirmaet har registeret på din hjemadresse. Så alt hvad man behøver er at sætte et 0 foran sit postnummer, f.eks. 03670 hvis man som jeg bor i Veksø.

  11. Hej…
    Vi var en tur i Californien i sommers, og var ret sikre på at vi havde styr på det med kreditkort..
    En ting vi dog ikke var gjort opmærksomme på er at næsten alle hoteller “holder” et depositum på dit kort, når du checker ind. Dette depositum tæller stadig med i de 30 dages loft på et kort, selvom de ikke fysisk bliver hævet på kortet. Når man som os rejste til et nyt sted næsten hver dag, så løber det op i længden og kan måske blive et problem. Så vær opmærksom på det, når du rejser rundt.

  12. Hej René

    Jeg er i USA i øjeblikket og ville hører om du kender noget til om der er regler for hvor mange penge man må rejse med indenrigs herover, da jeg kommer fra Las Vegas og skal flyve til Miami, og har været så heldig at have vundet en del penge?

    Mvh

    Jonas D.

    1. @ Jonas

      Der er ingen regler for kontanter på indenrigs flyvninger og det skal ikke oplyses nogle steder (der er ikke told mellem staterne). Bliver du trukket til side i sikkerhedskontrollen, skal du blot kunne dokumenterer hvor pengene stammer fra.

  13. Lige et godt tip, hvis man vil være ekstra sød når man giver drikkepenge!
    Man har jo muligheden for at give drikkepenge over ens kreditkort når man betaler sin regning, men jeg snakkede med en tjener om det og det har nogle ulemper for tjeneren når man gør det:

    Nogle restauranter fordeler de drikkepenge de får ind på kontoen ud til alle tjenere. Sød tanke, men ofte er det jo kun én tjener der har sørget for din gode oplevelse.

    Udover det, skal tjeneren betale skat af drikkepengene på den måde, giver du ham kontanter kan han stikke dem direkte i lommen.

  14. Hej. Lige et spørgsmål? Har rejst omkring 20 gange til USA i min voksne levetid, mest til Californien og Nevada (Las Vegas og Lake Tahoe). Skal om få uger afsted igen i 14 dage og starter i Las Vegas nogle dage, derefter kører jeg til Californien og slutter af med 5 dage i Vegas. Er en fornuftig gambler og har et fast loft på hvormeget jeg vil spille for pr dag, og det er 400$. Plejer at ha en masse kontanter med, da man vist max kan hæve 300 eller 400 $ pr døgn på sit Visa-kort i en ATM. Og det koster ca 30 kr i gebyr pr hævning, og det bliver hurtigt til lidt for mange dumme gebyr-penge. Rejser altid med både Visa og Mantercard. Men har faktisk flere gange oplevet IKKE at kunne hæve penge i en ATM, da der ikke var gået 24 timer siden sidste hævning. Og Vegas er altså et lidt kedeligt sted, hvis man ikke har kontanter til at gå på et casino. Da jeg denne gang osse skal til Vegas til SIDST på min tur, kommer jeg så til at rende rundt med en masse dollars i kontanter først på ferien, hvilket naturligvis er lidt risikabelt mht tyveri eller lign. Ved godt at rejsechecks måske er lidt outdatet og gammeldags, men ville det måske være en god mulighed i dette tilfælde? De er forsikret ved tyveri og jeg kan så vente med at hæve dem til jeg ankommer til Vegas sidst på turen, hvor jeg får brug for en del kontanter. Eller kan man evt i banker hæve mere end 400$ ad gangen på sit Visakort? Eller er der en endnu bedre mulighed? Håber at høre fra dig asap 🙂 Mvh Martin

    1. @ Martin

      Jeg har ingen erfaring med rejsechecks. Jeg har heller aldrig gået ind i en bank for at hæve, men kan forestille mig at samme grænse gælder som ved hævning i ATM, da du ikke er kunde i banken.

      Har aldrig hævet penge (chips) i et kasino, så skal ikke kunne sige om det fungerer på samme måde som en ATM. Hvis ikke, og det mere svare til at købe et produkt, så burde du kunne få mere ud end de 400, på samme måde som du fint kan købe en iPhone på kreditkort i USA.

      Men som jeg ser regnestykket, så har du to kort med. Hæv maximum på begge dag 1, brug max fra det ene til at gamble (som også er din øvre grænse). Brug beløbet fra det andet til at gamble dag 2. Så er der på dag 3 gået 24+ timer og du kan hæve igen. 5 hævninger i Las Vegas er “kun” 150 kr. Småting i forhold til det du maksimalt har sat af til at gamble for.

      Du skal jo heller ikke udelukke muligheden for at du vinder. Så har du ikke denne bekymring 😉

      1. Haha…. Ja, det havde jeg jo ikke lige tænkt på. Måske behøver jeg slet ikke at hæve mere end første dag 🙂 Tror lige jeg vil spørge min bank om det kan lade sig gøre at hæve større beløb i en bank derovre. Men tak for svaret 🙂

    2. Jeg har MasterCard Guld med.
      Der må du hæve 30.000 kroner om dagen.

      Mvh
      Nicholas

  15. Hej 🙂
    Min søster og jeg har planer om at tage til Florida en gang næste sommer og jeg tænkte på at det du skriver med at man kun må medbringe vare for 3250 kr. Med til Danmark hvad sker der hvis man har mere med? Og hvordan tjekker de det?

    Hilsen
    Pernille

    1. @ Pernille

      Hvis du har for mere med og bliver stoppet i tolden så får du en afgift (og en bøde, hvis du først siger du ikke har noget med, men det så viser sig du har noget med).

      Jeg vil ikke opfordre til ulovligheder, men samtidig er tolderne heller ikke ude efter turister der måske har for 100 eller 1000 kroner for meget med hjem. Hvis du køber en iPad eller iPhone og tager den i brug, så er det ikke så synligt som hvis du har uåbnede æsker i din bagage.

      Tolderne ved godt hvad en iPhone eller iPad koster, så bliver du trukket til side og stiller de tvivl om hvorvidt den er købt i DK eller USA, så vil de bede dig bevise hvor den er købt ved at fremvise en kvittering.

      1. Super mange tak 🙂 jeg har planer om at tage til Harry Potter parken og jeg vil ikke stå tilbage for at være bange for at skulle tænke for meget 🙂 mange tak for dit svar og for den super gode artikel

  16. Hej René.
    Jeg ville lige høre hvad den gyldne regel er mht. drikkepenge til valetparkering og hotelpersonale der bærer ens bagage op til værelset. Hvor meget giver man?

    I øvrigt en super side du har her, sidder og terper den da jeg skal til Californien 3 uger her i slutningen af måneden.

    Mvh
    Nicholas

    1. @ Nicholas

      Tak for ros.

      Valet er som udgangspunkt gratis at benytte sig af. På nogle hoteller betaler du for at få bilen parkeret pr. nat (og du skal derudover betale drikkepenge til valet), men eks. i Las Vegas, er parkering gratis (du betaler altså ikke for det oven i hotelregningen).
      Du kan altså afleverer bilen til valet uden at skulle have penge op ad lommen. Det er først når du beder om at få bragt bilen frem, at det forventes du giver drikkepenge.
      Typisk er det 1-2 dollars pr. gang. Minimum 2 hvis de hjælper med at pakke bilen.

      Hvad angår bagage og få det bragt op til værelset, så er tommelfingerregelen 1 dollar pr. taske.

      Glem ikke drikkepenge til housekeeping. Specielt hvis i bor samme sted i flere nætter. Typisk 5 dollars.

  17. Hej René!
    Vi rejser om kort tid til USA – Route 66. Ved du, om vi må tage et helt skiveskåret rugbrød med ind i USA? Meningen er det skal pakkes i bagagen. Det er nemlig næsten ikke til at holde ud at tænke på 3 uger kun med hvidt brød, og på den måde vil vi jo have til den første tid.
    Under planlægningen af turen har vi besøgt din hjemmeside flere gange, og synes du har mange gode råd, blot ikke den om rugbrød.
    VH Eva

    1. Jeg tror ikke at I får lov. Landbrugsprodukter (frugt og grønt) og ting lavet af sådanne konfiskeres ved indrejse, skriver de på denne hjemmeside:

      Men frygt ikke! Varesortimentet i amerikanske supermarkeder er meget bredt. Hvis jeg f.eks. søger på “rye bread” på walmart.com kommer der meget frem – der er sikkert noget af det, der minder meget om “dansk rugbrød”:
      http://www.walmart.com/search/search-ng.do?facpad=true&ic=32_0&tab_value=all&search_query=rye+bread&search_constraint=976759&Find=Find&ss=false&

      1. Hej til Peter og Morten!
        Tak for svarene.
        Jeg tror så ikke vi vil tage brød med, selv om det ser ud til at være MEGET dyrt at købe.

        VH Eva

        1. Det er ikke dyrt… Den pris du lige ser på 39 dollar er for 12 pakker… Så det er ca 17 kr for en pakke rugbrød…. Helt enig med rene.. Man skal opleve landet og maden. Og tro mig de har mere eller mindre alt du kan få i dk. Og så er der bare 10 eller flere slags af hver ting. Kan i have en rigtig god tur. Morten

    2. Hej Eva

      Du kan godt få rugbrød i USA… ikke alle supermarkeder der har.. men flere har. De har også en masse GROV brød, med en masse kerner osv.

      Morten

    3. @ Eva

      Forarbejdet brød (bagt) må gerne medbringes til USA: http://1.usa.gov/122zQ1r

      Grunden til jeg ikke skriver om det på siden er, at jeg synes man skal opleve USA og det landet tilbyder – og ikke tage Danmark med derover 😉

      Gør som Morten og Peter skriver og gå på opdagelse i de amerikanske supermarkeder. De har tilsvarende og hvis ikke det smager, så har i fået en anderledes oplevelse med hjem.

  18. Hej René.

    Min kæreste og jeg skal en måned til USA næste år når vi er blevet færdige på vores gymnasier. Jeg har selv været i USA før med min familie(2 gange) og har derfor OKAY erfaring med landet, det bliver dog en større opgave næste år når man pludselig selv sidder bag rattet og skal køre på de 6 sporede motorveje omkring Los Angeles :). Jeg vil gerne rose dig for et yderst grundigt stykke arbejde med denne hjemmeside, den har været meget til gavn for både mig og min familie de seneste år. Det bliver lidt af en udfordring for os begge, da vi ikke er 21 endnu, men har dog fundet ud af at få lejet en bil og finde hoteller der vil checke os in som 18 årige, så mon ikke det går. Det jeg gerne vil spørge om er, at der er så mange herinde der snakker om de bruger deres VISA i USA, vi har begge MasterCard debit, kommer det til at fungere præcis lige så godt? Eller er der fordele ved VISA frem for MasterCard?

    Venlig hilsen Rasmus

    1. @ Rasmus

      Tak for ros.

      Et Master Card debit er ikke et almindeligt kreditkort og fungerer ikke på samme måde som et VISA eller MasterCard kreditkort.

      Et debit kort kan kun benytte det beløb der står på kortet (kontoen) – et kreditkort er uafhængig af beløbet på kontoen og har i stedet en fastsat kreditgrænse på 20.000 kr eller mere.

      Jeg har ikke erfaring med debit kort i USA, så for at finde ud af præcis hvordan det virker og hvilke muligheder i har (om alle butikker tager dem og hvordan i er stillet mht. reservering på kortet, som jeg ved nogle hoteller og biludlejningsselskaber benytter sig af), skal du tage kontakt til din bank og evt. undersøge med den biludlejer du har fundet, om de modtager debit kort.

  19. Hej René

    Jeg vil lige forstå det korrekt, da min kæreste og jeg tager til USA i 4 uger til september.

    Hvis man, af sin bank, har fået bevilliget en kassekredit på f.eks. 50.000. Kan man så benytte sig af de 50.000 kr. på turen (hvis kreditgrænsen er hævet fra de normale 20.000 kr.), eller kan man kun benytte sig af de penge man reelt har på sin konto?

    1. @ Steven

      Du kan kun benytte dig af den kreditgrænse dit kreditkort har. Den er uafhængig af dit indestående i banken eller en evt. kassekredit.

      De fleste har et VISA/Dankort. Her i DK er det dit Dankort du bruger og det er Dankortet som din kassekredit er tilknyttet og den konto dine penge står på.

      VISA delen på dit kort benytter du kun hvis du køber noget i en udenlandsk webshop eller rejser i udalndet – herunder USA.
      Kreditgrænsen på VISA kortet fastsættes af kreditkortselskabet og har intet med dit indestående/kassekredit at gøre. Den er typisk 20.000 / 30.000 kr. afhængig af kort, men kan justeres i samarbejde med jeres bank.

      Du kan fint bruge flere penge på dit VISA kort end du har i indestående på din konto (fordi du bruger kreditkortets kredit). Men du kan ikke, uanset hvor mange penge du har på din konto eller hvor stor din kassekredit er, bruge mere end 20.000 kr (løbende 30 dage) på dit VISA kort, medmindre i har fået hævet kreditten på kortet.

      1. Hej René.

        Så er jeg med 😉

        I øvrigt, så er det utroligt du kan svare så hurtigt på spørgsmål herinde. Man må sige du ligger tid og kræfter i det. Godt arbejde !

  20. spørgsmål om visa/dankort brug

    vi skal køre californien rundt her juli/august i år , vi er en familie på 2 voksne og 2 brøn , fly,bil og de første 3 hoteller er bestilt og betalt vi begge har visa/dankort men er meget i tvivl omkring brugen af dem på tankstationer , kan de bruges ved standerne eller skal man ind og betale først ?? , hvad gør man hvis stander beder om post nr , trykker man så bare 90210 ind ?

    steffan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada