Wi-fi, internet og telefoni på roadtrip i USA

For mange spiller internettet en stor rolle i forbindelse med en roadtrip i USA. Ikke mindst i planlægningen af turen, men for mange også mens man er afsted.

Er du på jagt efter et sim-kort til din mobil eller iPad i USA, så se mere her om data og prepaid taletidskort til din mobil.

Internetadgang i USA

Det er nemt at komme på internettet i USA og det er stort set gratis alle steder. Godt nok er Danmark et af de lande i verden hvor flest hustande har adgang til internettet (målt i procent) men i USA er der langt flere muligheder for at komme gratis online. Både indenfor, i byerne og ude i det fri.

Når du først er kommet afsted på din roadtrip kan der være flere årsager til, at du har brug for at komme online.

Der er de rejse-relaterede grunde såsom undersøge seværdigheder, planlægge rute via Google Maps, finde og booke hoteller, finde en restaurant i nærheden, finde en butik eller supermarked mm.

Og så er der de personlige grunde som at holde kontakt til familie og venner, tjekke mails, generelt tidsfordriv og underholdning til børnene mm.

Vi skal ikke mange år tilbage før de fleste kun havde en almindelig mobil med på deres ferie i USA. Enkelte havde måske deres bærbare med.
Nu har de fleste en smartphone som kan gå på internettet via wi-fi, flere har deres bærbare med og med introduktionen af tablets har næsten alle der rejser på roadtrips i USA i dag en eller anden enhed med, som kan gå online.

Kort sagt, så er vi blevet meget mere online og ‘connected’ i dag. Det betyder flere bekymre sig om hvorvidt det er muligt at komme online når nu de drager en eller flere uger til USA på roadtrip.

Til det kan jeg kun sige: No worries!!! Der er masser af fri og gratis internet i USA og nogle gange på steder man ikke regner med det.

Gratis internetadgang og wi-fi i USA

Medmindre du har et ekstraordinært stort behov for internetadgang 24 timer i døgnet i USA, så behøver du ikke foretage dig noget i forhold til taletidskort, amerikanske SIM kort eller andet for at være online på din tur til USA.
De tidspunkter på døgnet hvor det vil være relevant for dig at gå online, vil du højst sandsynligt have adgang til en gratis wi-fi forbindelse.

Jeg kan ikke nævne alle de steder hvor du kan finde en gratis wi-fi forbindelse, eller tænke mig til alle de situationer hvor du har behov for at gå online, men her er en god håndfuld steder og scenarier hvor du måske vil få brug for at gå online (og kan, fordi det er udbredt og gratis).

Online i lufthavnen – ankomst til USA

Rigtig mange amerikanske lufthavne har gratis wi-fi. Nogle steder kan det være det kun er de først 15-minutter. Andre steder kan det være du skal se en reklame på 15-25 sekunder for at få adgang eller leve med et reklamebanner i top eller bund af din skærm.

Har du glemt en udskrift mht. billeje eller hotel, så kan du gå online og finde info når du lander.

Wi-fi på hoteller og moteller – hver dag

Jeg kan kun komme i tanke om et sted jeg har boet i USA hvor der ikke var wi-fi eller internetadgang og det var ved Grand Canyon North Rim. Alle andre steder har der været adgang på den ene eller anden måde. Nogle steder har det ikke været tilgængeligt i værelset, men det har været tilgængeligt på hotellets område.

Et af de mere specielle steder jeg har oplevet wi-fi var ved Chisos Mountain Lodge i Big Bend National Park – 130 km. fra noget der bare minder om en by. Her var der end ikke et TV på værelset (og der hang en lommelygte med besked om, at strømmen tit forsvandt i området), men ved fællesområdet og restauranten var der wi-fi (og et tv).

Din overnatning er en tilbagevendende ting på din roadtrip og der hvor du – aften og morgen – typisk vil være mest online for at ordne diverse. For de fleste er det al den internetadgang de har brug for i USA.

Hastigheden på forbindelsen er ikke altid lige god og afhængig af værelset og hvor på hotellet du bor, så kan kvaliteten varierer meget. Jeg har oplevet, at forbindelsen var bedst henne ved døren frem for det arbejdsbord der var i værelset. Frustrerende, måske. Men man kan altid gå ned i lobbyen, til hotel baren eller ud til poolen, hvor der som regel er bedre dækning end på værelset.

Wi-fi på rastepladser – online på køreturen

Har du valgt en lidt for lang rute eller kører igennem et kedeligt område, så kan det være mange ser online som muligheden for at slå tiden ihjel. Jeg vil anbefale at spare evt. udgifter til roaming eller et lokalt taletidskort mm. (i kan iøvrigt være så langt væk fra alting at der ingen dækning er alligevel). Keder du dig, så se en film på din bærbare, iPad eller smartphone, lyt til noget musik (der findes en rigtig god ‘Roadtrip i USA’ playliste på Spotify).

Klør det i fingrene for at komme online mens du er på farten, så tag det roligt. På flere og flere rastepladser rundt om i USA er der kommet gratis wi-fi adgang. Jeg har bemærket wi-fi på rastepladser i Texas, Mississippi m.fl. I nogle stater er det kun på udvalgte rastepladser så som Welcome Centers og større rastepladser hvor der er service.
De fleste steder har de sørget for at der er skiltning når du kommer kørende, så du på afstand kan se, om der er wi-fi på den næste rasteplads.

Fast food og wi-fi

Hvis du ikke fandt en rasteplads med wi-fi, så drej fra og find en fast food kæde hvor de har det. Food mulighederne skiltes også før afkørslen, så du kan hurtigt se om der kan laves en kombi med mad og wi-fi på McDonalds eller wi-fi og en kop kaffe på Starbucks.

Det er vist kun Starbucks som har det alle steder. McDonalds har det 11.000 steder ud af deres mere end 13.000 restauranter (2012 tal).

Andre kæder som tilbyder wi-fi er Panera Bread, Denny’s, Wendy’s. Steder som Dunkin Donuts, Taco Bell og Subway m.fl. har også gratis wi-fi, men det er ikke alle lokationer der har det.

Wi-fi sniger-trick

Er du langt væk fra alting og er der ikke et fastfood sted med wi-fi adgang men et hotel, så gør som mig (og mange andre). Kør ind på deres parkeringsplads og se om du kan fange deres wi-fi signal. Er der en kode på, så kør videre til det næste. Det er meget få steder de benytter sig af koder.

Internatadgang og wi-fi i byerne

Opholder du dig i en by så behøver du ikke blive på dit hotel for at være sikker på internetadgang. Når du går rundt vil du hele tiden kunne finde wi-fi hotspots som du kan logge på. Alle de steder som er nævnt ovenfor findes også i byerne og du kan derfor altid komme online.

I byerne er der dog blot endnu flere muligheder. Rigtig mange butikskæder har gratis wi-fi så som at&t, Barnes & Noble, Apple Stores m.fl. Mange malls i byerne har deres egne gratis wi-fi netværk (som vi også begynder at se udbredt i DK). Nogle gange over det hele, andre gange kun ved Food Court. Det samme gælder outlet malls.

City Wifi

Der er flere muligeder end fastfood steder, butikker og caféer i byerne. Mange større byer har helt eller delvis wi-fi dækning i det fri. Nogle gange begrænset til en park (eller square), andre gange ‘downtown’.
Er du ikke så heldig, så er der stadig masser af muligheder for at finde en gratis wi-fi forbindelse. Mange uddannelsesinstitutioner, biblioteker og museer har også gratis wi-fi og enkelte steder kan du sågar finde kirker som har et åbent wi-fi.

Stort internet forbrug

Mit forbrug af internet på roadtrips i USA ligger en del over gennemsnittet pga. min blog med upload af billeder og tekst og upload af HD video til Youtube. Langt de fleste vil være fuldt ud dækket ind af alle de gratis muligheder der er for internetadgang i USA.
Jeg har også, i sjældne tilfælde, benyttet mig af VPN løsninger og andet i forbindelse med noget arbejde som bare ikke kunne vente, og heller ikke der har der været problemer.

Jeg har flere gange benyttet video på Skype fra USA og her er det langt fra alle de gratis forbindelser der kan klare det. På mange hoteller er der mulighed for at forbinde sin bærbare med et kabel som nogle gange sikre en bedre forbindelse.
Det har løst udfordringerne med Skype men også når jeg har skulle uploade store videor til youTube.

Adgang til internettet og wi-fi på hotellet og andre steder

Der er ingen forskel på wi-fi i Danmark og USA så der er ingen specielle indstillinger du skal sætte dig ind i.

Selvom du har valgt et netværk og ser ud til at være forbundet, så kan det være du ikke kan har hul igennem. Typisk er mails noget af et første jeg tjekker, men har fundet ud af, at man lige skal over i en browser og accepterer inden man er helt forbundet.

På enkelte hoteller og moteller skal du benytte et kodeord for at komme på netværket. Typisk udleveres det i forbindelse med tjek ind – andre gange så skal man indtaste værelsesnummer og efternavn (eller lign.), noget der forklares på din skærm.

Find gratis wi-fi hotspots i USA

Langt de fleste gange skal du blot åbne for netværksindstillingerne i din mobil/tablet for at finde et gratis wi-fi hotspot. Hvis du gerne vil planlægge lidt på forhånd eller se hvor du ellers kan finde et åbent wi-fi, så findes der flere værktøjer til dette. Rigtig mange som apps som man installerer på sin smartphone.

Online kan man bl.a. benytte siden Open wifi Spots som ved hjælp af bl.a. kort viser hvor man kan finde steder med gratis hotspots.

Data på mobilen i USA

Jeg har benyttet mig af prepaid taletidskort med data nogle gange i USA. Det har jeg gjort via at&t med 2.5 GB data. Det har fungeret rigtig godt og de 2 GB data er rigeligt. Du får både data, sms og opkald med til en god pris, men dog ikke opkald til Danmark. Her kan du læse alle detaljerne om hvordan det foregår og virker med data og taletidskort på mobil og iPad i USA.

Taletidskort på mobilen i USA

Har du brug for mange/lange opkald til/fra Danamark, så er et taletidskort med telefoni måske en løsning for dig.

Jeg har set danske firmaer sælge forudbetalte taletidskort til ca. 800 kr som bl.a dækker gratis modtagelse af opkald fra DK (3 timer), knap 2 timers opkald til DK (36 timer hvis det er til fastnet), gratis sms og mms, gratis opkald til/fra indenfor USA og 2 GB data på 3G netværk. Overvej om prisen op til de 800 kr. er pengene værd, når du er dækket ind med data og sms for et mindre beløb som forklaret ovenfor.

Brug IP telefoni i stedet for taletidskort ved opkald til DK

Er du lidt med på noderne og fordi rigtig mange har smartphones, så kan du benytte IP telefoni i stedet for taletidskort. Hvis du ca. ved hvem du vil ringe mest til mens du er i USA, så kan du sikre dig at de har en VOIP app installeret. På den måde så kan du spare en hel del på telefonregningen.

Mobilen som GPS

Der er mange muligheder med en smartphone og en af dem er at benytte den som GPS. For at få det bedste udbytte skal de nogle gange bruge en forbindelse som, på et dansk sim kort, godt kan koste en hel del.
Her kan man vælge et US taletidskort for at få det billigere. Jeg kender ikke priserne, men hvis det kommer op i nærheden af 100 dollars, så var det måske en idé at overveje at leje en GPS i stedet. Hos de fleste biludlejningssteder koster det max. 99 dollars at leje en GPS i 3 uger (man kan købe en til det samme eller lidt billigere).

Der er også gratis muligheder, som eks. NavFree (findes både til iPhone og Android), som er gratis at hente og benytte i USA. Det bruger ikke data forbindelsen når du benytter det, så du får ikke en slem overraskelse på telefonregningen.

Husk du er på ferie

Dette indlæg er ikke skrevet for at alle skal lægge sig i teknik-selen for at finde de bedste og mest optimale løsninger får at være mere online i USA. Du er forhåbentlig taget derover for at holde ferie. De mange og ikke mindst gratis muligheder der er for internetadgang dækker langt de flestes behov på deres roadtrip. Hvis man har et behov der er større end der er beskrevet her, så skal man selv søge den viden da jeg ikke kan hjælpe. Jeg kan derfor ikke bistå med mere end jeg har skrevet her, hvis du stiller et spørgsmål i kommentarerne.

Opdateret 12. august 2013

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

37 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Johnny says:

  Hej Rene’

  Rigtig fin blog som jeg har læst med stor interesse .

  Blot et enkelt spørgsmål.

  Jeg er storbruger af GPS systemet Sygic som har den fordel at det kan bruges offline i kombination med min iPad.

  Skal snart til Florida på en 15 dages rundrejse med lejet bil og har allerede nu lagt forskellige waypoint ind som vi skal opleve undervejs.

  Blev så pludselig i tvivl omkring simkort og forbrug af data.

  Er der nogen forskel i format og priser i forhold til anvendelsen i Europa ?

  Mvh Johnny

 2. Carina says:

  Hej René
  Tusind tak for en helt fantastisk side, hvor man bare kan finde ALT om sin kommende roadtrip 🙂

  Jeg har dog et spørgsmål, som måske også andre kan hjælpe med…

  Vi skal være af sted i 6 uger og jeg forestiller mig at vi får taget VIRKELIG mange billeder. Hvordan gør du undervejs? Uploader du dem et sted? eller gemmer den på Picasa eller lign.?

  • @ Carina

   Tak for ros.

   Jeg gemmer på min computer og på en ekstern HD som jeg laver en backup på.

   Der er internet til husbehov på din roadtrip, men uoload af alle billeder, video mm. er ikke optimalt med de forbindelser du finder rundt omkring.

  • Annika says:

   På så lang en tur, hvis bærbar er med, gemmer jeg dem løbende på bærbaren.
   De ligges automatisk ind i det mappe-system jeg har når hukommelseskortet sættes i bærbaren. Hovedmappen har automatisk backup til en service online (min primære er google fotos) som den selv lægger dem op på løbende når den er på nettet.

   Alt efter antal af hukommelseskort, vil jeg anbefale at det ikke bliver flyttet over på PC, men kun kopieres – så har du kortene fra cam som backup/org også (formoder at I tager med et cam og ikke kun mobil).

 3. Annika says:

  Efter at have kørt med en mifi fra Virgin 7 ferier herovre, var jeg tilpas træt af batteritiden + wifi-tændt og at rende med enheder… så smuttede igår ind hos AT&T efter at have overvejet om det skulle være dem eller Verizon… (http://cell-phone-providers-review.toptenreviews.com/)

  Købte et sim til Tablet (http://www.att.com/att/gophone-tablet/en/index.html#), da jeg ikke er interesseret i mere end Data, Vi er ikke i det mest turistede start-sted pt, så gutten stod lidt og kløede sig i nakken… men vi fandt det rette og han oprettede os som bosiddende i butikken 🙂
  Ser ud til at det kan tankes op hjemmefra, og det er jo rarere end at skulle bruge tid på at finde butik ved ankomst.

  Har dog kæmpet for at få den til at ville gå online – overvejede om det var pga forkert ‘band’ men mente at det ikke burde være det… for lidt så jeg hvorfor (er lige vågnet)…. Mobilen henter selv APN ned via wifi – men til mobil-sim… Da det blev rettet til Tablet versionen var der hul igennem 🙂
  http://www.att.com/esupport/article.jsp?sid=KB424489&cv=820

 4. Søren Wahlgren says:

  Mht. at bruge offentlig Wifi, så tjek lige punkt 3 på denne liste: http://vpn-info.dk/hvorfor-bruge-vpn/

 5. Nanna says:

  Hej René!
  Super side, som jeg allerede har benyttet flere gange til at planlægge vores tur til Californien – bl.a . mht. billeje. Jeg er således også nu ved at downloade FreeNav til Android og den spørger så om kort til download, men USA fremgår ingen steder på listen? Nu har du jo naturligvis ikke support på FreeNav, men har du en idé om, hvad jeg gør galt eller skal gøre anderledes? ER USA f.eks. pre-installed, så jeg bare skal vælge f.eks. DK “for sjovt” eller hur?

  Mvh. Nanna

 6. Morten Larsen says:

  Hej Rene,

  Ved du om jeg kan købe et prepaid kort med ubegrænset data og så smide det i min danske iPhone?

  Mvh
  Morten

 7. Marianne says:

  Hej

  Vi tager til Californien midt i august, og tager bla. fra Los Angeles til Las Vegas, dette er jo en lang ensom rejse uden de store forretninger ,WI FI connections etc , hvad gør man her ang. internet forbindelse, taenker nu mere paa hvis nu der skete et eller andet paa vejen???

 8. Peter says:

  Jeg skal med 2 fæller på en 14-dags tur til USA-West i september.
  Hører gerne, om nogen har prøvet/erfaring med at bruge Skype på smartphone Så kan min kone sende en SMS, hvis der er noget trængende, og jeg kan skype med hende til fhv. lav takst, når jeg står op om morgen på hotellet.

  • @ Peter

   Der er gratis wifi på (stortset) alle hoteller og moteller i USA. Hastigheden varierer dog meget, og min erfaring er, at du ikke kan skype med video fra særlig mange hoteller. Det går fint med lyd.

 9. britta Lehmann says:

  Er der nogen som har været på Hawaii på Ø-Hop?
  Vi har tre ugers ferie, vi kunne godt tænke hos at bruge
  5 dag på Maui
  5 dag på Big Island
  ca. 10 dag på Oahu
  er det forligt på de andre øer.
  muligvis til Kauai.

  Og hvor skal man bo på disse øer, hvilken kyst??

  Eller skal vi fordele de tre uger lidt mere???
  med venlig hilsen
  Britta

  • Thomas says:

   Hej Britta,

   Jeg ville fordele de 3 uger mere ligeligt – eller i det mindste mere tid på Maui fremfor Oahu, da sidstnævnte i mine øjne er lidt mere turistet og mainstream.

   God tur
   Thomas

 10. Erik B says:

  Jeg skal på route 66 fra Chicago til LA til foråret. Er der nogen der ved om Navfree indeholder noget der kan finde vej på denne rute. Eller skal jeg investere i en GPS der specifikt angiver route 66

 11. Jan Hviid says:

  Som det fremgår af min hjemmeside, er vi i visse henseender ude i samme ærinde.

  Jeg har dog en kommentar til din WiFi side.

  Jeg har stort set benyttet alle dine tricks (+ et par stykker til), men de bedste resultater har jeg i år opnået hos McDonnald’s, Burger King, Carl’s Jr. samt biblioteker.

  Visse steder, i hvert fald i Canada kan man være heldig ved brandstationer.

  Tidligere var møntvaskerier også gode steder, men jeg har ikke prøvet for nylig.

  Super 8 motelkæden var også tidligere et rimelig sikkert sted, men mange har nu lukket med password.

 12. Grehte says:

  Hej,
  Du har tidligere givet gode svar, nu spørger jeg igen.

  Jeg har en gammel bærbar som vejer et ton ( ok, kun et halvt ton). Jeg tænkte derfor på at lade den blive hjemme. Jeg ville så bruge min smartphone til at sende mails, når jeg kunne komme på gratis Wifi.

  Men ved du om det er almindeligt at der er interenetcafeer i byerne og om hotellerofte har en pc, de stiller til rådighed, så man kunne komme på en rigtig pc en gang i mellem, og så bare have et uspstik med?

  Jeg skal være primært til Minneapolis og Nashville

  Tusind tak og venlige hilsener fra Grethe

  • @ Grethe

   Hvis du bor på de lidt dyrere moteller (Hampton Inn, Holiday Inn, Sheraton etc.) så er der typisk et busienss center med PC med fri benyttelse hvor du kan gå online, tjekke mail, printe mm.

   Du kan også finde det på nogle af de billigere (Days Inn, Best Western, Microtel m.fl.) men det er mere sporadisk. Hvis du booker online på forhånd kan du tjekke om de har et business center.

 13. Steen Knudsen says:

  Hej Rene,

  Tak for inspiration til planlægning af tur til USA 🙂

  Her mine erfaringer vedr. Mobiltelefoni og data i USA – sommeren 2013:

  I en AT&T (som vist har den bedste dækning i USA) butik i New York købte jeg et taletidskort for 60$ for 30 dage med data. Det indbefattede:

  > 2 GB (yderligere data kan tilkøbes for 10$ pr. 1 GB, max 2 GB ad gangen)
  > Ubegrænset opkald i USA på AT&T’s netværk
  > Ubegrænset sms, MSM og video i USA på AT&T’s netværk
  > Ubegrænset sms fra USA til Mexico, Canada og over 100 andre lande inkl. DK

  Jeg har efterfølgende købt yderligere 2 GB.

  Har fungeret upåklageligt på turen i det østlige USA fra New York og ned over til Florida.

  Kan klart anbefales.

  • Anne krogh says:

   Hej Steen – mange tak for tip, kan man købe alle lags simkort, både til iphone 4 og 5 samt iPad?
   Vi er en familie med tre forskellige iphones, en opad og en htc. Vi tænker at bruge flytilstand på alle smartphones, samt købe et simkort til iPaden, hvordan lyder det? Desuden har folk foreslået et sæt billige wallmart telefoner med taletid.

   På forhånd tak :))

   • Steen Knudsen says:

    Hej Anne,

    Ja man kan købe alle slags SIM-kort, min stedsøn købte til en iPhone 4s, og det fungerede perfekt. Så iPhone 5 og iPad skulle bestemt ikke være et problem.

    Når du skriver, at I vil benytte flytilstand, går jeg ud fra, at du/I så vil lave den telefon der har US-internetforbindelse til et trådløst accesspoint, som de andre telefoner/iPads så kan koble sig på, og ja det kan fint lade sig gøre.

    Ved ikke hvad “et sæt billige wallmart telefoner med taletid” koster, men 65$ inklusiv skat med fri taletid, fri sms/mms i USA, og også fri sms til DK + 2 GB data, på ens egen mobil som man kender, er nok svær at konkurrere med 🙂

    Rigtig god tur!

    MVH
    Steen

  • Lars says:

   Hej Steen,
   Et godt tip mht. AT&T kortet. Jeg har søgt lidt på deres hjemmeside, men kan ikke lige finde produktet. Kan du huske hvad det hedder/kaldes?
   På forhånd tak.
   /Lars

 14. Steen says:

  Hej René,

  Vi har været på flere roadtrips i USA efterhånden og er i gang med at planlægge det næste. Vi har hentet meget inspiration fra din fantastiske site. Tak for det!

  Kunne du tænke dig at fortælle lidt om det gear du medbringer på dine roadtrips? F.eks. hvad bruger du til at fastgøre videokamera i forruden af bilen. Hvilke kameraer har du med? Osv.

  Mvh

  Steen W

 15. Eric says:

  Jeg planlægger selv at tage en tablet med på min ferie (android) for at bruge den til at finde vej med, musik til bilen, og generelle oplysninger i og omkring ruten jeg skal køre på.

  Angående GPS, kan der forhåndsindlæses google maps på den tablet/smartphone man vil benytte som GPS. Der er ikke behov for at købe et gps produkt.

  Læs mere om det her, hvor det er forklaret. Bemærk at den artikel er fra 2011, og idag, kan denne funktion også bruges på apple produkter.

  http://gearnyt.dk/nu-kan-kort-gemmes-offline-i-google-maps-til-android/

  I praksis betyder det, at man kan hjemmefra downloade hele turen man skal køre, eller man kan benytte sig af en af de utallige wi-fi spots, som artikel fortæller om, til at downloade ruten, man skal køre i den kommende dag.

  Den mere advancerede udgave er, at man har en smartphone eller tablet med 3/4G forbindelse, kan man købe et amerikansk sim kort, og bruge det til dataforbindelse. Så er man online hele tiden, og kan så bruge google maps i online mode. Dette er faktisk stadig billigere end at leje en GPS hos biludlejningsselskabet.

 16. Morten says:

  Hej rene og andre der måtte vide noget om dette…
  Jeg har den nye iPad 3 med 3G/4G og har hentet en app der hedder navfree… Kortene er downloadet til selve ipaden… Jeg er ret sikker på at denne gps virker uden mobil forbindelse eller wifi. Dog skal man være online når man søger adresser mm. Menner det er gjort skulle den virke fint uden dækning. Har rene eller andre erfaringer med dette ? Så høre jeg gerne fra folk.. Også gerne hvis der er nogen der har andre nav. Til iPad de vil anbefale. Og måske jeg tager fejl omkring dette med at det virker uden forbindelse til nettet… Men synes jeg har kunne læse mig til at iPad med 3G også har gps antenne. Håber der er nogen der kan forklare hjælpe med dette.

  • Jeg har selv anskaffet mig en iPad 3 som jeg i disse dage gps’er med på Island,

   Jeg kiggede længe efter et off-Line program og købte også navfree, som jeg desværre har måttet droppe, da jeg finder kortene under al kritik – i hvert fald her på island. Detaljegraden var uhyggeligt ringe. De baserer sig på openstreetmap, som efterhånden ofte er bedre end Google maps, men enten er det gamle kort eller også bruger de ikke højeste detaljegrad.

   Jeg endte i stedet med Galileo off-Line maps. Her fandt jeg ud af, at man med lidt arbejde på pc’en kan bygge sine egne kortpakker i den detaljegrad man vil. Galileo understøtter så ikke navigation, men så har min co-pilot også noget at lave – og det meste af tiden ved man jo også godt, hvilken vej man skal.

   Jeg ville dog ikke have noget imod at finde et program, der også kan navigere.

   • Morten says:

    Hej Peter
    Jeg har downloadet dette Navfree over USA og der er det gratis. og når jeg kigger kortene nu over usa virker de meget detaljeret. men måske det er bedre over USA ? Men ved du om denne Ipad 3 virker som GPS uden hverken wifi eller 3g ??

  • Carina says:

   Har lige været i Californien. Jeg downloadede Navfree gratis inden jeg tog hjemmefra. Og man skal ikke være på nettet, når man bruger den. Den fungerer udemærket.

 17. Louise says:

  Jeg vil lige anbefale et gps program til Android der hedder Sygic. Her kan man bruge gps’en selvom du ikke er på nettet. Vi skal bruge den på vores roadtrip i næste uge, men det er afprøvet i DK inden 🙂

 18. cookie says:

  Og når jeg er i usa sætter jeg min mobil på flytilstand. Jeg har dansk taletidskort og det er dyrt at modtage sms. På flytilstand virker wifi stadigvæk så det kan benyttes.
  skal jeg bruge mobilen som gps så tager jeg simkortet ud slår flytilstand fra, går på wifi og vælger en rute. Jeg klikker mig lidt igennem ruten så at det hele bliver loadet. Men når man forlader wifi området er den der stadigvæk og det fungerer som almindelig gps. Kører man forkert kan man med en smule orienteringssans finde tilbage til ruten (med de 4kantede veje burde det ikke være et problem) da den ikke helt kan beregne en ny rute uden net.
  og jeg må sige: vil man være på ferie eller derhjemme? Jeg har ikke behov for at snakke med dem derhjemme under turen – ud over at uploade ting på facebook. De kan ringe til mig når jeg er tilbage eftersom jeg for det meste alligevel tager afsted med folk jeg holder af. På mine ture alene glemte jeg minn telefon i DK de 3 uger jeg var afsted og man klarer sig altså fint når man ikke skal tænke på at kigge på den hele tiden. Har man behov for at ringe så kan man finde mange phonebooths eller hvis det er et amerikansk nummer så er folk venlige og låne en deres telefon.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top