Nedtælling til sommerens roadtrip – ruten

Sommerens roadtrip til USA bliver min 10. ferierejse til USA og 8. år i træk jeg er på roadtrip. Det gør at jeg har en vis erfaring og mange ting omkring en roadtrip behøver jeg ikke spekulere så meget på.

Turen til sommer (afgang 7. august) går til Pacific Northwest og jeg føjer stater som Washington, Oregon, Idaho og North Dakota til listen over stater jeg har været i.

Selvom friheden bag rattet på en bil er dejlig og indbyder til spontanitet, så bruger jeg alligevel lidt tid på at lægge en rute inden afgang. Ikke en 100% rute som følges slavisk, men en rute som sikre jeg kommer forbi nogle af de steder som man bør besøge som førstegangsbesøgende. Jeg har læst godt op på området og med udgangspunkt i de allerstørste ting slår jeg nogle overordnede streger.


Vis stort kort

Ruten i år starter og slutter i Seattle, WA og af de større ting kan nævnes Mt. Olympic National Park, Mt. St. Helens, Portland, Multnomah Falls, Hells Canyon, Bonneville, Theodore Roosevelt National Park, Bismarck, Glacier National Park, Coulee Dam, The Cascades mm.

Turen vil være præget af storslået natur og kun nogle få større byer. Jeg vil, så vidt muligt, undgå interstates og prøve at ramme så mange scenic routes som muligt, bl.a Olympic Loop, North Cascades Loop, Spirit Lake Memorial Highway, Columbia River Gorge Road, Sawtooth Sampler, Going-to-the-sun-road, Beartooth Country m.fl

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

4 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Hans says:

  Spændende rute – flere af tingene så vi både i 2008 og i år. Mht. til de smagsmæssige oplevelser – kan man godt ligge mærke til at Oregon er et centrum i den nyere amerikanske brygge tradition. I Portland besøgte vi “HUB” Hopworks Urban Brewery – et bryggeri med en spiseafdeling. Øllene er i den mere humlede afdeling. I Newport, Oregon – ude ved kysten ligger bryggeriet “Rogue Ales” – de har nogle aldeles glimerende øl – en af dem er en hyldest til fiskeskipperen man kan følge på Discovery om fiskerne oppe ved Alaska der fanger de store krabber. (Sig Hansen – Capt. Sig´s Northwestern Ale)Kraftfuld og stærkt smagende øl.

 2. Mogens Høegsberg says:

  Hej igen

  Tak for svaret! Det var faktisk lige det svar, jeg havde håbet på 🙂 Jeg regner kraftigt med at afsætte mere end tre uger (forhåbentlig nærmere fem) og med mindst én ekstra chauffør, og den rute jeg lige sad og legede med i Microsoft Streets & Trips (tak for tippet også dér!) endte faktisk omkring de 5700 km.

  Jeg finder sikkert flere ting, jeg gerne vil spørge om – endnu engang tak for en glimrende side! 🙂

 3. Mogens Høegsberg says:

  Hej René

  Superfed hjemmeside, du har her – og allerede en kæmpehjælp, selv om jeg først lige er i de allerførste stadier af planlægningen af en roadtrip, jeg har drømt om i årevis efterhånden.

  Jeg tog et kig på den rute, du selv har planlagt for sommerens tur, og kunne se på Google-kortet, at den (overordnet set) er beregnet til omtrent 3400 miles.

  Hvor lang tid bruger I på en tur af den længde?

  Mange hilsner
  Mogens

  • @ Mogens

   Tak for ros.

   Jeg har afsat 3 uger til turen. De 3400 miles er ca. 5400 km.
   Sidste år var turen på godt 5600 km (også 3 uger) og føltes ingen dage for lang mht. kørsel. Og der var også plads/tid til dobbelt overnatning flere steder.

   De mere end 5000 km kan virke voldsomt, men divideret ud på det antal dage man er afsted (21 dage), så er det under 300 km om dagen. Med et par kortere dage hist og her så kan nogle køre dage godt nå op på 500-700 km. Men med to chauffører er det ikke noget problem og mange steder er køreturen ligeså meget en del af oplevelsen/ferien som selve destinationen.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top