Standing on the corner, Meteor Crater og Flagstaff på Route 66

Selvom Route 66 stort set er erstattet af interstate i Arizona, så er der masser af oplevelser langs ruten. Funurligheder i vejkanten, Standing on the Corner i Winslow go Meteor Crater er blot nogle af dem.

Standing on the corner

Efter vores overnatning på Wig Wam Motel i Holbrook, var vores første stop i Winslow. En lille by som altid har været et yndet Route 66 stop, men i de senere år endnu mere, da byen blev udødeligjort i en sang.
Winslow er ikke nævnt i den klassiske Route 66 sang “Get your kicks on Route 66” det er den derimod i sangen “Take it Easy” af The Eagles. For nogle år tilbage donerede nnogle af byens forretningsgolk en lillempark til byen som kom til at hedde “Standing on the corner park” så har kan man i dag, ganske som i sangen, stå på hjørnet og se “the girl in the flatbed truck”.


Mit mest mindeværdige møde med sangen Take it easy, var dog under nogle helt andre forhold i 2008, hvor vi blev underholdt til morgenmaden efter en tur i varmluftsballon.

Meteor Crater

Næste stop var det store impact site øst for Flagstaff. Det ligger et kort stykke fra interstate, men er køreturen værd. Dvs nogle var ikke helt enige. Da de kom frem til billetlugen og så det kostede 15$ sagde konen “fifteen bucks to get in and see a hole in the ground. No way!” og så gik de igen. Manden så dog ud til at han godt ville have været inde, men fulgte troligt madammen ud.
Meteor Crater ligger ikke lige nede om hjørnet for nogen som helst, så at de ikke havde undersøgt indgangsprisen inden ankmst står hen i det uvisse. Man kan kun håbe de har kørt efter andet end Meteor Crater, for ellers har de brugt “fifteen bucks in gas for nothing. Yes way!” 😉

For 50.000 år siden ramte en meteor her og skabte et krater som er 170 meter dyb og 1200 meter i diameter.
Det var dog først i 60’erne at man blev endelig enig om, at der var tale om et meteorkrater. I 1891 konstaterede en af de klogeste på området, Grove Karl Gilbert, at eftersom der ikke var nog metalliske rester fra en meteorit, så måtte der være tale om et vulkansk udbrud.
I 1903 modbeviste en anden klog mand, Daniel Barringer, dette, ved at konstatere en total mangel på noget som helst vulkansk materiale (underligt den først ikke ledte efter det 😉 så han mente det var en meteorit. Endelig i 1960 undersøgte Eugene M. Shoemaker stedet og fandte det endegyldige bevis på et impact crater. Siden da bliver der gjort nye opdagelser. Senest for tre måneder siden hvor man udvidede den radius som nedslaget havde haft indvirken på.

Klik på billedet for fuld størrelse
Klik på billedet for fuld størrelse

Flagstaff og kandiserede æbler

Når man kommer ind til Flagstaff er det igen muligt at køre på den originale Route 66 ned gennem byen. Flagstaff er en pæn, turistet, mountain by som har glæde af Grand Canyon turister hele året, plus skiturister om viteren.

Det betyder byen og området har en masse aktiviteter at byde på. Vi gjorde dog kun kort stop i midtbyen hvor vi strakte ben og fik et kandiseret æble. Har set dem i alle de år jeg har været i USA, men dettenvar første gang jeg spiste et. Valgte et Orio & Cream.Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Bytte-bytte lejebil i Las Vegas

Startede med en Chevy Traverse men endte i en Ford Edge. Allerede inden 24 timer måtte jeg bytte min leje ud med en anden. Gik smertefrit.

Sedona og Pink Jeep Tours

Pink Jeep Tours i Sedona er den perfekte måde at komme tæt på de ikoniske røde klipper. En guidet off-road tur bringer dig helt tæt på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada