Tilbage på Route 66 og dans i Chicago

Sidste dag på vejen inden Chicago blev et gensyn med Shea’s tankstation i Springfield, ankomst til Chicago og dans i Grant Park.

Sidste stræk inden Chicago

Vi havde overnattet i Macon, Missouri. Da vi sad på motellet om aftenen så vi en trailer til et program på Travel Channel: Truck Stop Missouri. Desværre lå det stik syd på en to-timers omvej mod Chicago, så det røg i stedet på listen over steder man bør holde ind ved, hvis man kommer forbi.
Motellet var et Comfort Inn og rengøringen havde hygget sig med at folde håndklæder.Gensyn med Route 66 og Shea’s tankstation

Den mest direkte vej til Chicago fra Macon, var at ramme I-72 ved Hannibal og så fortsætte mod Springfield. Det betød vi fra Springfield op til Chicago ville følge Route 66 igen, blot den modsatte vaj end da vi startede.
Vi havde OK tid, så vi valgte at stoppe (igen) ved Shea’s Tankstation. Da vi var forbi for knap 3 uger siden, var der lukket, fordi vi kom på en søndag.

I dag var der åbent og vi valgte derfor at få den fulde tur af Bill Shea selv og fik en forklaring og fortælling om alle de mange utrolige ting han og hans far har samlet gennem årene. Faderen deltog bl.a. i D-Day på Utah Beach og sønnen er selv Vietnamveteran.


Shea’s havde, som så mange andre Route 66 stop, en samling politiskilte, badges etc. Vi spurgte ind til dem og fik at vide det var en tradition blandt politi- og brandmænd at dele/bytte disse med hinanden.
Den danske politikasket der også var udstillet havde en speciel historie. Det var en dansk politibetjent som var startet på Route 66 i Chicago på motorcykel. Han havde taget badges/skilte med hjemmefra, men allerede da han nåede ned til Springfield, var han løbet tør. Da han så Shea’s sted ville han dog gerne efterlade noget, og det sidste han havde var en kasket, som nu altså står permanent i udstillingen.


Ankomst til Chicago

Vi nuppede en IMAX forestilling inden vi nåede ind til Chicago, så dagen gik på hæld da vi kunne se den første rigtige skyline siden Las Vegas.
Vi havde booket de sidste overnatninger downtown på et Travelodge. Under 100 meter fra Grant Park, så det lå perfekt til at gå rundt til det meste i Chicago, ellers lå der undergrund og T-bane tæt på. Når man vælger at bo centralt, så koster det (400 dollars for 3 overnatninger), men værre er næsten parkeringen. Den stod os i 84 dollars.

Dans i Grant Park i Chicago

Vi boede lige ved Grant Park i Chicago. Da vi kørte ind til hotllet kunne vi godt se, der foregik noget i parken. Da vi var kommet på plads på hotellet, gik vi rundt i kvarteret for at finde noget at spise og ned til parken for at se hvad der foregik. Det viste sig at være Chicago Summer Dance. Fra torsdag til søndag i elleve uger henover sommeren er der hver aften en times danseundervisning efterfulgt af to timers fri dans. Sommeren over er der flere forskellige stilarter. Det var latin/salsa da vi var forbi denne aften.

Overnatning i Chicago

Chicago er en storby og derfor en del dyrere end du oplever rundt om på motellerne på din roadtrip. Den er dog ikke på niveau med New York eller San Francisco, så du kan finde et hotel til en fornuftig pris. Her kan du finde overnatninger i Chicago.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Rasmus Nielsen says:

  Hej Rene

  Din sommertur så fantastisk ud. Det var som sædvanlig en fornøjelse at følge med. Hvordan ser den næste tur ud?

  Mange hilsner
  Rasmus

  • @ Rasmus

   Det var også en fantastisk tur 🙂
   Den næste tur bliver til nytår, men kan pt. ikke sige noget om hvor, hvordan og hvorledes – men vil selvfølgelig fortælle vidt og bredt før, under og efter, som altid 😉

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top