Santa Monica Pier og farvel til Route 66

Den sidste strækning fra Rialto, gennem forstæder og interstates til Sunset boulevard og endelig Santa monica Pier.

De sidste 120 km af Route 66

Fra de ny-restaurerede teepees i Rialto valgte vi at følge Foothill Boulevard et stykke mod enden på Route 66. Det gik meget godt, men lidt vel langsomt. Selvom vi var nået ind til byen og det lugtede lidt af LA så var der stadig 120 km ud til Santa Monica Pier (LA og omegn er bare kæmpe). Det betød vi af hensyn til tiden måtte ty til interstate et stykke vej.

Sunset Boulevard, Holywood, Beverly Hills og Santa Monica

Vi kørte på interstate ude ved Upland og fulgte den in til Sunset Boulevard. Her var der stadig 30 kilometer ud til Santa Monica Pier. Det lyder måske ikke af så meget men det er tæt by og by-trafik vi skulle igennem så det tog en times tid at komme det sidste stykke.
På vejen kører man igennem Hollywood og Beverly Hills og der var rigtig meget at kigge på undervejs.Route 66 afslutning – Santa Monica Pier

Santa Monica Pier er blevet stedet som symboliserer Route 66 afslutningen. Route 66 har, som man siger på engelsk (og meget passende for Californien), terminated flere forskellige steder i området og sågar i Passadena (som ligger et stykke fra Santa Monica Pier).

Det har Santa Monica Pier nydt godt af, selvom det i forvejen er et sted mange mennesker kommer.

Vi ankom sidst på eftermiddagen en mandag og fandt en parkeringsplads lige ved, selvom der var godt pakket.

Santa Monica Pier er et forlystelses-mekka midt blandt nogle rigtig gode strande. På molen ligger en række forskellige forlystelser og et regulært tivoli. Der er også en masse forskellige restauranter og caféer.

Bubba Gump Shrimp Co.

Vi valgte at spise en sen frokost/tidlig aftensmad hos Bubba Gump. En restaurantkæde som er inspireret af Forrest Gump universets firma, Bubba Gump Shrimp.
Tilforladelig mad, men servicen på stedet kunne godt trænge til et nyk opad. Det skal dog nævnes, at vi de sidste ti dage havde været på nogle meget mindre (og hyggeliger) steder med meget personlig betjening, så det her var vores første møde med storbyen i et stykke tid – så det var nok standarden.

Status over Route 66

Ude for enden af Santa Monica Pier er der en sidste reminder om Route 66. En meget lille souvenir biks med Route 66 merchandise og ude foran en montre som hylder Route 66 og Robert Waldmire (Ham som var inspiration til figure Fillmore i filmen Cars).

Her var det tid til at gøre status over vores egen tur på Americas Main Street – The Mother Road.

2498 miles på Route 66

Da vi kørte ind på parkeringspladsen tog vi et snapshot af odometeret (det hedder det med et fint ord) i bilen og den sagde 2498 miles. Overraskende nok kun 50 miles længere end Route 66 er opgjort til (2448 miles).

Route 66 – en anderledes roadtrip i USA

En roadtrip på Route 66 er en anderledes oplevelse end når man kører med det formål at komme fra en stor attraktion/by til den næste. På Route 66 er det køreturen og alle de små, unikke oplevelser man får med når man stopper op og lader sig rive med når lokale beretter.

Unikke oplevelser på Route 66

Vores mest unikke oplevelse var, da vi overnattede nede i Grand Canyon Caverns Suite 65 meter under jorden. Men det at blive vist rundt på et bilmuseum af stedets ejer, få snakket et øre af, af Gary’s datter på Sinclair stationen, se en mand spise 2 kg kød og male grafitti på 10 biler har været unikke på deres egen måde og samlet set været med til at give os en tur på Route 66 som vi aldrig glemmer.

Her er et lille udpluk af nogle af oplevelserne.
Pontiacs i Pontiac på Route 66
Shea´s tankstation og old brick road på Route 66
Tow Mater i Galena på Route 66
2 kg steak på The Big Texan på Route 66
Cadillac Ranch på Route 66
Wigwam motel på Route 66
Biltræf på Route 66 i Willaims

Du kan også læse alle indlæg fra Route 66.

klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_6_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Vores suite på THE Hotel i Las Vegas

70 kvm, stue med sofagruppe og lænestol, arbejdsplads, stor fladskærm, soveværelse med to dobbeltsenge, stort klædeskab og TV, marmor badeværelse, tv på badeværelset mm.

Solopgang ved Grand Canyon North Rim

Vi så solnedgangen ved Grand Canyon North Rim og overnattede i bjælkehytterne ved kanten. Dagen efter så vi solopgangen, sov lidt mere og så Grand Canyon North Rim i fuld dagslys inden vi forlod stedet igen.

Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon er berømt for sine lys-søjler. Vi havde afsat formiddagen til turen for at få de mest optimale lysforhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada