Ud af Las Vegas mod Hoover Dam

Sikkerhedstjek på Hoover Dam og nul grader i ørkenen mod Kingman.

1. januar, 2013

Små tømmermænd i Las Vegas

Nytårsaften havde ikke været et druk-orgie, så efter en god nats søvn (og stadig lidt jet-lag) var jeg frisk og besluttede mig at lægge Las Vegas bag mig i nogle dage.

Ud af Las Vegas

Jeg havde taget ski-tøj med til USA, så jeg valgte at køre ud mod Grand Canyon og Arizona Snowbowl (ved Flagstaff).

1st_jan_hoover_dam_2013-15

Der skulle jeg ikke nå ud den første dag (eller anden) så tog den med ro ned mod Kingman, AZ.

Fra The Strip i Las Vegas kørte jeg afslappet ud af byen. Pga. en indstilling på GPS´en fra min sidste tur om ikke at køre motorvej, røg jeg af hoved- og landeveje ud mod Hoover Dam. Slet ikke dårligt en 1. Januar med begrænset trafik.

1st_jan_hoover_dam_2013-1

Lake Mead ved et hændeligt uheld

Det var dog en lille omvej der bragte mig ud til Lake Mead og pludselig holdt jeg ved indgangen til parken og skulle betale. Havde heldigvis mit årskort til nationalparker, så ingen problem.

1st_jan_hoover_dam_2013-2

1st_jan_hoover_dam_2013-8

Det var en skøn dag med godt vejr, så gjorde et par stop på vejen mod Hoover Dam (var der sidst i 2011, læs mere om mit besøg ved Lake Mead).

Hoover Dam

Jeg havde været på den store rundtur for kort tid siden, så ville ikke bruge tid på det, men lige stoppe ind forbi og nyde det spetakulære syn oppe fra broen og køre over den videre mod Kingman. Læs mere om mit besøg ved Hoover Dam.

1st_jan_hoover_dam_2013-3

Sikkerhedstjek ved Hoover Dam

Det var der mange andre der også ville denne dag, så jeg holdt i kø til sikkerhedstjek i 10 minutter. Efter en høflig hilsen og kig ind i min bil måtte jeg køre videre mod Hoover Dam.

CIMG3602

Hoover Dam bypass

Jeg stoppede ved broen og gik for at nyde udsigten i den kølige blæst (men skyfri himmel). Hoover Dam er ikke den største dæmning i USA, men med muligheden for at stå på Hoover Dam bypass, er det, det meste spetakulære kig til en dæmning i USA. Modsat er det nede fra dæmningen imponerende at kigge op mod det utrolige bygningsværk, som Hoover Dam bypass er.

1st_jan_hoover_dam_2013-10

1st_jan_hoover_dam_2013-11

1st_jan_hoover_dam_2013-12

1st_jan_hoover_dam_2013-13

Hoover Dam tæt på

Der var mange mennesker, så jeg sneglede med videre ned mod dæmningen og over den. Planen var at køre over den og videre (som var den eneste vej i gamle dage) men den mulighed er der ikke mere. De har lukket den så du kun kan komme ind og ud det samme sted så jeg måtte vende på den anden side og køre samme vej tilbage.
Jeg gjorde dog lige stop først og fik lidt flere skud af dæmningen.

1st_jan_hoover_dam_2013-4

1st_jan_hoover_dam_2013-14

Mod kingman gennem ørkenen

Fra Hoover Dam ned til Kingman går det stort set lige ud. Området er ørken med en smule bjerge og med så kort afstand til Las Vegas er det en oplagt oase hvis du vil lidt væk. Der er nogle enkelte stop som er værd at tage med (bl.a. et hvor du kan se Colorado River lidt fra oven). Jeg droppede dog disse og kørte igennem mod Kingman.

1st_jan_hoover_dam_2013-6

Det nåede at blive mørkt og koldt inden jag nåede frem til byen. Temperaturen var også faldet til under nul.

1st_jan_hoover_dam_2013-7

Jeg fandt en Days Inn i udkanten af byen på Rutoe 66, hvor jeg ville fortsætte mod Grand Canyon den næste dag.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jens Rasmussen says:

  Tak for et godt site. Lige hjemvendt efter 25 dage på roadtour ind/ud af SFO.Fløj med SAS AAR/CPH/SFO
  vv. Dkk 10350,- for to på GO. Lejede bil gennem AutoEurope/Alamo, fin service/pris. Rigtig god ide med et t.mobile abbnm. rækker fint. Vi er pens. og meldte os ind i AARP (14USDxnæse) og fik på denne måde rabatter på overnatninger mv. AARP driver motel/hotel og rejsebooking sammen med expedia.
  Min reserve Samsung S3 agerede gratis NAVI på hele turen ca. 6000 km. i fin stil. Tak til Google????????????. Dog havde jeg købt en opdatering med speed control/ vognbanevisning mm. – men billigt ca. 25USD.
  Glæder mig til at læse mere nyt fra US (Næste tur rumsterer allerede lidt i baghovedet)
  Venlig hilsen
  Jens Rasmussen

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top