Segway tour i Distillery District, Toronto

Et kig tilbage i Torontos blakkede fortid med druk og børnearbejde gennem en segway tour i The Distillery District.

30. maj, 2013

The Distillery District

Torontos Distillery District er et genoplivet historisk område tæt på downtown og CN Tower (3 km væk).

distillery_district_segway_toronto_2013-19

Kombineret walking og segway tour

Jeg var på en kombineret walking og segway tour i området. Vi var en del, så efter en kort introduktion til området og eftermiddagens program , blev vi delt op og gik vores første oplevelser og informationer i møde.

distillery_district_segway_toronto_2013-1

Oprindeligt til mel, men endte med whisky

The Disitllery District var oprindeligt en kæmpe fabrik der lavede mel (mølle – mill på engelsk).

Den blev stiftet af to englændere, der tog til Canada fordi reglerne for børnearbejde var mere lempelige her i 1800’tallet.

Det skulle dog vise sig, at der var flere penge i whisky, så på kort tid udviklede møllen sig til verdens største whisky destilleri.

I de sidste ti år er The Distillery District blomstret op og der er mere end 80 butikker, gallerier, restauranter mm. i området. Mange er drevet i artisan ånden.

Smagsprøver og udstoppede dyr

Vores første stop var en olie og eddike (balsamico) specialbutik (Crescendo), hvor de første smagsprøver kom på banen.

distillery_district_segway_toronto_2013-3

En af nabobutikkerne, Reiner’s Originals (Sound Design), havde et bredt udvalg af håndsyede møbel-dyr, lavet i restlæder (derfor er der ikke mange af dem der er ens) og stoppet hårdt ud med acrylfibre. Slutresultatet er nogle unikke ottoman møbler (som ikke er helt billige).

distillery_district_segway_toronto_2013-5

Rå arkitektur og kunst på væggene

De gamle destilleri bygninger har fået nyt liv med de mange butikker, men det er også gjort med respekt for de gamle lokaler og indmad. Flere steder er der tydelige spor efter de gamle produktionslokaler og du kan se udstyr i form af kar og korn siloer mm. rundt om. Tydeligst er de i nogle af de kunstgallerier der er i The Distillery District.

distillery_district_segway_toronto_2013-8

På Segway i The Distillery District

Efter en kort introduktion og øvelse (og den obligatoriske: jeg fraskriver mig alt ansvar formularen) var vi klar til at tøffe lidt rundt på segway i område.

distillery_district_segway_toronto_2013-11

Området indbød ikke rigtig til at udforske segwayen optimalt, så det blev desværre en lidt forkølet køretur (specielt for sådan en garvet segway-kører som mig).

Vi kørte rundt en halv times tid med lidt stop undervejs hvor vi fik mere info om området.

distillery_district_segway_toronto_2013-1a

Ser vildt ud med mine video-briller (og optagelserne blev alligevel ikke for gode).
Ser vildt ud med mine video-briller (og optagelserne blev alligevel ikke for gode).

Arkitektur tænkt til børnearbejde

En af de ting som kommer frem i fortællingerne om området, er hvordan mange af bygningerne er indrettet til børnearbejde. Lofthøjden er mindre end normalt nogle steder, for at kunne stuve flest mulige børn ind i bygningerne. Bekymrende at tænke på, men tingene er heldigvis blevet bedre siden dengang.

Chokolade og øl

Efter segway turen gik vi lidt videre rundt i området. Næste stop var en chokoladebutik, hvor det var muligt at følge med i produktionen.

distillery_district_segway_toronto_2013-16

Til at skylle det ned, gik vi ind på Mill Street Brewpub og fik en lille ølsmagning. Alkoholreglerne i Canada er en smule anderledes end i USA. Afhængig af hvor du er i Canada, skal du være 18 eller 19 for at få serveret/købe alkohol.
Derudover, så har de forskellige alkohol regler i Canadas provinser. I Ontario foregår det meste øl, vin og spiritussal via LCBO butikker (lidt a la det svenske Monopolet).

distillery_district_segway_toronto_2013-18

Sake smagning

Vores sidste stop på dagens tur var hos Ontario Spring Water Sake Company. Det er et af de eneste sake bryggerier i nordamerika og du har mulighed for at smage noget af den japanske risvin i en lille tasing bar.
Der er også en lille butik med japanske specialiteter.

distillery_district_segway_toronto_2013-21

Fremtiden banker på

Der er rigtig megen nybyggeri i gang i Toronto, og de lidt ensformige stål og glas lejlighedshøjhuse skyder op alle vegen.
Det gør de også skræmmende tæt på The Distillery District. Området er heldigivs fredet, men der går nok ikke lang tid inden du ikke kan kigge op fra de gamle gader og stræder uden at se kontrasten.

distillery_district_segway_toronto_2013-24

Disclaimer

Denne segway tour var en gratis mulighed jeg fik fordi jeg deltog på en konference i Toronto.
Det var en kombination af en walking tour og segway tour til en samlet værdi af 58 CAD + tax.

Selve The Distillery District er interessant, hyggeligt og kan overskues på en time – 1.5 hvis du spiser en frokost derude.

Jeg synes dog ikke pengene på en segway tour er givet godt ud (39 CAD + tax). Jeg kender ikke de andre segway muligheder i Toronto, men har været på langt bedre segway ture andre steder i USA.
Pga. det lille område, som Distillery District er, og de forholdsvis mange mennesker, kommer du ikke rigtig til at få nogle gode ture/strækninger på segwayen.

Walking touren er interessant, hvis du ikke selv gider læse op på historien om området. Vi fik nogle smagsprøver rundt om i de mange butikker, men på nær nogle enkelte, så vil du selv kunne smage (gratis) hos nogle af butikkerne, og dermed behøver du ikke tage på en tour.

Det var Segway of Ontario (som ligger i Distillery District) der stod for turen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Dinosaurer på Royal Tyrrell Museum

Royal Tyrrell Museum og dets mange dinosaure en perfekt start på oplevelser i The Canadian Badlands. Området har frembragt nogle af de største fund i verden og du kan komme tæt på inde på museet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada