Segway tour i Distillery District, Toronto

Et kig tilbage i Torontos blakkede fortid med druk og børnearbejde gennem en segway tour i The Distillery District.

30. maj, 2013

The Distillery District

Torontos Distillery District er et genoplivet historisk område tæt på downtown og CN Tower (3 km væk).

distillery_district_segway_toronto_2013-19

Kombineret walking og segway tour

Jeg var på en kombineret walking og segway tour i området. Vi var en del, så efter en kort introduktion til området og eftermiddagens program , blev vi delt op og gik vores første oplevelser og informationer i møde.

distillery_district_segway_toronto_2013-1

Oprindeligt til mel, men endte med whisky

The Disitllery District var oprindeligt en kæmpe fabrik der lavede mel (mølle – mill på engelsk).

Den blev stiftet af to englændere, der tog til Canada fordi reglerne for børnearbejde var mere lempelige her i 1800’tallet.

Det skulle dog vise sig, at der var flere penge i whisky, så på kort tid udviklede møllen sig til verdens største whisky destilleri.

I de sidste ti år er The Distillery District blomstret op og der er mere end 80 butikker, gallerier, restauranter mm. i området. Mange er drevet i artisan ånden.

Smagsprøver og udstoppede dyr

Vores første stop var en olie og eddike (balsamico) specialbutik (Crescendo), hvor de første smagsprøver kom på banen.

distillery_district_segway_toronto_2013-3

En af nabobutikkerne, Reiner’s Originals (Sound Design), havde et bredt udvalg af håndsyede møbel-dyr, lavet i restlæder (derfor er der ikke mange af dem der er ens) og stoppet hårdt ud med acrylfibre. Slutresultatet er nogle unikke ottoman møbler (som ikke er helt billige).

distillery_district_segway_toronto_2013-5

Rå arkitektur og kunst på væggene

De gamle destilleri bygninger har fået nyt liv med de mange butikker, men det er også gjort med respekt for de gamle lokaler og indmad. Flere steder er der tydelige spor efter de gamle produktionslokaler og du kan se udstyr i form af kar og korn siloer mm. rundt om. Tydeligst er de i nogle af de kunstgallerier der er i The Distillery District.

distillery_district_segway_toronto_2013-8

På Segway i The Distillery District

Efter en kort introduktion og øvelse (og den obligatoriske: jeg fraskriver mig alt ansvar formularen) var vi klar til at tøffe lidt rundt på segway i område.

distillery_district_segway_toronto_2013-11

Området indbød ikke rigtig til at udforske segwayen optimalt, så det blev desværre en lidt forkølet køretur (specielt for sådan en garvet segway-kører som mig).

Vi kørte rundt en halv times tid med lidt stop undervejs hvor vi fik mere info om området.

distillery_district_segway_toronto_2013-1a

Ser vildt ud med mine video-briller (og optagelserne blev alligevel ikke for gode).

Ser vildt ud med mine video-briller (og optagelserne blev alligevel ikke for gode).

Arkitektur tænkt til børnearbejde

En af de ting som kommer frem i fortællingerne om området, er hvordan mange af bygningerne er indrettet til børnearbejde. Lofthøjden er mindre end normalt nogle steder, for at kunne stuve flest mulige børn ind i bygningerne. Bekymrende at tænke på, men tingene er heldigvis blevet bedre siden dengang.

Chokolade og øl

Efter segway turen gik vi lidt videre rundt i området. Næste stop var en chokoladebutik, hvor det var muligt at følge med i produktionen.

distillery_district_segway_toronto_2013-16

Til at skylle det ned, gik vi ind på Mill Street Brewpub og fik en lille ølsmagning. Alkoholreglerne i Canada er en smule anderledes end i USA. Afhængig af hvor du er i Canada, skal du være 18 eller 19 for at få serveret/købe alkohol.
Derudover, så har de forskellige alkohol regler i Canadas provinser. I Ontario foregår det meste øl, vin og spiritussal via LCBO butikker (lidt a la det svenske Monopolet).

distillery_district_segway_toronto_2013-18

Sake smagning

Vores sidste stop på dagens tur var hos Ontario Spring Water Sake Company. Det er et af de eneste sake bryggerier i nordamerika og du har mulighed for at smage noget af den japanske risvin i en lille tasing bar.
Der er også en lille butik med japanske specialiteter.

distillery_district_segway_toronto_2013-21

Fremtiden banker på

Der er rigtig megen nybyggeri i gang i Toronto, og de lidt ensformige stål og glas lejlighedshøjhuse skyder op alle vegen.
Det gør de også skræmmende tæt på The Distillery District. Området er heldigivs fredet, men der går nok ikke lang tid inden du ikke kan kigge op fra de gamle gader og stræder uden at se kontrasten.

distillery_district_segway_toronto_2013-24

Disclaimer

Denne segway tour var en gratis mulighed jeg fik fordi jeg deltog på en konference i Toronto.
Det var en kombination af en walking tour og segway tour til en samlet værdi af 58 CAD + tax.

Selve The Distillery District er interessant, hyggeligt og kan overskues på en time – 1.5 hvis du spiser en frokost derude.

Jeg synes dog ikke pengene på en segway tour er givet godt ud (39 CAD + tax). Jeg kender ikke de andre segway muligheder i Toronto, men har været på langt bedre segway ture andre steder i USA.
Pga. det lille område, som Distillery District er, og de forholdsvis mange mennesker, kommer du ikke rigtig til at få nogle gode ture/strækninger på segwayen.

Walking touren er interessant, hvis du ikke selv gider læse op på historien om området. Vi fik nogle smagsprøver rundt om i de mange butikker, men på nær nogle enkelte, så vil du selv kunne smage (gratis) hos nogle af butikkerne, og dermed behøver du ikke tage på en tour.

Det var Segway of Ontario (som ligger i Distillery District) der stod for turen.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top