Sedona, Pink Jeep Tours og klapperslange

Røde klipper så langt øjet rækker, super fed jeep tour i bjergene omkring Sedona og endelig klapperslange til frokost.

4. jan, 2013

Sedona og de røde klipper

Fra Slide Rock State Park kørte jeg det sidste, korte stykke ned til Sedona i Arizona.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-1

Fra Flagstaff til Sedona falder terrænet 760+ meter og det mærkes. Temperaturen var en anden hernede, lave plusgrader, (stadig 1,3 km over havets overflade) og alt sneen var væk.
Fik fortalt, at det sner i Sedona, men som oftest er det forsvundet i løbet af formiddagen. Det gjorde byen perfekt for pensionister, da de så slap for at skovle sne om vinteren. Sneen bliver dog mere permanent liggende i bjergene omkring byen, og der lå også lidt på turen jeg tog lidt senere.

Sedona har noget frisind over sig og flere kunstnere har også bosat sig i og omkring byen. Byen er samtidig velfriseret og (nogle steder) meget turistet, men den er hyggelig og vigtigst af alt: Den ligger i et gudeskønt område.

Klik for fuld størrelse.
Klik for fuld størrelse.

Så snart du løfter hovedet fra vejen og kigger rundt, så er der de ikoniske Red Rocks så langt øjet rækker. Det har sat sit præg på byen på flere måder og er alle, i dag, indirekte knyttet til turismen.

Jeep tur i bjergene ved Sedona

Mit stop i Sedona var for at komme på tur med Pink Jeep Tours (dem jeg nævnte i mit indlæg fra Grand Canyon).

De har en række forskellige ture på programmet. Jeg havde valgt den der hedder Broken Arrow, som refererede til en film titel. Ikke den med John Travolta og Christian Slater fra 1996, men den med James Stewart fra 1950.
Mere end 70 film (mest westerns) og mange tv-optagelser er ”skudt” i området, og det var også på baggrund af denne aktivitet af Pink Jeep Tours blev startet i sin tid.

I dag kan du så komme ud på nogle utrolige køreture i området og se nogle af de klassiske western baggrunde fra et utal af film.

Overrasket over hvor mange turister der var ved Grand Canyon mm. Så havde jeg booket Broken Arrow turen dagen før, og der var da også blevet fyldt op til da jeg mødte op Sedona.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-6

Far med lempe på egen hånd

Efter den obligatoriske registrering og jeg-sagsøger-jer-ikke-hvis-der-sker-moget formularen, kravlede vi ombord og kørte afsted.
Vores guide var super og fortalte vidt og bredt om byen og området og havde en utrolig viden (og ikke mindst erfaring med at køre).

Broken Arrow turen ligger på public land, så det står alle frit for at bevæge sig derind på hikes, cykel eller i bil.
Vores guide ville dog ikke anbefale at tage turen i bil på egen hånd. For det første krævede det en bil a la den vi kørte i. For at sorterer de fleste turister fra at prøve selv, i uforsvarlige biler, var der allerede kort efter indgangen huller i vejen, som de færreste kunne krydse. Guiden kaldte det ”Honda Civic Stoppers”.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-7

Idyllisk landskab og underlig natur

Vi bevægede os i nu ud i området ad snørklede og meget ujævne veje. Guiden slog autopiloten til (hans erfaring) og fortalte vidt og bredt om dyre og planteliv og svarede på spørgsmål.

Noget af det mere specielle for området, er træer som snor sig om sig selv. Det er aldrig rigtig fundet ud af, hvorfor, men sjovt ser det ud (nok ikke så tydeligt på billedet).

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-8

Der var masser af muligheder for billeder og tonsvis af røde klipper.

Der var også stop undervejs, og det første var ved et stort åbent plateau med utrolige views hele horisonten rundt.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-10

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-9

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-11

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-12

Nem at finde vej, svært at køre rigtigt

Mens vi kørte videre fortalte guiden mere om hvordan området kan udforskes uden jeep. Der er masser af trails i området for hikere. Der er ligeledes en masse stier for mountain bikere.

Fælles for dem er, at de er tydeligt markeret, og det er svært at fare rigtig vild i området. Overalt i området står disse markeringer og systemet er lavet sådan, at du altid kan se den næste.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-15

De gælder også for biler, men du kan ikke køre i lige linje efter dem, på samme måde som du kan gå eller cykle. Vores guide udpegede flere steder, hvor personer i egne jeeps havde prøvet kræfter med området og der var store skrabe mærker på klipperne. Flere steder havde bilerne sat sig fast.

Lyt til guiden i videoen.

Med retten til at køre turister rundt i området, følger der også nogle forpligtelser for Pink Jeep Tours. De vedligeholder bl.a. vejene og genskaber dem efter vinter eller uvejr – og så hjælper de biler fri og evt. Bugserer dem ned af bjerget hvis de ikke kan køre mere.

Vilde mountain bikers

Ved et andet stop fortalte guiden lidt mere om mountain bikerne i området – og vi mødte også nogle deroppe.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-16

Oppe på en bjergside kunne vi se en hvid stripe i klippen, som mange mountain bikere ynder at prøve kræfter med. Der var ikke nogle denne dag, men fandt denne video på YouTube.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-14

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-17

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-13

Stejle udfordringer for jeepen

På vej tilbage kom jeepsne på prøve og flere steder var der pænt stejle nedkørsler.

For at alle kunne se hvad de kunne klare, fik vi en tur på en klippe-knold på toppen.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-18

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-19

Inspiration til Mickey Mouse

Pga. det gode klima og området, har flere kendte slået sig ned i området gennem tiden. På et tidspunkt boede Walt Disney i området, og man mener at noget af inspirationen til figurer kommer fra området. Om Pricley Pear kaktussen var model for Mickey Mouse ved guiden ikke med sikkerhed, men synes det var en god historie.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-20

Der er også klippeformationer i området som går igen i forlystelsesparkerne og endda i filmen Cars.

sedona_red_rocks_pink_jeep_roadtrip_2013-21

Klapperslange til frokost

På vej tilbage til byen foreslog guident The Cowboy Club som et godt frokoststed, så det nuppede jeg.
De servede en platte med de selv samme Mickey Mouse ører jeg lige havde set, og så var der kødboller lavet af klapperslange kød. Begge dele smagte fortrinligt. Er ikke stødt på klapperslange andre steder (men ved det er meget udbredt i Sedona-Phoenix området og flere har det, når det er sæson). Tilgengæld har jeg fået fried prickley pear kaktus andre steder og det er super. Lidt som fried okra.

Klik for fuld størrelse.
Klik for fuld størrelse.

Tag Sedona med dig hjem

Inden jeg kørte ned til phoenix for natten, kiggede jeg et par af de mange souvenirbutikker på hovedgaden.
Mange t-hirts har en rød-brun farve, som kommer fra klipperne omkring byen, så køber du en, har du altid lidt af Sedona med dig.

Klik for fuld størrelse.
Klik for fuld størrelse.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Jetski tur på Lake Tahoe

En jetski tur på Lake Tahoe er et must-try. Vi krydsede Lake Tahoe i retning mod Hairy Boobs og så US Coast Guard fartkontrol på vandet.

San Diego Central Library

San Diego Central Library er et gratis åndehul med god udsigt og udstillinger om baseball og gamle bøger. Et besøg værd.

2 Comments

 1. Hej René
  Vi er ved at planlægge roadtrip til USA. Sedona var sådan set ikke med i planen – men hvor ser det flot ud!!
  Vi skal selvfølgelig til Grand Canyon – ved ikke endnu om vi overnatter i Grand Canyon Village eller Flagstaff.
  Men hvor lang tid vil du vurdere, at man skal sætte af til Sedona, hvis nu man tager en Pink Jeep Tour som din?
  Er det en halv dag – en hel?
  Og fantastisk side!! Den er til megen inspiration.
  Line

  1. @ Line

   Tak for ros.

   Hvis i afsætter en halv dag fra Flagstaff, så kan i nå turen frem og tilbage fra den klassiske rute, Slide Rock Park og en jeep tur. Det tager under en time at komme ned til Sedona fra Flagstaff (lidt mere når i stopper i Slide Rock Park).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada